AGROKOR JE SAM IMAO RJEŠENJE PROBLEMA U KOJE SU GA DOVELI PLENKOVIĆ, PETROV I GRUPA BORG

Aug 10, 2018

Agrokor je u svojih 30 godina postojanja imao kontinuiran i uspješan rast i razvoj grupe, poslovnih izazova dakako, bilo je na pretek. I na samom početku 2017.g. prije kupljenog lažnog ratinga Moodysa, imali smo redovan posao i nije bilo nikakvih izvanrednih događaja.

Pozivima Petrova primjetio sam da se nešto čudno događa. Ubrzo se pokazalo da je organizirana grupa ljudi, povezana sa nekoliko državnih dužnosnika, zbog vlastite koristi isplanirala oteti privatno vlasništvo, glavnu regionalnu kompaniju Agrokor grupu, nositelja razvoja HR gospodarstva. Na početku nismo mogli znati koji će biti razmjeri napada, a i samo smo za određene osobe mogli biti sigurni da nas napadaju aktivno.

Izmislili su probleme i krizu u Agrokoru, stravično nas napali svim mogućim medijskim kanalima, tako da su na kraju, nažalost, uspjeli privatnu kompaniju izlistanu na burzi staviti pod državno (svoje) upravljanje. I to od početka na potpuno neutemeljenim i izmišljenim tvrdnjama.

Danas imamo dokaze, da nije bilo osmišljenog napada i političke pomoći realizaciji tog napada, ne bi bilo nikakvih kriza u Agrokoru.

Čim sam primijetio da se nešto potencijalno loše sprema krenuo sam u aktivnosti za stabilizaciju financija i to na način:

  1. Pokrenuo sam proces dogovora sa bankama oko standstill aranžmana.

Standstill aranžman smo sa bankama uspješno potpisali.       

  1. Krenuli smo u organiziranje prikupljanja novčanih sredstava, kredita za eventualne potrebe refinanciranja.

Dobili smo Term sheet od VTB i Sberbanke CIB na iznos od  900 milijuna EUR

Poštovani čitatelji, samo ovim postupcima jasno je da je Agrokor grupa kao največa regionalna kompanija, SAMA imala rješenja za probleme u koje ju je dovela zločinačka organizacija uz podršku dijela osoba Vlade RH. Sve drugo je obična laž i obmana interesnih kriminalnih skupina.

Unatoč svemu, nažalost, pojedinci iz Vlade RH poduzeli su protuzakonite aktivnosti kako bi onemogućili Agrokor da zaštiti interese svojih zaposlenika, kriminalnim zakonom prekinuli tijek poslovanja te kompaniju oteli i opljačkali.   
                                                               



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS