MASKE SU PALE, “ORTACI” SU RAZOTKRIVENI

Oct 31, 2018

Poštovani čitatelji,

29. listopada 2018. je bio iznimno važan dan za sve koji se bore za istinu, protiv korupcije. Bez ijedne riječi, bez čitanja ijednog pasusa, ortačko okupljanje u NSK dalo nam je perspektivu kakvu smo samo mogli sanjati.

Bal monstruma, samo ovaj put bez maski. Dalić, Škegro, Plenković, Šavorić, Bricelj, Šeks, Tedeschi, Ramljak, Peruško, Vidaković, Vujčić... (nisam vidio Doličkog, ali sigurno je bio tu negdje ).

Iskreno, falili su samo Thomas Wagner (Knighthead) i Alastair Beveridge (AlixPartners). Također, možda je falilo još par zaposlenih iz Agrokora, VTB banke, Sberbanke, neki koji su svjesno ili nesvjesno odigrali svoj dio priče u rušenju Agrokora, da zaokruže cijelu feštu.

Politički promotori trgovine utjecajem u Agrokoru, kriminalci, lažovi, lopovi, kumovi, prevaranti, korumpirani, smijenjeni, kazneno prijavljeni....jednim imenom - BORG MREŽA, ta, danas najpoznatija ortačka skupina, u širem sastavu se skupila, otkrila, i opet govorila o Agrokoru, samo ovaj put ne u podrumu Fotića ili pretencioznom Šavorićevom uredu.

Naravno, premijer Plenković je u prvom redu, doduše zabrinutog lica pratio, kako je sam to nazvao „verziju priče“ Martine Dalić. Interesantna ograda premijera, bez korištenja riječi „istina“ ili „činjenica“. Možda je naš ucijenjeni premijer koji je podržao otimanje Agrokora, kriminalni roll-up, izmjene Lex Agrokora u kasne sate kako bi se pogodovalo Knightheadu, izazivanje tržišnih poremećaja i na kraju izdaju nacionalnih interesa RH, ipak shvatio da ne može pobjeći od onog utega koji mu je vezan oko nogu, koji će ga pratiti cijeli život, te kreće u traženje izgovora za buduće kaznene istrage.

Neće još dugo. Čak ga ni poltron Jelinić neće spasiti.

Mislim da slike danas govore više od riječi. Ali su i riječi bile bitne. Bili smo svjedoci scene u kojoj besramna mašinerija laži želi ugušiti istinu i nametnuti narodu stav da je kriminal u redu, ako je izvršen od strane onih koji imaju moć i koji vladaju državom; da se kriminal tolerira ako je HDZ-ova struktura kumova umiješana; da je kriminal dobar ako je dogovoren u kabinetu premijera i da u stvari kriminal nije kriminal; da stvarnost ne postoji, i da u stvari živimo u virtualnoj realnosti.

Uvjeren sam, da je ovo samo dokaz koliko smo blizu krajnje pobjede, jer njihove riječi odzvanjaju očajom i ispraznim PR-om koji im je jedini preostao.

Ovo što se prekjučer dogodilo, ta kreatura svih „ortaka“ koji su nam probali objasniti da je zakon jedno, ali da je život i realnost nešto drugo, po meni je - ozbiljna prekretnica. Otkrili su se sami, po tko zna koji put, ali prvi puta u skoro punom sastavu, na jednom mjestu. Zakopavajući i prekopavajući kosture, skrivajući ih, smrad njihovih nedjela se počeo širiti još gore. Tako će se i nastaviti.

Rekao sam jednom da svaki istup BORG GRUPE, sad i u proširenom sastavu gdje su mnogi ortaci bili prisutni, s Plenkovićem, Šeksom, Škegrom, Šavorićem, Briceljom i drugima, je neprocjenjiv. Tako je bilo i u NSK, jer svakim novim korakom, kao svaki zločinac koji je izvršio kazneno djelo, ostavljaju iza sebe tragove.

Danas nam je BORG ekipa bila čak spremna (ne znam da li ste primijetili) priznati „najveći kriminal“ i plasirati ga kao krimen samo AlixPartnersa i savjetnika, što je, eto, okolnost za žaljenje. Rekao bih, samo još jedan medijski spin. Žele nam ponovo usmijeriti pažnju tamo gdje misle da će zaglaviti najmanje robije, jer je pokradeno „tričavih“ 700 milijuna KN. No, ne smije se stati na ovome. BORG GRUPA i svi njeni članovi i ortaci moraju odgovarati za mnogo drugih stvari, za štetu koja se sada već mjeri u milijardama, a koja će biti nemjerljiva u budućnosti.

Premijer Plenković i njegovi ortaci su u petak 26.10.2018. predali „SISTEMSKI ZNAČAJNU KOMPANIJU“ Republike Hrvatske u ruke lešinarima i Ruskim bankama s kojima su sjedili na tajnim sastancima dok su smišljali i realizirali državnu intervenciju u Agrokor. Pri tome, Plenković i njegovi ortaci su u tom procesu pustošili, krali i izvlačili novce, urušili promet i vrijednost multinacionalnih kompanija iz sustava Agrokor, te ih predali strancima za sitniš.

Dakle, prema dosad viđenom, plan im je uspio. Plenković i ortaci su izvršenjem kaznenih djela (trgovinom utjecajem, zlouporabom ovlasti, odavanjem povlaštenih informacija) realizirali plan da otmu i predaju Agrokor u ruke kriminalnim ortačkim skupinama koje su sudjelovale u izradi jednog zakona, a onda su ga prepakirali, pokrali i poklonili onima s kojima su pljačku dogovarali u tajnosti.

Poštovani čitatelji, njih Vam plaši samo istina.

Da se otkrije kad je sve počelo; kad je stvarni prvi sastanak „BORG Grupe“ bio; kada je kontaktiran Knighthead; kada su i na koji način odavane informacije iz samog Agrokora; kada su instruirani veleposlanici; kada je Agrokor već de facto bio u njihovim rukama; tko je „mentor cijele priče u Agrokoru“ (mozak operacije), što se nalazi iza trusta u Hong Kongu; kako su kupovani vjerovnici i njihovi glasovi novcem Agrokora? Možda i saborski zastupnici iz istih izvora?

Plenkoviću, mjesecima ti pišem da si u kandžama svojih ortaka, da jednostavno moraš provesti Nagodbu i naređenja ili će te tvoji ortaci “likvidirati”.

Za tebe, dakle ne vrijedi „Hrvatska iznad svega“? Budi pošten, iskren poput trenera svih trenera, žive legende koja kaže „Sine kisik, najvažniji je kisik“. Okrećeš se kao suncokret, pristaješ na sve, postao si simbol hrvatske sramote. Što si tamo sve morao slušati, samznaš kolike su to laži, a ti klimavac i samo klimaš. Tvoja Martina je očito imala jake "argumente" ZA - MORA SE DOĆI. Baš vas je bilo lijepo vidjeti, moram priznat.

Isto tako, već sam ti pisao da, kada završiš Nagodbu, tek tada počinju tvoje muke, to je sada tvoja sudbina, a tvoji ortaci će te potopiti sa sobom.

MASKE SU PALE, OSTAJU PITANJA

Poštovani čitatelji, strpljivo sam čekao i dočekao!

Ovih godinu i pol dana sam proživio najgoru moguću torturu državnog ortačkog, diktatorskog režima. Borio sam se tako da sam pisao isključivo istine koje su se ipak nakon dugog vremena pomalo počele razumijevat i potvrđivati dokazima i činjenicama.

Kroz Agrokor su prošle stotine istražitelja, tajnih službi, policije, DORH-a, revizora, pravničkih ureda, Borg Grupe, stranih službi, internacionalnih profesionalaca plaćanih milijune EUR-a i sl. Pretražili su mi sve papire zadnjih 30 godina. Znao sam da neće ništa naći, jer osim neprocjenjivih vrijednosti koje sam stvorio, ničega nema!                    

Međutim, ovakav državni režim, sprovodeći diktaturu najgorih oblika, suočio se s nečim što je za njih nedokučivo, nerazumljivo, što oni ne mogu pobijediti, a to je poštenje!

Nisu mogli vjerovati da u Agrokoru, ne samo ja, već i nitko od mojih 60.000 suradnika nismo lopovi.

Dok s druge strane, kao što smo imali prilike vidjeti, Grupa Borg je od prvog dana ulaska u komapniju, počela besramno pljačkati za svoj i džepove ortaka.

Ovo pišem jer, nakon svih (na žalost zlonamjernih) istraga i provjera, nakon svega što sam proživio, imam pravo postaviti stručnoj javnosti i građanima neka pitanja, pa evo to sada činim:

  1. Da li netko misli da mene gđa. Dalić obožava i štiti?

  2. Zašto gđa. Dalić nema naslov knjige „ Kako sam vratila milijarde s Havaja“?

  3. Zašto gđa. Dalić nema naslov knige „Najveći utajivač poreza u EU“?

  4. Zašto gđa. Dalić ne pobroji  imenom i prezimenom moje ortake (znate zašto - jer nemam niti jednoga)?

  5. Zašto gđa. Dalić ne pokaže u 30 godina moje SMS-ove ?

  6. Zašto gđa. Dalić ne pokaže moje mailove?

  7. Zašto gđa. Dalić javno ne kaže tko je I. Todoriću ili Agrokoru u 28 godina dao i 100 KN državnih novaca i to molim imenom i prezimenom i iznos. A pazite, ona je sada, kad je tobože kazala „NE“ (a ja sada javno izjavljujem, da je upravo ona oko mjesec dana prije njenog tobožnjeg slavnoga „NE“ odobrila 50 milijuna EUR-a Agrokoru financiranje, i osim toga, prije oko 20 godina Agrokor je dobio od potpredsjednika Vlade, mentora Borislava Škegre - državnu garanciju od 30 milijuna DM, koja je državi plaćena i vraćena). Stalno se vraćam na onu izjavu gđe. Dalić kada kaže: „ ..uvijek je dobro u ovakvim državama kao Hrvatska biti u nekom kontaktu sa državom. Nije to USA“?

  8. Zašto gđa. Dalić javno ne kaže koliko je Agrokor uložio svojih novaca u RH?

  9. Zašto gđa. Dalić ne kaže koliko je Agrokor nesmiljeno punio državni buđet?

  10. Zašto gđa. Dalić ne kaže da zbog neefikasnosti državnoga aparata (u kojem ona i Škegro već 20 godina igraju glavnu ulogu) je Agrokor platio jednu milijardu EUR-a više nego njegova konkurencija?

  11. Zašto gđa Dalič ne kaže koliku vrijednost otimaju RH i poklanjaju Nizozamskoj i tko tamo dijeli pljen?

  12. Zašto gđa. Dalić ne kaže tko je MOZAK OPERACIJE (mentor) plana otimanja Agrokora? Izvršitelje znamo.

Ovo bih mogao nabrajati do sutra.

Poštovani čitatelji, dočekao sam da osoba koja me progoni u ime zločinačke organizacije i njenog šefa A. Plenkovića, licemjerno u NSK izda završni dokument. Taj dokument, knjiga, sadrži neizmjerno puno laži i sramotne manipulacije koje u biti i nisu tako važne, jer sadrži i dodatne informacije o tome kako su vodili kriminalan posao prilikom otimanja Agrokora.

Zaboravila je Dalić, naravno, spomenuti mnogo toga. Samo jedan primijer:  

Dalić ne želi kazati da je I. Todorić sam dokapitalizirao većinsku državnu banku, Poštansku banku kada to nitko nije htio. Svaki fond u RH, Agrokor je podržao i u njih uložio preko 220 milijuna KN.!

Dobili smo dakle jedan sramotan, primitivan, lažan dokument, koji ukazuje upravo na POSTOJANJE organiziranog ortačkog, diktatorskog režima kodnog naziva BORG, kojeg je na jednom mjestu okupila upravo gđa. Martina Dalić.

POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS