IZVLAČENJE NOVCA IZ AGROKORA 1. DIO

Jul 02, 2019

Potpredsjednica vlade gđa. Martina Dalić je  14.05.2018. zbog afere Hot mail, a vezano uz BORG GRUPU dala ostavku. Izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak je 21.02.2018.g. zbog afere „savjetnici“ vezano uz protuzakonite radnje „grupe BORG“ dao ostavku.

Po svjedočenju Martine Dalić danom USKOK-u 22.02.2017.  pod predsjedanjem premijera RH A. Plenkovića  predloženi su članovi ( Ante Ramljak, Tonči Korunić, Branimir Bricelj, Tomislav Matić, Zoran Besak ) vaninstitucionalne grupe koja će se kasnije nazvati „grupa BORG“.

Dana 23.02.2027.g. navečer održan je prvi zajednički sastanak vaninstitucionalne grupe ( „grupa BORG“) kojim je predsjedao premijer Plenković.

Na sastanku  već formirane vaninstitucionalne „grupe  BORG“ 24.02.2017.g.  a pod  predsjedanjem A . Plenković ODLUČILO SE DA TREBA „INTERVENIRATI“ u Agrokoru.

Nakon te odluke faktično je Agrokor već oduzet, prije bilo kakve komunikacije sa managementom Agrokora , tobože traženja bilo kakve pomoći  od strane Agrokora i prije ucjene da se potpiše dokument o pristupanju zakonu. Kada se govori o funkcioniranju i upravljanju „grupom BORG“ ponovno vezano uz iskaz M. Dalić Uskok-u, saznajemo da je A. Plenković znao za sve aktivnosti , o njima bio izvještavan i odobravao ih je.

Dio aktivnosti grupe BORG sadržano je u javno objavljenim Indexovim mailovima. 

Link:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-hoce-li-plenkovic-i-nakon-ovog-tvrditi-da-nije-nista-znao/1045176.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-grupa-borg-napravila-je-izdajnicki-zakon-na-stetu-svih-nas-plenkovic-je-sve-znao/1044645.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-mailove-martine-dalic-ovo-je-dokaz-da-je-plenkovic-znao-bas-sve-o-agrokoru/1043184.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-tko-je-odabrao-glavne-savjetnike-za-spas-agrokora-pa-dalickini-momci-s-hotmaila/1043886.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-dalicka-laze-da-nema-nikakve-veze-sa-savoricem/1044153.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-plenkovicev-ured-ih-dobio-na-dan-kad-je-vlada-hitno-izglasala-lex-agrokor/1044553.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-broker-iz-lexa-martini-dalic-to-moramo-bolje-osvijestiti-kod-andreja/1046262.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-ono-sto-plenkovic-zove-sjajnim-poslom-bilo-je-pogodovanje-povlastenima/2000074.aspx

Iz mailova je vidljivo da su  komunikaciju sa strane politike sa „grupom BORG“ vodili  može se kazati isključivo Martina Dalić i Andrija Plenković, kao i odvjetnik Boris Šavorić. Kao što je vidljivo iz mailova, prvo su  napravili  plan djelovanja,  drugo izvršavali su čitav niz teških protuzakonitih radnji što je u konačnosti doveli do ostavke  Izvanrednog povjerenika Agrokora Ante Ramljaka zbog afere „ savjetnici“ i  potpredsjednice Vlade Martine Dalić zbog afere „Hotmail“.

Sama „grupa BORG“od prvog dana svoga djelovanja ( vjerojatno i ranije) činila je protuzakonite radnje i ponašala se protivno vladavini prava.
Kao što sam već kazao najprije su napravili plan i krenuli su u zločinački poduhvat destabilizacije Agrokora, i to na način da su obilazili Agrokorove partnere , privlačili ih na svoju stranu a o Agrokoru iznašali Fake news. Poslije uključuju medije koji do dan danas pod utjecajem Fake news-a brane protupravne radnje premijera Plenkovića i njegovih ortaka koji su neprijateljski preuzeli Agrokor. 

Nadalje „BORG grupa“ dobiva mandat da  priprema neprijateljsko preuzimanje Agrokora, zajedno sa strancima učestvuje u pisanju zakona LEX Agrokor, kojeg su napisali na način da mogu oteti i opljačkati Agrokor, a sebe zaštititi od kaznenih progona.

Plenković  jednog od člana iz tih grupa  Antu Ramljaka postavlja za Izvanrednog povjerenika Agrokora, a cijela „BORG grupa“  počinje raditi kao savjetnici u Agrokoru.

Ante Ramljak na pitanje o sastanku sa Alixpartners , dok je pisan Lex Agrokor kaže slijedeće: „Točno je da su se članovi grupe BORG nalazili sa Alixpartners-om za vrijeme pisanja Lex-a.“

Ovo priznanje sve više govori o neviđenom kriminalu. Dakle nevjerojatne besramne koruptivne veze Alixpartners-a i članova vaninstitucionalne „grupe BORG“.

Sve se to nadovezuje na  činjenicu da upravo  Ante Ramljak kao izvanredni povjerenik potpisuje ugovor kojim Alixpartner-s postaje savjetnik za restrukturiranje Agrokora.  Vrhunac horora se dešava kada isti dan nakon što dobiva ugovor za savjetnika Agrokora Alixpartner-s sklapa sa članovima „grupe BORG“, odnosno njihovim firmama podizvođačke ugovore vezane na Agrokor. Koji će njima petorici  za 10 mjeseci „rada“ omogućiti enormnu zaradu od  12 miliona EURA.

Članovi „grupe BORG“ u ovoj transakciji ostvaruje  nevjerojatne  extra profite. Nakon što sve to izlazi u javnost izbija afera „ savjetnici“. Plenković upitan  od medija za aferu( upravo u trenutku kada je bio kod svog prijatelja, premijera Bugarske) odgovara da ništa o tome nije znao , ali ako je to točno neka vrate novac.

Na kraju  pod pritiskom javnosti Ante Ramljak podnosi ostavku, a nakon njegovog odlaska ne samo da nisu vratili novac, nego su još dobili ii izdašne nagrade.      

Npr: Ante Ramljak je samo za "nagradu" dobio 900.000,00 EUR ( 7 milijuna KUNA)

Članovi „grupe BORG“ su u Agrokoru bili angažirani oko 10 mjeseci i ono što se zna isplaćeno im je oko: 

12 MILIJUNA EURA (90 MILIJUNA KUNA)

O multimilijunskom izvlačenju novca iz Agrokora svih ostalih ortačkih i lešinarskih skupina, u narednim danima.



 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS