KAD PREMIJER OTVORENO TRGUJE UTJECAJEM

Jun 03, 2018

Više hrvatskih medija objavilo je informaciju da je premijer Andrej Plenković uključen aktivno u pregovore o nagodbi u Agrokoru. Koristeći svoju državničku poziciju pozvao je predsjednika Uprave Adris Grupe u Vladu, a iz same Vlade, nevjerojatno, potvrđuju da je “ tema sastanka bila proces sklapanja nagodbe u Agrokoru”.

Iako je premijer više puta ponovio kako je to proces vjerovnika i izvanredne uprave Agrokora, a ne države, iz Vlade potvrđuju upravo suprotno.

Premijer Andrej Plenković više nije onaj koji kontrolira i naređuje već se u potpunosti spustio na razinu Knightheadovog potrčka koji bespogovorno izvršava naredbe Thomasa Wagnera. Plenković je očajnik koji čini sve kako bi uspio progurati nešto sto je apsolutno štetno za hrvatsku državu. Pitam se zašto? Možda Plenković mora nešto pod svaku cijenu sakriti ?

Najgore od svega je da Andrej Plenković zloupotrebljava svoj politički položaj pozivajući vjerovnike i dionike procesa u Agrokoru u svoje urede. Radi na isti način kao što je to radila njegova “Borg Grupa” kad je zvala vjerovnike i dobavljače Agrokora kako bi izazvala nepovjerenje u kompaniju i mene kao vlasnika. Plenković samo nastavlja u prepoznatljivom stilu zloupotrebom političke funkcije.

Izvan toga što je ovo potez jednog političkog očajnika koji je već duboko uvezan u najveću korupcijsku aferu od nastanka Hrvatske. Na stranu i sve ono kako je organizirao i upravljao Grupom Borg i pogodovao lešinarskom fondu Knighthead i ostalim interesnim skupinama, Plenković je već dobrano stvorio uvjete da DORH protiv njega pokrene istragu.

Naime, premijer jedne zemlje ne smije zloupotrebljavati svoju političku funkciju i pogodovati određenim grupacijama s namjerom i time prouzročiti štetu trećima. Ne smije isto tako pogodovati određenim trećim osobama da dobiju ono što im ne pripada. Sve što radi Plenković je na štetu Agrokora, ali i na štetu svih građana Hrvatske.

Da li u ovoj našoj državi postoji politička snaga koja može spriječiti daljnje urušavanje institucija, dalje političko razaranje pravnih procesa, i dalje urušavanje vrijednosti prije nego sto postane prekasno ? U sadašnjoj Vladi sjede ljudi koji predvode korupcijsko klupko neviđenih razmjera u europskim okvirima.

Vrijeme je za promjene jer će u suprotnome Hrvatska biti plijen lešinara i raznih profitera koji će hrvatsku imovinu i vrijednosti u potpunosti rastočiti, osiromašiti i državu i njezine građane, a novac izvući iz zemlje.




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS