HRVATSKA POD VODSTVOM ANDREJA PLENKOVIĆA POSTALA RAJ ZA FINANCIJSKU MAFIJU

Mar 04, 2020

Zagrebačka banka, kreditna institucija koja je prošle godine prijavila preko 2 milijarde kuna dobiti (koja je btw. sudjelovala i u kriminalnom Roll-up ugovoru), pod osnovanom je sumnjom da je većem broju svojih klijenata omogućila pranje novca. I to zato što veliki broj transakcija (preko 35 tisuća), koje se zbog visine "transferiranog" novca sukladno Zakonu o sprječavanju pranja novca trebaju temeljito provjeravati, spomenuta banka na primjer - uopće nije provjeravala.

Ukupni razmjeri ovog dramatičnog skandala se još uvijek utvrđuju, a saznajem da se radi o desecima milijardi kuna, te da je velika većina takvih računa bila u ruskom vlasništvu.

Pitam ja Vas, pa gdje je u cijeloj toj priči odgovornost guvernera Vujčića, šefa HNB-a, regulatora bankarskog sustava? Jednostavno ne mogu razumjeti kako je moguće da se ovako nešto dogodi, a da glavni regulator ne snosi nikakve posljedice, ne daje izjave i ništa ga se ne pita? Pa što to oni onda reguliraju? Ili su možda upravo sve to znali i omogućili?? Jesmo li zaista na to spali?

No, kako stvar izgleda, opet, nikome ništa. Toliko o praznoj priči oko "neovisnosti institucija".

Plenkovićeva Vlada, koju još uvijek na životu održava šaćica potkupljenih i ucijenjenih zastupnika, a koja je Republiku Hrvatsku odvela na dno EU po baš svim ekonomskim, ali i parametrima vezanim uz vladavinu prava i korupciju, gdje postaje normalno da sam Premijer opstruira rad neovisnog saborskog Povjerenstva i daje šprancu drugima kako da učine isto, gdje ta Vlada već 3 mjeseca odbija javno objaviti izvješće GRECO-a o stanju korupcije u zemlji jer je stanje alarmantno, tj, izuzetno negativno po Premijera osobno koji je umješan u čitav niz ozbiljnih kaznenih djela, Vlada koja omogućava "pranje" milijardi Eura... Do kada takva Vlada može opstati?

Premijer Andrej Plenković, koji je uz pomoć već spomenutog Vujčića oformio izvaninstitucionalnu grupu Borg s ciljem da se ista financijski okoristi državnom intervencijom u glavnu regionalnu kompaniju Agrokor grupu, osobno je odgovoran za štetu koja već je i koja će u skoroj budućnosti tek nastati Republici Hrvatskoj. Navedeni postupci su ozbiljna ugroza nacionalne sigurnosti, najveća od Domovinskog rata.

POGELDAJ VIDEO




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS