MAIL-ovi DOKAZUJU KRIMINAL: AGROKOR SU OTELI PRIVATNI LEŠINARSKI INTERESI (draft only)

Feb 23, 2019

Agrokor je u 30 godina svog postojanja imao kontinuiran i uspješan rast i razvoj. Početkom 2017.godine, prije programiranih, smišljenjih, zločinačkih napada, imali smo redovito odvijanje poslovnih procesa i nije bilo nikakvih izvanrednih događaja.  

Poslovnih izazova, dakako, bilo je na pretek, no oni su se kontinuirano rješavali. Agrokor je bio stabilna, moderna, ozbiljna multinacionalna kompanija spremna za sve izazove i daljnji rast na globalnom tržištu. 

No, takav jak Agrokor je, očito, prepoznat kao lukrativan plijen raznim lešinarima iz Hrvatske i više stranih zemalja. 

Upravo početkom te 2017. godine, kako se kasnije pokazalo, organizirana je grupa ljudi, povezana sa nekoliko novopečenih državnih dužnosnika, zbog vlastite koristi, IZRADILA PLAN i korake provedbe otimanja privatnog vlasništva, glavne regionalne kompanije Agrokor grupe, nositelja razvoja Republike Hrvatske i regije, tvrtku koja je u tom trenutku generirala preko 50 milijardi kuna prihoda!.

Izmislili su probleme i krizu u Agrokoru, stravično nas napali svim mogućim sredstvima , a naročito lažnim medijskim objavama i tako da su na kraju, nažalost, uspjeli privatnu kompaniju skoro izlistanu na burzi staviti pod državno  upravljanje, a u koje je samo privatno upravljanje organizirane zločinačke organizacije.

Kako bi se bolje razumio kontekst moje današnje prezentacije predstaviti ću vam svjedočenje potpredsjednice Vlade Martine Dalić dano USKOK-u, a sve iz razloga da se dobije ukupna slika i u nju uklopi pozicija tko je upravljao sa planom otimanja Agrokora.

Iz iskaza USKOK-u stranica 1,2 3 i 4, proizlazi;                                                                 

1.  Da je na PRVOM sastanku kada se  formirala “grupa BORG” predsjedao premijer Plenković ( u daljnjem tekstu Plenković)  

2.  Da je gotovo svim spomenutim sastancima prisustvovao Plenković    

4. Dalić izjavljuje: “Također moram kazati da se ovaj sastanak kao i drugi sastanci odvijaju uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje” 

Dakle, Plenković je osoba koja je rukovodila i koordinirala izvršenje plana otimanja AGROKORA!

Te 2017. godine, čim sam primijetio da se nešto potencijalno loše sprema, krenuo sam u aktivnosti za stabilizaciju financija i to na sljedeći način:

  1. Pokrenuo sam proces dogovora sa bankama oko Standstill aranžmana, koji smo uspješno potpisali.!      
  1. Krenuli smo u organiziranje prikupljanja novčanih sredstava, kredita za eventualne potrebe refinanciranja te smo dobili Term sheet od naših partnera VTB i Sberbanke CIB na iznos od  900 milijuna EUR

Unatoč svemu navedenom, pomalo nevjerojatno, ali pojedinci iz Vlade RH ipak su se odlučili poduzeti protuzakonite aktivnosti kako bi onemogućili kompaniju da zaštiti interese svojih vlasnika i svih dionika. Političkim utjecajem progurali su kriminalni zakon, prekinuli tijek poslovanja te kompaniju oteli i opljačkali.   

Poštovani čitatelji, samo ovim postupcima jasno je da je Agrokor grupa kao najveća regionalna kompanija imala SAMA rješenja za probleme u koje ju je dovela zločinačka organizacija uz podršku nekoliko osoba iz Vlade. Sve drugo je obična laž i obmana interesnih kriminalnih skupina..                                            

Prije oko 16 mjeseci jedan od članova “grupe BORG”1 Boris Šavorić2 je na pritužbe o protuustavnosti nacrta Lex Agrokora i ogromnoj šteti koju isti može prouzročiti, komentirajući sa svojim pomagačima, članovima Borg Grupe u mailu napisao “pa što sadmi to znamo, neka tuže”.  A svima je poznato da upravo Šavoric piše zakon u koji  je protuustavno unio članak kojim je onemogućio da se Izvanredna uprava, odnosno predsjednik te uprave Ante Ramljak tuži za nezakonite radnje. Inače, Ramljak je na istoj adresi koju koristi Šavorić imao prijavljenu i  svoju tvrtku.

Inrernacionalne skupine3, grupa BORG, a medu njima i Boris Šavorić se dogovararaju s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić (čitaj Plenkovićem ) koji su koraci i  kako će se ponašati u provedbi plana da lažnim vijestima destabiliziraju i u konačnici otmu Agrokor. 

Članovi grupe BORG, čiji je član i Boris Šavorić,  dogovaraju s Dalić da iz pozicije autoriteta političke vlasti u kojoj su se našli u vrlo suspektnim okolnostima, mogu djelovati prema investitorima i drugim partnerima  protiv Agrokora. Pokreću opreciju prema njima- posjećuju i uznemiravaju INVESTITORE AGROKORA, ali ne samo to nego su i  OSOBNO KONTAKTIRALI I MOJE PRIVATNE INVESTITORE kako bi IH odgovorili od partnerstva sa  mnom da bi lakše oteli privatno vlasništvo.        

To čine širenjem panike,  plaćenim tekstovima i obmanama od početka ožujka 2017. godine a sve kako bi se ” oči počele okretati prema njima” (to su riječi M Dalić nakon sastanka sa ruskim bankama) . Naravno, glavna im je laž pritom bla da je  Agrokor  u problemima! Tu su podlu izmišljotinu Dalička i Borgovci nepresrtano ponavljali kao mantru.                                                                   

NE!  Agrokor nije bio u problemima! Tek nakon planske kriminalne aktivnosti protiv Agrokora  članovi Vlade Republike Hrvatske sa – vaninstitucionalnom, paradržavnom  grupom BORG uspjeli su stvoriti probleme. 

EVO KAKO NEKE OD TIH KRIMINALNIH AKTIVNOSTI IZGLEDAJU:

PRVO:   Podpredsjednica Vlade RH  M.Dalic šalje mail B.Šavoriću i kaže: “…kao što smo rekli,….”, dakle mailovi su samo dio monstruoznih dogovora njihovoga krimonalnoga djelovanja, možemo zamisliti sto su sve planirali kada su si dozvolili ovo slobodno pisati u mailovima!

 https://www.ivicatodoric.hr/upload/editor/00012344577575.jpg

 Martina Dalić, podučava Šavorića što da kaže bankarima:

“BILO BI MUDRO USPOSTAVITI NEKI KONTAKT SA DRŽAVOM - TIPA UVIJEK JE DOBRO U OVAKVIM DRŽAVAMA KAO HRVATSKA BITI U NEKOM KONTAKTU SA DRŽAVOM. NIJE OVO USA.”

Ovo je kriminal, član Vlade države članice EU govori kako je Hrvatska država „banana država“, javno poziva na destabilizaciju privatnog vlasništva, bavi se kriminalom pred svima!!!  I nikome ništa!

DRUGO:  Dana 10.03.2017.g. Boris Šavorić šalje mail u kojem daje povjerljivu informaciju vlastitih klijenata VTB I Sberbanke  - članu Vlade RH Martini Dalić i ostalima u „Grupi Borg“, informaciju da će VTB i Sberbanka „ dati još para Agrokoru!“

https://www.ivicatodoric.hr/upload/editor/image_73616174421534515857509_cIJx0Bqr9f.png

Dalić zna što treba raditi, “Agrokor se mora onemogućiti da dobije financiranje”, to se ne smije dogoditi! Treba pojačati antikampanju I što prije pozvati Agrokorove investitore I odgovoriti ih od podrške Agrokoru!  Ubrzo poslije toga upravo se to dešava, Dalić zove Ruse i mediji prenose slijedeće:  “N1 otkriva: Na novi tajni sastanak u Vladu stigli - Rusi! N1 jutros donosi i nove informacije koje Vlada jučer nije spomenula u svojem priopćenju, niti je o njima izvijestila javnost. U Vladi je jučer održan sastanak s predstavnicima ruskih vjerovnika na čelu s predstavnicima Sberbank”

TREĆE:  Nakon deset dana monstruozne obmanjivačke kampanje protiv I.Todorića i Agrokora prepune manipulacija i nevjerojatne količine laži, Martina Dalić javlja -  “ja sam razgovarala sa Politajevim” i „uspjela je“! Poručuje grupi BORG:  „SVE SE OČI LAGANO OKREĆU PREMA NAMA“ . “NAMA”-ne prema drzavi Hrvatskoj = nego prema njima Zločinačkoj organizaciji, Borg mreži, koji su kasnije uzeli Agrokor I podijeli ga MEĐUSOBNO.  Vjerujem da je svima sve jasno kao dan.  

https://www.ivicatodoric.hr/upload/editor/image_47823434441534780330608_rMXJ3AqQ2F.png                           

JA sam upravo razgovarala sa Poletaevim. Kredita u ovim okolnostima neće biti."

Poštovani čitatelji, ovako je Plenkovićeva grupa BORG uz podršku Vlade RH sprovodila kriminal nad Agrokorom, I. Todorićem osobno, a samo i isključivo kako bi svojim ortacima i sebi omogućila otimanje, pljačku i konačno uništenje cijele Agrokor grupe!

Kada su mediji objavili MAILOVE, dakle papirnate dokaze i napali M. Dalić, ona je PETI dan dala ostavku! Samo je VELIKO pitanje zasto je objava mailova odmah prestala? Gdje su ostali mailovi? Priča je da su ti mailovi i ranije bili u DORHU, što jos ima u DORH-u? I očito jos negdje drugdje?  

U Hrvatskoj državi, građanima je u potpunosti ukinuta vladavina prava i upravo zato se događa ovakvo nepoštivanje zakona, kriminal pred očima svih. U bilo kojoj pravnoj državi, ako bi se nepoštivanje zakona i dogodilo, onda bi, naravno, u skladu sa pravnim propisima - kriminal bilo sankcioniran.

Plenkovic, Knighthead, AlixPartners, grupa BORG, zaista misle da su u Republici Hrvatskoj nedodirljivi! Dosta logično jer su upravo oni ukinuli vladavinu prava u RH.

Plenković sve uvijerava kako za svoje djelovanje ima podršku  od Jose Manuel Durao Barroso-a I Antonija Tajanija. Pitamo tu gospodu da li ta podrška znači da Plenković I društvo u EU mogu raditi ovakav kriminal?                                                                                                                Stvarno je veliko pitanje dali ovakav kriminal netko može podržavati???

Prilog 1, Prilog,2 Prilog,3, su dodani nakon završetka bloga  Mail-ovi DOKAZUJU KRIMINAL

PRILOG 1 

GRUPA “BORG”                                                                                     

“Grupa BORG” je grupa ljudi koja se sastoji od od privatnih osoba koje su se udružile zbog  otimanja Agrokora radi pribavljanja osobne koristi!                                            Kako bi se bolje razumio kontekst uloge private grupe ljudi, takozvane “grupe Borg” koju je odabrala, oformil, I imenovala  i njome upravljala grupa političara u svrhu otimanja Agrokora jasno ću imenovati političare  odgovorne za najveću pljačku u povijesti Hrvatske .To su predsjednik Vlade Andrej Plenković, članovi Vlade Davor Božinović i Martina Dalić, a u važnim kontekstima i Zdravko Marić te guverner HNB-a Boris Vujčić.

Plenković je sa svojim ortacima odredio članove privatne, vaninstuticionalne “grupe BORG”, a to su: Ante Ramljak, Tomislav Matić, Branimir Bricelj, Tonči Korunić, Marko Delić, Boris Šavorić, spominju se još Toni Smrček, Viktorija Svić, Goran Ilej i  mentor većine njih Borislav  Škegro…..          

Martina Dalić “grupu BORG” naziva „ekspertima“?? Ti ljudi možda mogu po plažama zabavljati dame, ali da ga malo brže pitaš kako se zove, nema pojma. Ovdje netko za nos vuče hrvatski narod i zato smo tu gdje jesmo - „na dnu EU“. 

Član grupe BORG Ante Ramljak, je imenovan za Izvanrednog povjerenika. Inače Ramljak je nakon 20 godina rada primao mjesečni prihod od 6.000 KN ili 800 EUR-a, nije imao novac za platiti leasing svog auta. Onda je radio kao potrčko u Krašu kod Marice Vidaković, stajao u kutu i kad bi ona zagalamila, on bi se jadan sav tresao. T. Matić kao  I ostali dio ekipe, koji su bili bez posla I  praktički ostali na ulici. Tim “ekspertima” povjerenje najveći gospodarski sustav u Hrvatskoj. 

Danas imamo čitav niz dokaza da su Grupu Borg organizirali Plenković i  njegovi ortaci u cilju zajedničkog djelovanja za otimanje Agrokora. Dalić je prilikom iskaza USKOKU-u pokušala nametnuti lažnu priču I to tokom cijelog iskaza kako je grupa BORG institucionalna grupa! Pa je tom prilikom kazala (strana 15 ):

“Ekspertna radna skupina nije formalizirana u smislu neke odluke Vlade na papiru, ali je bila rezultat koalicijskog dogovora”.

U svom javnom iskazu tadasnji koaliciski partner predsjednik MOST-a gospodin Petrov  je argumentirano dokazao suprotno da to nije istina, da je to laž, da vezano uz to nije bilo nikakvoga koalicijskoga dogovora. Dakle tadašnja podpredsjednica Vlade RH Martina Dalić je lagala!!!               

DORH to vjerojatno sve analizira. Dalić nije samo to lagala, vec je njezin dobar dio iskaza lažan, a I dogovoren sa Plenkovićem. Dalić je doduše teško optužila Plenkovića sa čitavim nizom činjenica, međutim to je bila  jedina mogucnost kako se ne bi saznala istina, o njihovom  privatnom udruživanju! Medutim na njihovu žalos dogodilo se upravo suprotno, dobili su se dokazi kako su sve skrivali, lagali I u konačnici glavni dokaz o njihovom privatnom organiziranju u cilju “otimanja Agrokora”

Dakle ta privatna grupa osoba grupa BORG, od Plenkovića I ortaka dobila je mandate  da pišu zakon RH I to mimo drzavnih institucija. Napisali su zakon za sebe. Onda je jadnoga od njih A,Ramljaka Plenkovic postavio za Izvanrednoga povijerenika. Dolazi do čitavoga niza protupravnih radnji. Od angažiranja savjetnika, imenovanja Privremenoga povjerenickoga vjeća, prepravljanja bilanci, neosnovanog priznavanja jamstava, potpisivanje čak I protuustavnog i kriminalnog Roll-Up-a, ………U drugim prezentacijama imamo detaljno opisane protupravne radnje 

U Republici Hrvatskoj je ukinuta vladavina prava, a u stvari hrvatsku su već ekonomski I društveno po svim usporednim pokazateljima doveli na „dno EU“!      

PRILOG 2  

   DANAS PODNOSIM KAZNENU PRIJAVU PROTIV BORISA ŠAVORIĆA

Aug 21, 2018

Prije 16 mjeseci, Boris Šavorić je na pritužbe o protuustavnosti nacrta Lex Agrokora i ogromnoj šteti koju isti može prouzročiti, komentirao sa svojima pomagačima, članovima Borg Grupe- “pa što sadmi to znamo, neka tuže”. Ipak, izgleda da pravda dolazi puno prije nego je to Šavorić planirao.

Odvjetnik Boris Šavorić nije poznat samo po tome što je njegov prijatelj Andrej Plenković snimao svoj spot za preizbornu kampanju u njegovom uredu ili što ima najskuplje automobile u Hrvatskoj. Boris Šavorić  je teškom sukobu sa zakonom . On je u kriminalu i kriminalnim sukobima interesa i to zbog sljedećih činjenica: 

  1. Na adresi ureda Borisa Šavorića, gdje je Plenković snimao sporni spot, registrirana je tvrtka A. Ramljaka, kojem je Šavorićev zakon omogućio da postane Izvanredni povjerenik.
  2. Boris Šavorić je jedan od istaknutih članova „Grupe Borg“, zločinačke organizacije koja se bavi pljačkom.
  3. Boris Šavorić, mimo institucija, piše zakon u RH – Lex – u svom uredu, tom istom u kojem je sniman Plenkovićev spot, dok u isto vrijeme:
  4. Boris Šavorić radi due diligence u Agrokoru

  1. Boris Šavorić je odvjetnik VTB banke, jednog od većih vjerovnika Agrokor Grupe

Dana 10.03.2017.g. Boris Šavorić šalje mail u kojem daje povjerljivu informaciju vlastitog klijenta VTB-a, ali i njegovog partnera članici Vlade  Martini Dalić i ostalima u „Grupi Borg“, informaciju da će VTB i Sberbanka „ dati još para Agrokoru!“ (mora da najveće Ruske banke nemaju pojima o financijama kad bi opet kreditirale glavnu regionalnu kompaniju koja ima preko 50 milijardi kuna prihoda godišnje). Sav taj kriminal radi svjesno, planirano, s namjerom, i sam upozorava na ogromne posljedice koje bi nastupile kada bi se to saznalo (što se vidi i iz maila) a to radi s ciljem nanošenja neprocjenjive štete Agrokoru, meni osobno ali i  15.000 ostalih dioničara. 
Dalić zna što treba raditi, to se mora onemogućiti, to se ne smije dogoditi! Treba pojačati antikampanju. Dakle, Boris Šavorić direktno sudjeluje u nastojanju da Agrokor spriječi u realizaciji vlastitih poslovnih rješenja za uspješno poslovanje.!

7.  Boris Šavorić se dogovara s članom Vlade RH, M. Dalić - čitaj Plenkovićem - koji su koraci, kako će se ponašati, kako napraviti što veću štetu da bi oteli Agrokor grupu i meni osobno i mojoj obtelji nanijeli štetu. Vidjeti ćete što pišu u mailu, a onda možete samo zamisliti kako su komunicirali kada su se sastajali u četiri oka ili u krugu svoje zločinačke organizacije.

Boris Šavorić dogovara s Dalić da iz pozicije političke vlasti u kojoj su se našli u vrlo suspektnim okolnostima, koju obnašaju tek nekoliko mjeseci, idu do naših investitora i . Gdje mi živimo ? Jel ovo zaista Tunguzija? Sva dokumentacija javno postoji! Što rade nadležni organi? Da li ima itko tko razumije kolike su štete Hrvatskoj državi dugoročno prouzročili? Da ponovim opet da je Agrokor grupa bila vodeća kompanija u JI Europi? HRVATSKA KOMPANIJA AGROKOR. Ne Srpska, ne Slovenska, Hrvatska kompanija je bila Regionalni lider, koji je bio sposoban akvizirati i svog najvećeg konkurenta u regionalnoj maloprodaji.

Pogledajte kako to izvode, kakvu paniku plačenim obmanama šire početkom 3.mj. 2017.g. a sve kako bi se” oči počele okretati prema njima” i onda se priča da smo mi prije toga bili u nekim problemima! Pa NE! Oni su nam stvorili probleme!!

 

Pojedinci, koristeći novostečenu političku moć, protuzakonito, doveli su Agrokor grupu  u problem. Pitam ja sada M. Dalić, da li je imala možda kakvih problema kada su je mediji napali?

Isto tako u mailu je posebno interesantno gledanje Martine Dalić na stanje vladavine prava u Hrvatskoj državi gdje je ona član Vlade, stanje korupcije u Hrvatskoj, kao i njen opći dojam o hrvatskoj državi.

Martina Dalić podučava Šavorića što da kaže bankarima:

“BILO BI MUDRO USPOSTAVITI NEKI KONTAKT SA DRŽAVOM - TIPA UVIJEK JE DOBRO U OVAKVIM DRŽAVAMA KAO HRVATSKA BITI U NEKOM KONTAKTU SA DRŽAVOM. NIJE OVO USA.”

Ovo je zaista svima zdravih očiju više od skandala, član Vlade države članice EU govori kako je Hrvatska država „banana država“, javno poziva na korupciju, bavi se kriminalom pred svima, oni zaista misle da su nedodirljivi!

To nije SKANDAL I KRIMINAL ASTRONOMSKIH RAZMJERA? E pa gospodo, postoje brojne prave države, ako ova još nije, u kojima definitivno jest.

 

PRILOG 3         

INTERNACIONALNA GRUPA ZA NEPRIJATELJSKO PREUZIMANJE AGROKORA

Aug 31, 2018

Nakon višemjesečnog istraživanja odnosa među glavnim akterima otimanja i pljačke Agorkora, pred Vama je cjelovita analiza i mreža sudionika uključenih u zasigurno največu pljačku u ovom dijelu Europe, ikada.

Razumijevanje događanja i razmjera kriminala u slučaju otimačine Agrokor ima dvostruko, zapravo višestruko ispreplitanje, među-ovisnosti, kako u načinima i metodama djelovanja, tako i u interesnim grupama koje su u ovu zločinačku operaciju bile uključene, ili koje su još uvijek u tom procesu nazočne.

S jedne strane to su internacionalne skupine za neprijateljsko preuzimanje Agrokora nazovimo je „GRUPA X“ kojučine istovremeno strani subjekti, osobe, tvrtke i fondovi, te domaće osobe i tvrtke, uključujući najznačajnije državne dužnosnike Republike Hravtske. Svi su oni bili, još od davnih dana, međusobno povezani s ciljem preuzimanja Agrokora, kroz insajdersko djelovanje, u stravičnoj suprotnosti sa zakonima HR i EU. Aktivnosti koje su inače vrlo oštro sankcionirane u međunarodnim pravnim regulativama, posebice u anglosaksonskom pravu, i iznad svega, u ovoj domeni posebno rigoroznom, američkom zakonodavstvu. 

Međutim, kako bismo ispravno sagledali stvari, ovaj dokument se usredotočuje prije svega na međusobnu povezanost, odnosno način cirkulacije informacija, “plana“ i dokumentacije vezane za političko-interesno povezivanje za preuzimanje Agrokora, koji se nalaze u dosad neviđenim suprotnostima sa pozitivnim zakonima, pa i Ustavnim odredbama RH.   

Spomenuta GRUPA X  bila je organizirana kao grupa za preuzimanje Agrokora uz pomoć dvojakih vrsta insajderskih skupina te pravno nedozvoljenih kolanja povjerljivih informacija:

- iz samog Agrokora;

- iz političkih krugova odnosno resornih dužnosnika Republike Hrvatske i njihovih „agenata“ (osoba, koji su neformalno konzumirali državne ovlasti, tijekom pisanja samog Lex Agrokora).   

U svom hodogramu prema zacrtanom cilju, GRUPA X je izvršila niz vrlo teških kaznenih djela, protivnih pozitivnim zakonima RH, kako bi došlo do realizacije ovog cilja. 

Središnjica kontakata unutar ove GRUPE X čija suradnja, odnosno prethodno vrlo snažni razvijeni interesni kontakti,  okupljeni su oko tri čvrste, temeljne točke:

  1. Tvrtke HETA ASSET RESOLUTION(u daljnjem tekstu „HETA“ ),  koja  je dio propale austrijske HYPO ALPE ADRIA GRUPE, koja se bavi pravnim slijedom i prodajom te restrukturiranjem kredita, koji su neplaćeni i osigurani na različitoj imovini po regiji CEE (centralne i istočne Europe);
  2. tvrtke CAIB AG– investicijske banke koja je operirala u našoj regiji dugi niz godina, prije nego je prestala postojati i bila preuzeta od strane jedne druge bankarske institucije, grupe Hypo Vereinsbank u lipnju 2010.
  3. umreženih interesa oko Borislava Škegre, bivsega podpredsjednika Vlade RH I Dalickinog, Ramljakovog, Maticevoga…mentora.

 

Brojni kadrovi iz CAIB AG nakon likvidacje banke pronašli su svoje profesionalno utočište upravo oko same HYPO ALPE ADRIA GRUPE, a potom istim slijedom kod HETA, te su samo „prešli“ u tvrtku, koja je proizvela neke od najvećih poslovnih izopačenosti i skandala u ovom dijelu svijeta.   

HETA okuplja i uključuje sljedeće osobe i tvrtke koje možemo nazvati „HETA MREŽOM“:

  • KNIGHTHEAD CAPITAL MANAGEMENT LLC , New York, („KNIGHTHEAD“)
  • ITHUBA CAPITAL, Beč („ITHUBA“)
  • VLADIMIR BOŠNJAK, financijski savjetnik,
  • KIRKLAND & ELLIS, internacionalni odvjetnički ured („KIRKLAND“) - #
  • HOULIHAN LOKEY, investicijska banka, New York („HOULIHAN“) - #
  • SC LOWY, investicijska banka iz Hong Konga i Londona  
  • PRICEWATERHOUSECOOPERS (PwC) – tvrtka za računovodstveni audit #

CAIB okuplja i uključuje sljedeće osobe, koje možemo nazvati „CAIB MREŽA“:

  • VLADIMIR BOŠNJAK,
  • WILLHELM HEMETSBERGER
  • BRANIMIR BRICELJ
  • ANTE RAMLJAK, te Texo Management kao pravno lice, za koje radi Ante Ramljak („TEXO“)
  • IRENA WEBBER

Dakako, treba se pri tome prisjetiti da neke pravne osobe označene sa znakom #, imaju funkciju „savjetnika“ ili „tehničke podrške“, za realizaciju određenih planova, te djelovanja u preuzimanju Agrokoru, ali se ne isključuje prisustvo namjere, odnosno znanja za pojedine planove, te razmjene insajderskih informacija između glavnih učesnika, što će se tijekom vremena pokazati kao neosporna insajderska činjenica. 

HETA mreža je niz godina funkcionirala vezano za kredite koji su bili predmet prodaje kao i reorganizaciju HETA grupe. Nije potrebno posebice pojašnjavati, da je vezano za HETA mrežu, ovdje susrećemo sa neprijepornim činjenicama, a to su:

VLADIMIR BOŠNJAK bivši član upravnog odbora HETE i to od od 2011.g. do svibnja 2016. godine.[1]

KNIGHTHEAD je vlasnik obveznica, odnosno pregovara vezano za dogovor oko restrukturiranja HETE u relevantnim periodima 2014-2016, dok je Vladimir

ITHUBA je tvrtka savjetnik Agrokora, - koju je u poslovni odnos doveo Ante Ramljak, a koju vodi Willhelm Hemetsberger, bivši šef CAIB-a, i šef svim članovima tzv. CAIB grupe – Vladimiru Bošnjaku, Anti Ramljaku, Branimiru Bricelju i drugima...).[3]

ITHUBA CAPITAL se također nalazi među savjetnicima austrijske Vlade vezano za slučaj HETA[4]

SC LOWY  (koja je manja investicijska kuća specijalizirana za kreditne poslove i tzv „specijalne situacije) iz Londona[5] je radio za HETU vezano za prodaje određenih performing i non-performing kreditnih portfolija, pri čemu su kontakti bili Fabrice Quinet i Nataša Pajić[6] U isto to vrijeme Vladimir BOŠNJAK je član upravnog odbora HETA, a Willhelm HEMETSBERGER preko ITHUBE "savjetuje" Vladu Austrije po istoj stvari.  

Što nam ova saznanja kažu i snažno upozoravaju, upadaju u oči - da zapravo u slučaju Agrokora, nema slučajnosti, jer u paralelizmu već posluje jedna čvrsto umrežena skupina KNIGHTHEAD, SC LOWY, ITHUBA VLADIMIR BOŠNJAK.

KIRKLAND & ELLIS su kreatori projektaAISLE DUTCH TOP CO  – projekta koji je bio okosnica Nagodbe u Agrokoru i koji je ponuđen staroj upravi Agrokora, i to baš preko LEA PLANKA stručnjaka za restrukturiranje iz ureda KIRKLAND & ELLIS iz Münchena, koji poslije dolazi zastupati prvo staru upravu Agrokora i radi sa Vladimirom BOŠNJAKOMCVITANOM i Ivanom CRNJCEM.  Međutim, LEO PLANK i KIRKLAND & ELLIS su zastupali također i KNIGHTHEAD.  I to upravo u predmetu pregovora sa Vladom Austrije i to savjetnicima ITHUBA (WILLHELM HEMETSBERGER) vezano za HETU[7].  

HOULIHAN je također radio na HETA poslovima, a doveden je od strane IVANACRNJCA (prihvaćeno od I.Todorića) u Agrokor[8]. Osoba za vezu je bio Gjis de Reuver Izvršni Direktor HOULIHAN LOKEY’S FINANCIAL RESTRUCTURING GROUP iz Londona.

PRICEWATERHOUSECOOPERS je u ulozi savjetnika i revizora čitavo vrijeme radio za HETA u prodaji različitih portfolia[9]PwC istovremeno radi bilancu Agrokora za Izvanrednu Upravu, ne potvrđuje njihove brojeve, ali daje pozitivno mišljenje.  

Zaključak koji se nameće je, da je stvorena jedna muljatorska zločinačka grupa, koja je sudjelovala u brojnim kontroverznim poslovima, aferama vezanim uz HYPO ALPE ADRIA GRUPU, kasnije sumnjivu trgovinu kreditnim portfolijima HETE, koja je onda samo prenijela svoju uigranu kriminalnu šprancu i na Agrokor.  



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS