HRVATSKOJ OTIMAJU BAŠ SVE

Mar 05, 2019

Poštovani čitatelji,

protekla tri desetljeća bili ste svjedoci razvojnog procesa u kojem je hrvatska kompanja Agrokor postala najveći privatni poslovni subjekt ovoga dijela EU.

Navedeno smo ostvarili neprekidnim radom i beskrajnim odricanjima, svidjelo se to onima koji imaju neke svoje fantazije ili ne. 

Agrokor je u svojih 30 godina postojanja izgradio ogromne vrijednosti i modernu, globalno konkurentnu industriju kao temelj za daljnji rast i razvoj.

Uvidjevši tu vrijednost, strani i domaći lešinari, te na žalost građana Republike Hrvatske i jedna mala ali utjecajna grupica političara iz trenutne hibridne Vlade, protivno Nacionalnim interesima, odlučila je opljačkati i likvidirati upravo tu ogromnu vrijednost koja pripada Republici Hrvatskoj. Kad kažem Hrvatskoj, onda mislim na zapošljavanje, investicije, razvoj, doprinos konkurentnosti gospodarstva cijele zemlje, te plaćanje poreza i ostalih doprinosa u Hrvatskoj.

Da bi navedeni, svima dobro poznati lešinari to i uspjeli, imali su čitav niz "faza", kriminalnih radnji dio kojih sam osobno predvidio i objavio još 27.09.2017. godine na ovom blogu:

14 koraka pljačke

Preskočit ću sada niz činjenica i događaja na koje bi htio upozoriti jer moram nešto kazati o trenutku i stvarnosti u kojoj se nalazimo danas, 05.03.2019.

I. Kada bi ovakva protupravna Nagodba u kojoj uopće nisu sudjelovali svi vjerovnici bila realizirana, što bi to značilo za sve dionike?

1. Najtragičniji podatak jest taj da su Plenković i njegovi ortaci nakon nacionalizacije Agrokora ciljano obezvrijedili te samim time uništili najveću vrijednost, srce kompanije Agrokor - Konzum, Velpro i Tisak. Tri kompanije od nacionalnog interesa za RH, danas, zbog permanentnog uništavanja od strane Plenkovića i njegovih ortaka su od 2017. godine izgubile oko 10 milrd. kn prometa. To Vam znači - njihovo totalno obezvređivanje i vrlo vjerojatno ubrzu likvidaciju.

2. Uništenjem najvrijednijeg dijela Agrokora od strateškog i nacionalnog interesa, i druge kompanije unutar grupe Agrokor značajno gube vrijednost. To su očito ti interesi koje nam tumači Plenković.

3. Prezentirat ću sada dio koraka (ne od početka, već samo one koji se odnose na današnju temu) koje su Plenković i njegove grupe koristili kako bi oteli Agrokor:

A. Vjerovnici su ČITAV DUG od 38 milrd KN prema ovom modelu NAGODBE otpisali Agrokoru i predali ga Nizozemskoj kompaniji Aisle Dutch TopCo (u daljnjem tekstu ćemo je zvati “lešinarskim fondom”)

Međutim, taj “lešinarski fond”, novi vlasnik Agrokora iz Nizozemske, koji je dobio sva potraživanja (dug) prema Agrokoru od 38 milrd. kn u svoje vlasništvo, sada, zbog knjigovodstvenih manipulacija potražuje čak 200 milijardi KN. Zahvaljujući tim knjigovodstvenim manipulacijama dobiva mogućnost da postojeće Agrokorove kompanije odvede u insolventnost .

B. Koristi se neustavni Lex Agrokor da bi te insolventne kompanije i dalje poslovno opstale, jer na njih se gomilaju ogromni dugovi među kojima vjerojatno i porezni dug prema RH.

C. Tu je jedno važno pitanje: zbog čega je Plenković dozvolio da država drži svijeću insolventnim kompanijama preko neustavnog Lex Agrokora, da bi neki, uglavnom strani investitori mogli provesti kriminal?

D. Plan Lešinarskog fond od početka je bio da osnuje nove kompanije u Nizozemskoj. Očito, kako mu to nije najvjerojatnije porezno odgovaralo, vratio se u Hrvatsku uz blagoslov političkog vrha i te iste kompanije registrira u Hrvatskoj, na način da elitnim modernim Agrokorovim kompanijama dodaju predznak Plus. Stare Agrokorove kompanije ostavljaju pod izvanrednom upravom i pripremaju ih za stečaj .Kako je moguće da na sve ovdje navedeno institucije RH ne reagiraju? Tko iole pametan to može razumjeti ?

E. Sada tek nastaju komplikacije: "stare tvrtke" grupe Agrokor koje su, da bi se Agrokoru mogla oteti sva imovina, knjigovodstveno stavljene u insolventnost i dalje su pod Izvanrednom upravom Agrokora te tobože rade, a ustvari ih Republika Hrvatska (čitaj Plenković) čuva kako bi se kriminal nad Agrokorom mogao provesti do kraja, jer bi se, da dođu stečajni upravitelji i postupe po zakonu, kriminalni plan srušio, a pljačka onemogućila!! OVO JE NEVIĐENO!

Na taj način će se stvoriti uvjeti da Nizozemska kompanija “lešinarski fond” otpiše veliki dug tobože nastao u Hrvatskoj i onda temeljem porezno priznatog gubitka osigura ogromne porezne olakšice u budućnosti, u Nizozemskoj.

To je planirana, osmišljena porezna prijevara u kojoj su pomagali pojedinci iz Hrvatske. Ne treba ni reći da Hrvatskoj neće biti plaćena ni lipa poreza.

ZAKLJUČAK:

Jednostavnim riječima kazano:

Na čitavoj povijesno najvećoj korupcijskoj aferi otimanja Agrokora zaradili su samo članovi stranih i domaćih grupa (BORG, HETA, CAIB), ortaci, te nekoliko političara. Najveći dobitnik je lešinarski fond Knighthead koji je zaradio stotine milijuna EUR-a.

Ostalih 99% dionika, njih nekoliko tisuća, PROSJEČNO će naplatiti svega 20% investiranog novca.

Agrokor je razoren, vrijednost je pala na oko 1/3 vrijednosti iz 2017.

Umjesto da ukupni prihod Agrokora bude 55 milijardi KN (s Mercatorom) on će biti za 2018 g. oko 20 milijardi KN, a 2020g. oko 8 milijardi KN u Hrvatskoj.

Uništena je nacionalna kompanija od strateškoga interesa da bi tržištem zavladale velike globalne kompanije.

Treba naglasiti da postojećom nagodbom Hrvatska u narednom periodu gubi više od 30 milijardi kuna (10 PELJEŠKIH MOSTOVA).

Kada bi se konačno počelo postupati po zakonu, sve bi se još moglo spasiti ! DA, JEDNOM UREDBOM. JEDNIM DEKRETOM.




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS