Do kada laži izvanredne uprave Agrokora?

Jul 13, 2018

Izvanredna uprava Agrokora prije nekoliko dana prezentira rezultate poslovanja u odnosu na njihove planove (molim VAS na njihove planove) i kažu da su izvanredni rezultati.

Izvadio sam iz njihovih izvještaja brojke koje vam prezentiram i gdje brojke pokazuju da je promet za prvih 6 mjeseci 2017.g. (izvanredna uprava nije izdala izvještaj za 5 mjeseci)  bio  12.629 mlrd kn, podijeljeno na 6 mjeseci, prosječni promet mjesečno iznosi 2.104 mlrd kn. Sve se to događalo u trenutku napada na Agrokor i njegovog preuzimanja kada je gđa. Dalić govorila da su police kao prazne, čak je sada i ministar Tolušić počeo govoriti o nedostatku hrane za stoku u našim farmama. Najjadniji oblik populizma, laži i obmana.

Isti period ove godine, ali za prvih 5 mjeseci  2018. g. , promet je 8.679 mlrd kn i kada se podijeli s 5, dobije se prosječni promet po mjesecu od 1.736 mlrd kn.

Dakle, slobodno možemo reći da je promet 2018g. za 14,5% manji u odnosu na prošlu 2017g. godinu u Agrokoru d.d. nekonsolidirani, nerevidirani, a izvještaji izvanredne uprave govore o odličnim rezultatima. Stanje menadžmenta Agrokora d.d. u potpunom je kaosu, (bitno da imamo 150 savjetnika koji savjetuju sami sebe i koštaju više od svih zaposlenih u 50 kompanija u koncernu)  a poslovno je firma razorena i u katastrofalnom stanju, nespremna za tržišnu utakmicu sa stranim lancima koji su već sada po prihodu prestigli domaće. Što će tek biti za godinu - dvije, tko će to točno štititi ovo malo što je ostalo od domaće proizvodnje, pitam ja vas? Plenković? Ma dajte molim vas, on će, ako USKOK i ostale nadležne institucije nešto ne poduzmu, odlepršati na neku pozicijicu unutar EU struktura. Ovo će biti propast kompletne domaće proizvodnje hrane, ali i mnogih drugih niša koje pokreču naši OPG-ovi, obrtnici, mali poduzetnici. Svojim očima možete vidjeti da vam se guraju jeftini, trećerazredni španjolski, austrijski, poljski proizvodi. 



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS