DA LI JE I GUVERNER VUJČIĆ ČLAN BORG GRUPE?

Oct 24, 2018

U iskazu koji je gđa. Dalić dala USKOKU iznosi sljedeće:

„22. veljače 2017. održan je sastanak na kojem se raspravljalo o osnivanju radne skupine, sve kroz pripremu za sastanak između premijera Plenkovića i Ivice Todorića, problematika je bila pred nama, na sastanak je radi shvaćanja konteksta događaja bio pozvan guverner Boris Vujčić, koji nam je priopćio da je prema izračunu HNB dug TD Agrokor d.d. 60 milijardi kuna. Na sastanku su bili osim guvernera, premijer Plenković, ministri Goran Marie, Zdravko Marie, zatim bili su prisutni i mislim Davor Ivo Stier i Davor Božinović. Razmatrali smo tko bi mogli biti predstavnici HDZ-a u budućoj radnoj skupini te sam ja predložila Tomislava Matica i Antu Ramljaka..“

Prvo: Iz iskaza se vidi da je guverner Boris Vujčić prisustvovao izboru članova Borg Grupe! Da li je tajni član?

Drugo: gđa. Dalić iznosi još jedan važan podatak koji ukazuje na povezanost Vujčića sa međunarodnim grupama, kao i s Borg Grupom. Iz iskaza se vidi da 22.02.2017.g. Vujčić barata brojkama na način koji može otvoriti čitav niz vrlo ozbiljnih pitanja? Dali je Vujčić informator Borg Grupe? N

Naime, radi se o sljedećem: Dug Agrokora d.d. ili onog dijela kojim upravlja Izvanredna uprava, utvrđen i potvrđen od suda - 38 milijardi KN, postoji dug Mercatora oko +/- 9 milijardi KN, s kojim Agrokor nema ništa (jedino konsolidacija) i Vujčić očito već tada dolazi s internim dugom od oko 12 milijardi KN. Interni dug smo mi u Agrokoru mogli svest za jedan dan na nulu, a u konsolidaciji interni dug i je nula. Vujčić je prezentirao dug od 60 milijardi KN i očito je imao interes na sastanku prikazati veliki dug Agrokora, koji u konačnici nije istinit, a pogotovo ne u onom dijelu koji je otela država. Koja je tu uloga Guvernera HNB-a?

Za lešinarske fondove, u izračunima za otimanja, važna stavka su interni dugovi.

Tko je lešinarskim fondovima davao podatke? Tko ih je upućivao na prilike? Tko je slagao kockice? Po prijedlogu Nagodbe, čitavi interni dug lešinarski fondovi sele u Nizozemsku, gdje od toga očekuju velike profite!

Guverner je aktivno sudjelovao na sastanku formiranja Borg Grupe! Guverner HNB-a Boris Vujčić je znao da su banke investitori spremni otpisati dio duga Agrokoru ako treba ( ali Agrokor to nije razmatrao jer mu nije trebalo), znao je da Agrokor može sam riješiti svaki svoj izazov, a uvezao se s onima koji su se organizirali za otimanje i likvidaciju Agrokora!

Poštovani čitatelji procijenite sami!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS