KRIMINALNI PLAN PLENKOVIĆA, DALIĆ I NJIHOVE GRUPE BORG

May 18, 2018

Preslika maila koji je 17. svibnja ove godine objavio portal Index pod naslovom „Koraci za implementaciju programa“ je još jedan od krunskih dokaza o kriminalnom planu i radnjama Plenkovića, Dalić i ostalih članova „Grupe Borg“.

Tu Plenkovićevi ljudi potvrđuju da Agrokor nema problema i da se grupa mora organizirati kako bi stvorila situaciju u kojoj će se Agrokor i njegovo poslovanje lažno prikazivati kao ogroman problem. Nakon takvih dokaza i brojnih dokumenata, izjava Borga Korunića kako je Dalić o svakom zarezu odlučivala, a Plenković sva znao, odobravao, naređivao, politički pokrivao u ime HDZ-a, jedina je premijerova mogućnost ostavka na sve funkcije u očekivanju poteza institucija pravne države.

Plenković ne zna nabrojiti ne više njih, nego niti jedan Agrokorov problem s početka prošle godine, osim paušalnog pozivanja na sniženje rejtinga koje je napravio Moody's, (koji je kažnjen od nadležnih tijela sa 850 milijuna$ svega dva tjedna nakon plaćenog lažnog snižavanja ratinga Agrokoru) a onda više nesuvislo i netočno nabraja neke gluposti koje nemaju nikakve veze s realnošću. Mi službenu izjavu o razlogu direktnog uplitanja države u privatno vlasništvo od strane Plenkovića imamo sa sjednice Vlade koju sam detaljno analizirao u nekoliko mojih blogova. To je ništa drugo doli SRAMOTA. Zašto ne znaju reći ni jedan problem? Agrokor je 2017. imao tekuće poslovanje kao i proteklih 30 godina sa uspjesima i problemima, ali i uspješnim rješenjima za daljnji rast i razvoj. (izradili Project Aisle u suradnji sa najjačom tvrtkom za restrukturiranje na svijetu Houlihan Lokey od 03.02.2017.)

A plan Plenkovićeve organizacije „Grupe BORG” upravo dokazuje, kao što ja ovdje tvrdim, DA SU PLENKOVIĆ, DALIĆ I ČLANOVI „GRUPE BORG“ PLANIRALI I IZVRŠILI RADNJE KOJIMA SU SRUŠILI AGROKOR, tim činom prouzročili ogromne materijalne štete, dionicima Agrokora te nenadoknadivu štetu hrvatskoj državi.

Molim hrvatsku javnost i nadležne organe da analiziraju dokument u prilogu!

  1. Kako Agrokor nije bio u problemima, glavni cilj im je bio stvoriti percepciju i stvoriti Agrokoru probleme.
  2. Grupa je izazvala problem, zatim je sama prezentirala taj problem i grupa je onda sama opravdavala svoju intervenciju.
  3. Vidi se da su imali PR plan, koji i dan danas Plenković sprovodi, koristeći unaprijed pripremljene spin izjave koje koštaju i dalje 50 tisuća eura mjesečno! Moja mu kompanija i dalje plaća PR.
  4. Točno su isplanirane javne kampanje i točno se znalo tko će što govoriti.
  5. Stvarali su okolnosti pritiska, manipulacije, kaosa i panike kako bi izazvali nepovjerenje prema investitorima Agrokora.
  6. Manipulirali su informacijama, lažnim porukama kako je Agrokor u problemima.
  7. Pripremili su dokument pod nazivom „sporazum“ i prije nego su se ikada sreli sa mnom s kojim sam im trebao pokloniti Agrokor.
  8. Dalić je davala povjerljive podatke Agrokora (protuzakonito) svojim skupinama.
  9. Slali su jasne poruke bankarima kako se u Hrvatskoj mora pitati politiku, da to nije Amerika.
  10. Koristili su razna ministarstva, npr. ministarstvo financija i poreznu upravu, prijetili su dobavljačima.
  11. Koristili su državne funkcije da bi kontaktirali privatne investitore, pritiskali privatne kompanije da govore protiv Agrokora, najveće hrvatske i regionalne kompanije.

E sad ja vas pitam da li to nije veleizdaja? Planirali, proveli, oteli, sada žele sve pokrasti!

Ovako izgleda Plenkovićevo „poštenje”. Ovaj dokument je kriminalni plan Plenkovića i „Grupe Borg”. Protupravne radnje za njega „nisu ništa strašno”.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS