HRVATSKA BEZ INVESTICIJA I INVESTITORA, PLENKOVIĆ JE SVE OTJERAO

Feb 21, 2019

Poštovani čitatelji,

neizmjerno je važno za zaposlenike Uljanika, za zaposlenike svih Hrvatskih brodogradilišta, za Hrvatsku industriju - pronaći kvalitetno rješenje za restrukturiranje Uljanik grupe. Međutim, da bi se iznjedrilo kvalitetno rješenje, potrebno je imati u vidu sve činjenice.

Jedna od najvažnijih činjenica u ovoj priči jest ta da imamo Vladu koja je do prije nekoliko tjedana lažno govorila kako imamo 5-6 stranih ponuđača, među kojima i ugledne inozemne brodograđevne kompanije.

Stalno upozoravam hrvatsku javnost da ozbiljni međunarodni investitori Hrvatsku zaobilaze u širokom luku, te da je npr: na investicijskim raiting listama država Albanija u top 20, a da Hrvatska gotovo nigdje ne postoji. To Vam je rezultat Plenkovićeve Vlade. Gotovo svakog tjedna, da ne kažem svakog dana dobivamo po neku informaciju koja nas upućuje na neodrživo ekonomsko i društveno stanje u Hrvatskoj.

To je na žalost naša stvarnost, a ne ona koju nam svakog dana prezentiraju Plenković i njegovi ortaci. Bave se manipulacijama očekujući da će se dogoditi neko čudo. Čuda u ekonomiji ne postoje, postoje samo ekonomski pokazatelji, a oni govore da su per capita hrvatski građani na 27 mjestu u EU, dakle na dnu, da su u Hrvatskoj investicije gotovo nepostojeće, da nismo u stanju povući sredstva EU pa smo bilančno na gubitku, da nam je industrija nekonkurentna i to svakim danom sve manje i manje, također na dnu Europe.

U takvim uvjetima, kada još netko manipulira i laže - može biti jako opasno.

Bila bi velika šteta za državu da se izgubi jedna od vrlo važnih grana industrije - brodogradnja (koja se, da postoji imalo interesa, može efikasno restrukturirati na način da direktno koristi gospodarstvu i HRVATSKOJ VOJSCI). Zato bi trebalo poduzeti maksimalne napore da se udovolji ekonomskoj logici domaćeg investitora Brodosplita, da se ne gura Brodosplit u super rizične investicije. Sramotno je da za nešto što je Hrvatskoj toliko važno šaljemo samo ministra gospodarstva u Bruxelles, a da se ministar financija, potpredsjednik Vlade, a prioritetno premijer nisu pojavili na pregovorima.

Očito Plenković svoje "velike prijatelje" poput Junckera i Tajania čuva za lobiranje svojih i fotelja svojih podanika, a nije u stanju izlobirati financijski odnos koji je održiv za samu brodogradnju i za Hrvatskog investitora kojem još jednom trebamo biti svi zahvalni da je u ovom trenutku spreman pomoći Hrvatskoj, spreman pomoći u rješavanju jednog od važnijih gospodarskih problema.

Još jednom želim naglasiti činjenicu koja jasno govori da investitori bježe iz Hrvatske glavom bez obzira, a jedini razlog tome jest katastrofalna ekonomska i društvena pozicija u koju nas je dovela Vlada Andreja Plenkovića !



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS