LEX AGROKOR JE PREVARA

May 29, 2018

Lex Agrokor je prevara. Plenković je uspio prevariti hrvatski narod.?

Sve u vezi Lex Agrokora (prema zaista brojnim dostupnim dokazima) je ismijavanje simbola i institucija ove države kao i onih par preostalih koji u te institucije još uvijek imaju povjerenja.

Ovim aktom je prevaren Hrvatski Sabor, saborski zastupnici koji su glasali za taj zakon, stručne službe u ministarstvima, koje su (iako znamo da mišljenja stručnjaka Grupa Borg nije pretjerano uzimala u obzir) na raspolaganju imale svega 48 sati da prouče, usklade, daju prijedloge, kritike za zakon kojim se država direktno involvira u glavne procese u privatnoj kompaniji, koja je ne samo Public company, nego i važna komponenta tržišta Jugoistočne Europe.

Vjerujem da je sada svima jasno kako je lažno predstavljeno da je ovaj akt donesen u skladu sa procedurom, Hrvatskim zakonima, vodeći računa o državnom interesu. Isto kao što znamo (suprotno lažima interesne skupine koja je uspjela izmanipulirati sve nadležne institucije) da je napisan od strane neke skupine BORG, paralelnim strukturama ubačen u pravni prostor Republike Hrvatske, vođen samo i jedino privatnim interesima, te izveden eklatantnim sukobima interesa i neviđenom količinom korupcije u vrhu vlasti jedne zemlje članice EU.

Planiran je mnogo ranije, s ciljem - oteti, opljačkati i likvidirati regionalnog lidera, tvrtku koja je cijenila i nagrađivala izvrsnost, bila sposobna zadržati najjače hrvatske mozgove u domovini, lidera u implementaciji novih tehnologija i glavnog pokretača razvoja, Agrokor grupu.

Na stranu sva mišljenja o cijeloj ovoj makinaciji, molim da se kratko zamislite nad riječima iz prethodne rečenice.

I baš zato, gospodine Peruško, molim da prestanete vrijeđati inteligenciju sudaca Trgovačkog suda, ali i svih građana Republike Hrvatske, jer Agrokor Grupa ima implementirane sustave kojima se u dva klika mišem mogu izlistati mnogo kompleksnije varijable o poslovanju kompanije od podmirenih tražbina vjerovnicima i njihovim TOČNIM datumima.

Boris Šavorić je Lex AG i Roll up pisao za premijera Vlade HR, Ante Ramljak ga je zajedno sa njihovom banditskom “Grupom Borg” provodio. Da li je to državni interes? Sve što se dogodilo, svelo je Hrvatski Sabor na kavanu “Fotić”; a hrvatske institucije na mišljenje Ante Ramljaka i “Grupe Borg”.

Lex Agrokor u biti ne postoji; on je samo jedan list papira kojim je dana ogromna moć GRUPI BORG; koja je onda isplanirala i napisala Roll-up ugovor kojim je Lex zamijenjen. Roll-up ugovorom su želje interesnih skupina za privatnim profitom dobile pravnu, no jasno je danas, nezakonitu formu.

Roll-up ugovor o kreditu je omogućio Knightheadu i BORG GRUPI nevjerojatne ovlasti i prava. To je ugovor koji je rekao da čak i smjena Vlade RH može dovesti do naplate duga. To je ugovor koji je rekao da samo Tin Dolički može dati mišljenje o pravnoj valjanosti ugovora o kreditu. To je ugovor kojim je rečeno da nagodba u Agrokoru ne može postojati bez suglasnosti Knightheada i BORG Grupe. To je ugovor u kome su sve ovlasti dane Lex Agrokorom Vladi - prebačene na Knighthead i Borg Grupu u formalno-pravnom smislu. To je ugovor kojim su se svi kradljivci pokušali zaštititi. To je ugovor kojim pokušavaju krađu legalizirati.

Što je ovo nego prevara.??!

Spomenuo sam JI Europu, da, onu istu Jugoistočnu Europu za koju dobro znamo kakvu poziciju na mapi svijeta realno ima. To, vjerujte mi, jako dobro znaju i risk evaluatori velikih financijskih institucija. Cijena Agrokorovog duga je uvelike ovisila o riziku koji imaju države u kojima posluje. I naša i države u okruženju se već desetljećima zadužuju po tom istom High Yieldu, tzv. ratingu smeća, tako da oni dobro znaju o čemu se ovdje radi. To vam je najbolji pokazatelj što stranici zapravo misle o Hrvatskoj. Suludo, prvi i planirani novi Roll up koji žele uzet ima duplo veću kamatu od bilo kojeg drugog AG kredita. S druge strane, baš banke su jedine koje ne plaćaju porez na dobit u RH. Umjesto IT kompanija, umjesto razvojnih, pokretačkih kompanija poput Rimca i dr., ne, mi ne oporezujemo dobit stranih banaka. Nerealna država. 

Utvrđene tražbine Agrokora iznose 34 milijarde kuna što je vidljivo iz objave Trgovačkog suda u Zagrebu. Kompanija sa više od 50 milijardi kuna prihoda, sada je potpuno jasno, sama je mogla servisirati takav dug (DUG se naime mora moći otplaćivati prema ugovoru dogovorenim uvjetima, a ne platiti u punom iznosu). Sve drugačije tvrdnje su manipulacija.


*
Potpuno je nevjerojatno da su predložili naziv te nizozemske zaklade na koju prebacuju Agrokor - Aisle, isti naziv iz Projecta Aisle, plana koji su savjetnici za restrukturiranje koje smo mi sami doveli još u siječnju 2017. (nakon što nas je raznim kanalima napala grupa Borg) izradili za Agrokor u suradnji sa našim stručnim timom:



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS