GUVERNER NARODNE BANKE REPUBLIKE HRVATSKE JE PARTNER KNIGHTHEAD-a

Nov 27, 2018

Od priče da je Knighthead eto slučajno nazvao Antu Ramljaka jer je on “top” financijaš u RH, došli smo do toga da je Knighthead s jasnim ciljevima insajderski sastančio s Borg Grupom tijekom ožujka, “pio kavu” s guvernerom Vujčićem (i očito s mnogim drugima), pa eto onda se čudom u 03 ujutro, 30 ožujka 2017. dogodilo to da uglađeni gospodin Bricelj u Lex unese odredbe koje omogućuju otkup obveznica upravo Knightheada na štetu Agrokora i drugih dionika.

Poštovani čitatelji, ovo je zaista stravičan kriminal, s ozbiljnim dokumentima i svjedocima koji ga dokazuju!

Gdje mi to živimo, SADA ZA OZBILJNO?!

Tek će se doznati svi detalji o tome - tko je sve za Knighthead insajderski i kriminalno zloupotrebljavao položaj, te kako su ortačko-lešinarski, politički sponzorirani krugovi pokrali novce.

Iako je iz dosadašnjih činjenica bilo je neosporno kriminalno djelovanje guvernera Vujčića (BLOG OD 26.10.18. https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/vujicic-guverner-borg-grupe) u ovoj korupcijskoj aferi, njegova najnovija izjava gdje sam opisuje tijek svog angažmana - stvarni je ŠOK.

Podsjetit ću na kontinuitet (vidi se planski) djelovanja guvernera Vujčića u aferi Agrokor:

  • tako je očito i prije sastanaka s Knighthead-om, za svoje partnere, naš guverner Vujčić pripremao teren, a gđa Dalić u svom je poznatom iskazu DORH-u pokazala prstom upravo prema Vujčiću kazavši sljedeće:

“Mi smo primili na znanje rečeno i 22. veljače 2017. održan je sastanak na kojem se raspravljalo o osnivanju radne skupine” (Borg Grupe) pod predsjedanjem premijera Plenkovića.

“…..na sastanak je radi shvaćanja konteksta događaja bio pozvan guverner Boris Vujčić, koji nam je priopćio da je prema izračunu HNB dug TD Agrokor d.d. 60 milijardi kuna”.

Boris Vujčić, kako bi pomogao svojim lešinarskim partnerima da otmu Agrokor, a pritom zarade ogromne novce na štetu drugih je:

  • PRVO: davao povlaštene informacije Knighthead-u
  • DRUGO: netočno izvještavao o položaju Agrokora kako bi potaknuo državne dužnosnike da donesu kriminalan zakon i omoguće otimanje privatne multinacionalne kompanije Agrokor grupe, u korist Knightheada! Boris Vujčić je radio protiv RH, a za lešinare i druge ortačke interese 

Ovakav uspješan Agrokor (što su i sami otimači priznali) Vujčić je namjerno prikazivao lošijim, čime je planski nanio neprocjenjivu štetu vlasnicima i ostalim dionicima Agrokora.

Boris Vujčić je intenzivno komunicirao s budućim članovima Borg Grupe, Martinom Dalić, Knightheadom i ostalima i prije 22.02. 2017.g. U vrijeme kada ja i menadžment nismo imali pojma o naznakama otimanja AG koji su nam otimači spremali.

Boris Vujčić je bio na sastanku osnivanja Borg Grupe. Boris Vujčić je lagao o sastancima sa djelatnicima Knightheada.

Prvo je šutio i pravio se da nije bilo nikakvih saznanja o sastancima, Dalić je prva upozorila na jedan sastanak.

(vidite ovo je sada jako interesantno, Dalić je uprla prstom u Plenkovića, Plenkovićeve kumove i školske kolege, pa onda u Tenu Mišetić, Šavorića, Z.Marića i druge. Sada nam je uprla prst u Vujčića. Tamo gdje opasno upućuje na odgovorne, sa sebe skida odgovornost, a druge drži ucijenjene).

Onda odjednom obavijest o dva sastanka, sada se “sasvim slučajno” pronašla dokumentacija i o trećemu sastanku?. Dva u prostorijama HNB-a, jedan IZVAN TIH PROSTORIJA!!

Interesantno, svi sastanci su se odvijali do realizacije otkupa obveznica od strane Knightheada, te takozvanog “roll-up” ugovora. 

Imajući u vidu SVE OVO, Vujčić je čovjek koji u nijednom normalnom sustavu (kao i mnogi drugi) ne bi bio pet minuta na slobodi!

Boris Vujčić je otvarao vrata i nezakonito lobirao za Knighthead. Boris Vujčić je kao i mnogi drugi dobro znao da su garancije koje su izdale kompanije grupe Agrokor trebale po zakonu biti osporene, da AG kompanije nisu imale uvijete za insolventnost (što je još jedan dokaz o dobroj financijskoj poziciji grupe Agrokor u tom trenutku, unatoč svim obmanama u javnosti), međutim partneri Vujčića imali su otvorena vrata da u RH rade što hoće. Ipak to nije SAD kako kaže Dalićka.

Na kraju nam je guverner Vujčić izjavio 26.11.2018. -> da mu je “Knighthead objašnjavao što je roll-up”????!

ŠOK, UŽAS, DNO DNA. Korumpirana politička elita ucijenjena od strane lešinara i ortaka kriminalaca.

Boris Vujčić  je svojim aktivnostima radio protiv interesa Republike Hrvatske!!! Proizveo je nevjerojatnu štetu i kriminal!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS