KATASTROFA AGROKORA I HRVATSKE INDUSTRIJE

Dec 11, 2018

Poštovani čitatelji, već sam pisao da podjele plijena nema sve dok Knighthead ne dobije 1.060 milijardi EUR-a na svoje račune.

Cijela zločinačka organizacija je na nogama, angažirali su i institucije RH. Izvanredna uprava Agrokora, što je danas nažalost sam Agrokor, poslovno i vrijednosno su potpuno devastirani, uništeni, u katastrofalnom stanju.

Agrokor, koji je za razliku od ove jadne Vlade, imao petogodišnji plan koji je vrijedio 5.2 – 6.6 milijardi EUR-a, toliko je uništen od ulaska Borg mreže, da su ga u "Nagodbi" platili svega 3 milijarde EUR-a, a danas u rukama ovih ljudi ne vrijedi niti 2 milijarde EUR-a.

Agrokor je poslovno u kaosu, tobože postoji na papiru, no operativno ne postoji.!

Postoje operativne kompanije koje nestaju s tržišta, a s tim naravno i njihova vrijednost.
Čitava vrijednosna matematika Agrokora leži u maloprodaji hranom (Konzum i Mercator), a kako je danas Konzum bez vrijednosti, a i Mercator nakon svega na burzi ne stoji dobro, sve se urušilo!!

Realni poslovni rezultati su doista katastrofalni (pustimo njihove izvještaje, to suštinski nema veze s realnosti), a poslovne perspektive, osim na papiru, NEMA!

Ovo je jedina istina o nekadašnjem i sadašnjem Agrokoru.

Na raspolaganju sam svakom zainteresiranom ekonomskom analitičaru, za argumentirati i dokumentima potkrijepiti izrečeno.!

Dakle, Agrokor će imati negdje oko 20 milijardi KN prometa u 2018.g. s time da će oko 3-4 milijarde biti iz drugih tržišta, Hrvatska samo oko 16 milijardi KN, a 2016.g. je bilo 26 milijardi KN.

Eto, toliko su uništili Agrokor, dok Mercator, kojim nisu mogli upravljati, nema pad prihoda gotovo ništa.

U nastavku prezentiram jedan od mojih blogova pa ga usporedite s izvještajima Agrokora, vidjet ćete da sam pred 1 godinu kazao kuda to vodi i kakvi će biti rezultati. Nažalost, nešto je gore nego sam mislio.

Iz prezentiranih pokazatelja jasno se vidi da je konsolidirani prihod Agrokora d.d. bez Mercatora u 2016.g iznosio 30 milijardi KN, a da će 2018.g. iznositi oko 20 milijardi KN s time da u Republici Hrvatskoj samo oko 16.5 milijardi KN.

Ovo je dramatičan udar na budućnost cijele prehrambene ali može se kazati i ukupne Hrvatske industrije. Plenković je uništio snagu, sve sinergije i pripremio teren tako da će za koju godinu doslovno sve nestati.

Nacionalna izdaja.!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS