KAKO JE POKRADEN AGROKOR 1. dio - JEDNIM POTPISOM KNIGHTHEAD I ORTACI ZARADILI 7.1 milijardi KN

Dec 03, 2018

KADA POZNAŠ PLENKOVIĆA  - JEDNIM POTPISOM ZARADIŠ 2.6 milijardi KN I DOBIJEŠ JOŠ 24.9 % AGROKORA ŠTO PO NJIHOVOJ KRIMINALNOJ PROCIJENI VRIJEDI 4.5 milijardi KN

 

Knighthead je s Agrokorom (pod izvanrednom upravom) zaključio Ugovor o najstarijem kreditu 8. lipnja 2017. godine, čime si je Knighthead osigurao zaradu od oko 7.1 milijardi KN. Taj inicijalni ugovor samo i isključivo je bio zaključen između Knightheada i Agrokora. Nakon toga nizom manipulacija, i to unaprijed dogovorenim, slijedi čitav niz izmjena istog, pa tako od 13. lipnja 2017., 18. lipnja 2017., 28. lipnja 2017., 4. srpnja 2017., 10. srpnja 2017., 30. kolovoza 2017., 29. rujna 2017. i 15. siječnja 2018., s ispravom o pristupanju od 16. lipnja 2017... i tako dalje, taj Ugovor je planski mijenjan puno puta kako bi se sakrila pozadina kriminala koji se radio. A Knighthead je, nakon prepoznavanja opasnosti zbog kriminala koji je napravio, uveo i druge manje „igrače“ da participiraju u ovom ugovoru o kreditu.

Efekt ovog Ugovora je da on u sebi sadrži dva sporazuma:

  • Sporazum o otkupu obveznica od Knightheada
  • Sporazum o davanju kredita sa najstarijim statusom

Time Agrokor u biti uzima kredit za otplatu vlastitih starih kredita i to po uvjetima koji, ne da nisu tržišni, nego su upravo kriminalni.   

Tako jedan Knighthead koji drži obveznice koje imaju TRŽIŠNU VRIJEDNOST od 20 centi (kolika im je bila cijena na dan zaključenja Ugovora) dobiva za te iste obveznice 100 centi i to baš od Agrokora. Kako je Agrokor kupio obveznice u vrijednosti od 530 milijuna EUR, zarada Knighthead-a od 80% iznosi 2.6 milijardi KN.                                                                                                                                               

Isto tako, kada uzimamo kriminalnu procjenu vrijednosti Agrokora sa strane Plenković-lešinarski fond od oko 3 milijarde EUR i udio vlasništva lešinarskoga fonda Knightheada u Agrokoru od 24.9% koju mu je Plenković poklonio preko “Privremenog povjereničkog vijeća” zarada od 80% u KN iznosi 4.5 milijardi KN.

Prevedeno, iznos obveznica Agrokora, koji je na tržištu u trenutku potpisa ugovora od 08. lipnja 2017. g., imamo lešinarski fond koji je vrijedio oko 200 milijuna EUR, a pod instrukcijom lešinarskog fonda Knightheada je vrednovan 1 milijardu EUR. Znači, plaćeni iznos obveznica na tržištu puta 5.

Odobravanjem ovoga “ugovora” od strane Plenkovića i potpisom istoga sa strane Izvanredne uprave Agrokora, omogućeno je lešinarskom fondu Knightheadu da opljačka  Agrokor, odnosno hrvatske vjerovnike i dioničare, što kulminira zaključivanjem kriminalne Nagodbe za minimalno:

 

Ako je Lex Agrokor trebao zaštititi postojeće vjerovnike Agrokora, a umjesto toga je omogućio pribavljanje goleme imovinske koristi lešinarskom fondu koji nikada prije nije bio kreditor Agrokora i seljenje kontrole nad Agrokorom u Nizozemsku, onda je:  

Lex Agrokor donešen uz čitav niz DORH-u prijavljenih kriminalnih radnji (ostvarenjem nepripadajuće materijalne koristi) samo radi Knighthead-a!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS