KRUNSKI DOKAZI KRIMINALA BORG GRUPE, ALIXPARTNERS i KNIGHTHEADA

Dec 14, 2018

Poštovani čitatelji,

nedavnim svjedočenjem šefa AlixPartners-a dobili smo nove činjenice kriminala koje su rađene prilikom otimanja Agrokora.

Hrvatske institucije i ovlasti pojedinih članova Vlade RH su iskorištene od članova zločinačke organizacije i izveden je kriminal nevjerojatnih razmjera.

Već sam iznio dio činjenica, dokaza o nevjerojatnome kriminalu “Grupe Borg” i njihovog člana, Branimir Bricelja. To je čovjek koji je dan prije usvajanja Lex Agrokora na Vladi, napravio izmjene zakona, a te izmjene su za direktan učinak imale protuustavnu osnovu za otimanje Agrokora i ostvarenje ogromne dobiti AlixPartners-ima, Knighthead lešinarskom fondu, “Grupi Borg”, a onda i samom Branimiru Bricelju i njegovoj tvrtki Altera.

Lešinarski fond Knighthead, AlixPartners i „Grupa BORG“ imali su precizno izrađen plan, korake kako manipulirati i kada pojedine poteze vući. Jednu od ključnih kriminalnih radnji, poteza obavljao je Branimir Bricelj!

Predstavljam Vam sada Lex Agrokor (u koji je Branimir Bricelj unosio ključne – kriminalne – odredbe) , a onda i tzv. Roll-Up ugovor koji čine jedan uzročno posljedični niz poduzetih radnji kojima se samo provodio prethodni zločinački dogovor, a za koji sad imamo dokaze. 

Samo se tzv. Roll-Up ugovorom mogu objasniti određene odredbe Lex-a, te će se vidjeti kako je zapravo Lex Agrokor samo iskorišten da „otvori prostor“ za ono što je u biti bio ključni kriminalni zločinački dokument koji su sami sa sobom zaključili članovi BORG Grupe. 

Imamo dva dokumenta LEX AGROKOR  i takozvani  „ROLL-UP UGOVOR“.  JEDAN BEZ DRUGOG NE MOGU.  SADA NIJE NI ČUDO DA  PLENKOVIĆ I ORTACI KOJI KONTROLIRAJU AGROKOR NE MOGU REFINANCIRATI „ROLL-UP“, JER BI TO ZNAČILO BITI POVEZAN SA KRIMINALOM I PRANJEM NOVCA. I S NIKAKVOM ŠANSOM U USPJEH ZAVRŠETKA TRANSAKCIJE.


  1. PRVA FAZA : U LEX AGROKOR SU U POSLJEDNJIM DANIMA UNESENE, DISKRECIJSKI I POD ISKLJUČIVOM KONTROLOM BORG GRUPE, IZMJENE KOJE SU OMOGUČILE NEVIDENU PLJAČKU:

a) BORG grupa odnosno Branimir Bricelj je ovaj puta planski dva dana prije usvajanja Zakona na Vladi RH unio zakonsku odredbu tako da Izvanredni povjerenik može sam izabrati savijetnika za restrukturiranje. Iskljućio je Privremeno vjerovničko vijeće iz nadzora ove odluke        

 

Tako iz javno dostupnih izvora[1] vidimo da je Branimir Bricelj, član BORG Grupe dana 29.03.2017. u 19:24 unio izmjenu kojom je izbor savjetnika za restrukturiranje stavio u ruke izvanrednom povjereniku.  

A tko je trebao biti povjerenik? Da li se sada sjećate mailova iz afere Hotmail koji govore o tome kako je grupa BORG upravo htjela svog čovjeka i nije htjela da netko s liste stečajnih upravitelja vodi ovaj process?[2] Nadalje, upravo je Branimir Bricelj, gle čuda, po iskazu Martine Dalić, a i po riječima upravo Andreja Plenkovića, bio prvi izbor za izvanrednog povjerenika.[3] 

Dakle, Brainimir Bricelj upisuje izmjene u Lex Agrokor i to članak 11. točka 7. (u finalnoj verziji Lex-a to je članak 12.), da samom sebi, odnosno grupi BORG daje moć da imenuje savjetnika za restrukturiranje, jer je izvjesno da će upravo grupa BORG imati kontrolu nad Agrokorom. 

Ključno, iz procurjelog iskaza gospodina Beveridge-a USKOK-u, doznajemo da je upravo AlixPartners prethodno surađivao sa tvrtkom Altera – u vlasništvu Branimira Bricelja i Marka Delića, koji su članovi BORG Grupe i pisci Lex-a. Nadalje, iz procurjelog iskaza se potvrđuje da su se početkom ožujka 2017. godine, dakle dvadesetak dana prije nego što je Bricelj unio ove izmjene, upravo AlixPartners našli sa Briceljom, Delićem, ali i s Antom Ramljakom i Tomislavom Matićem.[4]  

Napominjem da na ovom sastanku, dakle, prisustvuju dva člana grupe BORG koji su UJEDNO bili prvi i drugi izbor za izvanrednog povjerenika.

Upravo iz iskaza isto tako proizlazi da se AlixPartners s istima našao upravo radi nalaženja mogućnosti da radi na restrukturiranju Agrokora. Dakle, jasno postoji svijest već početkom ožujka 2017. da se uz kontakt s ovo četvero članova Grupe BORG, ishodi postavljanje AlixPartners na mjesto glavnog savjetnika u restrukturiranju Agrokora. Ostalo je samo naravno da se to garantira. Za to su upravo, kao što se prezentira, poslužili Lex, a nadalje vidjet ćete, i tzv. Roll-Up. 

Dakle, u 19:24, dana 29.03.2017. Branimir Bricelj, član BORG Grupe je svojim unosom izmjena u Lex omogućio da se, u skladu s prethodnim dogovorom,  namjesti izbor AlixPartners da izvlači novac iz Agrokora.

b) BORG grupa, odnosno Branko Bricelj je planski (na kriminalan način iskoristio mogućnost)  u Lex Agrokor jedan dan prije usvajanja na Vladi RH unio zakonsku odredbu tako da Knighthead može prodati bezvrijedne obveznice Agrokoru[A1] 

Ova radnja je omogučila otimanje Agrokora i neviđene pljačke. Dokazi su pred nama, nadležne institucije.

 

Ova se činjenica treba sada staviti u kontekst iz kojeg se vidi da su samo oni koji su imali tajni kontakt s BORG Grupom profitirali iz:

A) izmjena Lex Agrokora koje je unijela BORG Grupa, i

B) tzv. Roll-Up ugovora koji je zaključila BORG Grupa sama sa sobom i koji čini nužan dio uzročno-posljedičnog kriminalnog niza kojim se dopunjuje zločinački plan.

Dana 30.03.2017., u 3h ujutro, opet Branimir Bricelj, član BORG Grupe mijenja nacrt Lex-a na način da odjednom, dan prije donošenja zakona na Vladi, predviđa otkup starih tražbina od financijskih institucija te fondova koji drže takve tražbine, ali samo u slučaju da postoji “ZADUŽENJE SA PREDNOSTI NAMIRENJA”.

 

Ova ključna izmjena je u članku 38. (kasnije u finalnom nacrtu članak 40). Napominjem da prije njegove izmjene, stavak 3. članka 38., je ZABRANJIVAO plaćanje tražbina IMATELJIMA VRIJEDNOSNIH PAPIRA (obveznica).

Ova izmjena “osim vezano uz zaduženja s prednosti namirenja”, direktno uzročno posljedično stvara vezu  između kriminalno motiviranih izmjena Lex Agrokora i ugovora o kreditu sa prednosti namirenja – a takav je upravo zaključen 08.06.2017. i to naravno s financijskom institucijom – Knighthead, koji je držao stare tražbine (obveznice) koje je kupio za male novce na financijskim tržištima. 

Dakle, onaj koji je unio ovu izmjenu je ciljano i isključivo usmjerio otkup starih tražbina od nekoga tko će sudjelovati  u “zaduženju sa prednosti namirenja”, neovisno o tome što se Zakon donosio radi zaštite prvenstveno domaćih dobavljača i domaće ekonomije!

Kao koincidenciju, upravo znamo iz knjige Martine Dalić da je prvi nacrt ovakvog zaduženja te sad notornog tzv. roll-up ugovora bio gotov DVA DANA NAKON OVE IZMJENE, te da je njoj poslan UPIT od KNIGHTHEADA te predstavnika istog - HOGAN LOVELLS i PJT,  da Knighthead želi na ovaj način kreditirati Agrokor.[5] To je, napominjem, u trenutku kada Lex Agrokor još nije potvrdio ni Sabor. Sve se događa iza kulisa, tajno, u ortačkom dogovoru. Naravno, ovaj ugovor je tražio vrijeme za izradu, te je jasno da se isti pripremao tijekom cijelog ožujka 2017. godine.

U tom kontekstu, opet podsjećam sada na iskaz Martine Dalić i Ante Ramljaka USKOK-u da su se: BRANIMIR BRICELJ, TOMISLAV MATIĆ, ANTE RAMLJAK i ZORAN BESAK tajno, barem jednom našli sa Knighthead-om u Zagrebu, upravo u ovom periodu.[6]

Isto kao i s AlixPartners, tajni sastanci dovode do unosa izmjena u nacrt Lex Agrokora od BORG Grupe te isti postavljaju temelj za ogromnu korist Knighthead Capital-a, doista malog lešinarskog fonda.

Danas znamo da upravo Knighthead Capital ima prethodni odnos i s AlixPartners iz Puerto Rica i HETE i s Antom Ramljakom iz TLM-a, a i s Alterom, no svi detalji će se tek doznati u javnosti.[7] 

Napominjem isto tako da na ovom sastanku sa Knightheadom, dakle, prisustvuju dva člana grupe BORG koji su OBA bili prvi izbor za izvanrednog povjerenika.

c) DRUGA FAZA: tzv. ROLL-UP UGOVOR SE ZAKLJUČUJE UNUTAR BORG GRUPE TE ISTI “ZAKLJUČAVA” AGROKOR U RUKAMA KRIMINALNE SKUPINE I GARANTIRA I PRETHODNO DOGOVOREN 1) ANGAŽMAN ALIXPARTNERS I 2) OTKUP OBEZVRIJEĐENIH  OBVEZNICA OD KNIGHTHEAD-a PO PUNOJ (NOMINALNOJ) CIJENI

Tzv. Roll-Up ugovor je zaključio Ante Ramljak sa Knighthead-om. Isti je procurio javno i zna se za odredbe istog. Zna se također da je isti bio zaključen samo sa Knightheadom koji ga je izradio uz savjete svojih odvjetnika Hogan Lovells koji su se i potpisali na ugovor.[8]

Nije ni čudo što je isti bio tako detaljan jer je Lex Agrokor bio ciljano nedorečen. Te sve ono što je „zafalilo“ Grupi BORG Lex-om, bilo je dopunjeno tzv. Roll-Upom.  

No, fokusirajmo se na ono što je tzv. Roll-Up napravio - to prati kriminalan plan te zločinačku konspiraciju za koju je bilo nužno da se stvari osiguraju i da se krimninalni posao odradi.

 

  1. Prvo, BORG Grupa dogovara tzv. Roll-Up koji nalaže otkup obveznica te starih tražbina od Knightheada, dakle, prethodni kriminalni dogovor koji je unesen posljednju sekundu u Lex, sad se provodi

Spomenuo sam gore kako je stvoren uzročno posljedični niz između unosa izmjena u Lex Agrokor od strane Branimira Bricelja dana 30.03.2017. i „zaduženja s prednosti namirenja“.

Dana 08.06.2017., takav ugovor se uistinu potpisuje, i upravo kako je Branimir Bricelj unio, sad dolazi do otkupa obveznica te starih tražbina od Knightheada.

Napominjem da ovaj ugovor potpisuje upravo Ramljak koji je bio na tajnom sastanku sa Knighthead-om, po vlastitom  priznanju te se ogromni profiti stječu od strane Knighthead-a jer iste obveznice na dan otkupa, dakle na dan kada je Agrokor  u „bezizlaznim“ problemima, vrijede oko 18%  svoje nominalne vrijednosti. Agrokor ih plaća, po sporazumu Knightheada i Ramljaka 100%. Ovaj dogovor se provodi na osnovu kriminalnog sporazuma koji je prethodno unio Bricelj u Lex, a onda zacementirao ugovorom o tzv. Roll-Up kreditu. 

Za razliku od pranja novca preko AlixPartners gdje se vide naknade BORG Grupe, posredničke provizije za otkup Knightheadovih obveznica se ne mogu vidjeti jer su sakrivene u Hong Kongu.  S obzirom na pohlepnost BORG Grupe, ne sumnjam da je iznos povelik.

 

  1. Drugo, BORG Grupa dogovara da tzv. Roll-Up sadrži odredbe koje moraju zaštititi isplate koje sami sebi isplaćuju preko AlixPartners

Sad je već općepoznato da je BORG Grupa angažirala AlixPartners upravo po odredbi koju je Bricelj unio u Lex Agrokor, te da je isti odabran upravo od strane Marka Delića koji je suvlasnik Altere te firme s kojom AlixPartners surađuje. 

Dakle, ista ortačka družina koja je opet tajno sastančila tijekom pisanja Lex-a sada, nakon što su postali „jahači“ Agrokora, bira svoje ortake da preko njih izvuče novac.

Međutim, to je trebalo osigurati. Kako spriječiti da se prekine tok kriminalnog izvlačenja novca?

Ideja je bila osigurana tzv. Roll-Up ugovorom koji nalaže:

Na stranici 24:

Na stranici 90:

Dakle, Ante Ramljak dogovara da se upravo zaštiti AlixPartners. Tvrtka koja je prethodno surađivala sa Knightheadom u Puerto Ricu, i nizu drugih dealova, sada, potpisom člana BORG Grupe, s kojom se inače tajno sastajala dok je isti radio na intervenciji u Agrokoru, dobiva zaštitu od zamjene!   

Dakle, bez suglasnosti Knightheada ne može se maknuti Alix, te ne može doći do upitnosti isplata BORG Grupi. 

Sjetimo se, tek nakon što je Ramljakov skandal s izvlačenjem novaca procurio u javnost i nakon nekoliko mjeseci kad se počela drmati Vlada Andreja Plenkovića je isti bio prinuđen „podnijeti ostavku“. Naravno, to je moralo tako, jer nije mogao biti smijenjen!!!

 

KRIMINAL BORG GRUPE JE NA OTVORENOM!

Poštovani čitatelji, curenjem niza iskaza, ugovora, sporazuma, mailova i drugih stvari, danas imamo dokaze da su Lex Agrokor i tzv. Roll-Up ugovor vezani i zajedno čine jednu kriminalnu cjelinu.  

Pisci su isti – BORG Grupa.

Oni koji dobivaju upravljanje su isti – BORG Grupa.

Oni koji su zaštićeni su isti – BORG Grupa.

Oni koji dobivaju novac su isti – BORG Grupa.

PLAN I REALIZACIJA JE ISTA – OTETI AGROKOR JE U RUKAMA BORG GRUPE

Više je no jasno da BORG Grupa nije samo ona grupa ljudi za koju smo saznali da je tajno pisala Lex Agrokor, već je to šira skupina – internacionalna i domaća, ortaka i lešinara koji su zajedno s državnim dužnosnicima izmuzli hrvatsku državu i porušili sve stupove pravne zemlje. 

Napomenuo bih da je ovo upravo grupa, koja u svom sastavu piše Lex Agrokor, koja nije imala zakonski osnovu funkcioniranja, koja nije, po svjedočenju Bože Petrova, bila stvar koalicijskog sporazuma i dogovora i koja je, na kraju funkcionirala bez odluke Vlade, s tajnošću i konspiracijom.  

Cijeli sastav ove BORG Grupe još nije poznat, međutim ono što je sad razvidno je da su i AlixPartners i Knighthead internacionalni članovi iste skupine, a da su svoj kriminalni plan realizirali i preko korištenja nezakonito danih službenih ovlasti (pisanje zakona i interveniranje u Agrokor), a onda i zaključivanjem tzv. Roll-Up ugovora.  

SVI DOKAZI POKAZUJU I PONOVIT ĆU:

Imamo dva dokumenta: LEX AGROKOR  i takozvani  „ROLL-UP UGOVOR“. JEDAN BEZ DRUGOG NE MOGU. SADA NIJE NI ČUDO DA  PLENKOVIĆ I ORTACI KOJI KONTROLIRAJU AGROKOR NE MOGU REFINANCIRATI „ROLL-UP“, JER BI TO ZNAČILO BITI POVEZAN SA KRIMINALOM I PRANJEM NOVCA. A S NIKAKVOM ŠANSOM U USPJEH ZAVRŠETKA TRANSAKCIJE.

MOGUĆE JE DA POSTOJI JAČI PLAN: DOSADA SU PLENKOVIĆ, KNIGHTHEAD I ORTACI OTELI AGROKOR VLASNICIMA I OTPISALI TRAŽBINE DOBAVLJAČIMA. DOSADAŠNJI VJEROVNICI SU POSTALI NOVI VLASNICI. SADA, AKO REFINANCIRAJU TAKOZVANI ROLL-UP, GURNU FIRMU U STEČAJ, IMAJU HIPOTEKE I UZIMAJU ČITAVI AGROKOR I STOTINE MILIJUNA EUR-a BEZ ULOŽENOG CENTA????????



[1] http://hr.n1info.com/Vijesti/a341846/Novi-mailovi-Dan-uoci-Vlade-Lex-prilagodjen-Knightheadu.html

[3] https://www.telegram.hr/politika-kriminal/premijer-kaze-da-je-bricelj-takoder-clan-grupe-borg-bio-njegov-favorit-za-izvanrednog-povjerenika-no-odbio-ga-je

[4] https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/iskaz-alastaira-beveridgea-uskok-u

[5] https://www.telegram.hr/price/tko-je-osim-glavnog-trgovca-obveznicama-knightheada-znao-za-moguci-roll-up-kredit-agrokora/

[6] Ante Ramljak USKOK: “30. ožujka 2017. našao sam se i sa predstavnicima fonda Knighthead Capital Management na koje me je uputila potpredsjednica Vlade Martina Dalić rekavši mi da su se isti predstavili kao držatelji velikog broja obveznica Agrokora te da žele sastanak. Na tom sastanku bili su prisutni među ostalim i Tomislav Matić, Branimir Bricelj i Zoran Besak te su nam isti prezentirali da su držatelji obveznica i da su zainteresirani da i dalje financiraju TD Agrokor d.d. što smo mi primili na znanje. Moram kazati da u to vrijeme Zakon o izvanrednoj upravi je već krenuo u proceduru odnosno nalazio se na izglasavanju na Vladi RH”

[7] http://hr.n1info.com/Vijesti/a355397/AlixPartners-je-znao-za-Knighthead-od-pocetka-znali-su-kako-ce-sve-zavrsiti.html

 

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS