NAVODNI LAŽNI SMS-ovi: AKO SU FALSIFIKAT, TKO IH JE NAPISAO NEKOLIKO MJESECI PRIJE STVARNIH DOGAĐAJA?

Jan 24, 2019

Poštovani čitatelji, 

na sjednici Vlade 23. siječnja 2019. premijer Plenković je ponovo iskoristio priliku kako bi između ostalih tema, sadržaj poruka iz afere SMS prikazao kao protupravnu radnju - falsifikat. 

S druge strane, imamo činjenicu da Andrej Plenković kao najodgovornija osoba iz HDZ-a, od početka svog manadata kada započinju razne makinacije oko prisluškivanja, falsificarnja i ucjenjivanja pa do danas, nije uspio otkriti sve počinitelje ovih, kako sam kaže - "stravičnih stvari", a koje mu navodno rade najbliži suradnici?

Što su svo to vrijeme radile tajne službe i ostale državne institucije, te da li je stvarno moguće da Plenković kao i o svemu ostalom ništa nije znao?

Kako je to moguće kad sam naime upravo ja, prvi ( možda i nisam prvi, ali prije nekih drugih koji su javno mahali) obavijestio DORH kao nadležnu instituciju o nečem što može biti u ozbiljnoj suprotnosti s pravnim postupanjem, a da oni niti nakon toga nisu ništa znali?

Mene prozivaju da sam podmetnuo nekakve falsifikate, umjesto da se istinito kaže da sam osoba koja je pokušala štititi državu od protupravnih radnji i koja je alarmirala nadležne državne organe zbog potencijalnih zlouporaba i nepravilnosti.

Želim još jednom istaknuti činjenicu da dokumentacija koju sam uputio DORH-u datira iz vremena najkasnije zaključno s 10. mjesecom 2017.g. Istu sam po anonimnom primitku arhivirao i tek kada sam uvidio neopisivi kriminal u tada javno objavljenim mailovima, posumnjao, da kada su bili spremni napraviti sve ono, možda su i SMS-ovi istiniti! Tek tada sam predao dokumentaciju.

U Jutarnjem listu od 10.05.2018. godine vezano na „slučaj Agrokor“ između ostalog objavljena je dokumentacija koja prezentira nekoliko SMS-ova i čitav niz međusobnih razgovora i poziva. Vjerujem da je ta dokumentacija dio ukupnog spisa koji je javnosti poznat pod nazivom „SMS afera“.

U Jutarnjem listu od 10.05.2018g. piše između ostalog i sljedeće:

„Neslužbeno također doznajemo da je već provedena istraga te da se došlo do otkrića kako te SMS poruke, a ni pozivi navodno uopće ne postoje, odnosno da nisu bile navodno ni poslane i da ne postoji trag. Izvori kažu da je riječ o lažnim podacima koji predstavljaju lažnu komunikaciju premijera Plenkovića s potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, te same ministrice Dalić s nizom osoba.“

U tom istom Jutarnjem listu od 10.05.2018. godine je objavljen sljedeći (navodni) SMS između Martine Dalić i Andreja Plenkovića.

17.8.2017. godine - HAKOM ispis od ponoći do 03 h ujutro

* K je, pretpostavljam, "savjetnik" Krešimir Macan koji već tada (službeno započeo, na kraju se ispostavilo kratak angažman od 01.01.2018.) surađuje s Plenkovićem i Dalić i ima "odlične odnose" s određenim novinarima u Večernjem listu

Kako je SOA danas neobjašnjivo vidljivija od svake druge institucije u RH, tako se navedena agencija javno pokazuje i u SMS aferi, gdje SOA radi provjeru i javno daje izviještaj o svom nalazu - sa zaključkom da su SMS-ovi lažni i da nisu poslani.

Interesantno, zašto se onda ne otkrivaju svi potencijalni izvršitelji falsificiranja dokumenata? Odgovaralo im je u tom trenutku prikazati da Todorić nešto kao mulja, a kako je s takvim nalazom SOA-e Plenković naravno zadovoljan, sve ponovo postaje „PASSE“. Ali očito ne za dugo!

U međuvremenu su se stvari zakomplicirale, pa onda našli i neki osumnjičeni, a sve što se javno zna jest to da je privedena JEDNA osoba koja je navodno radila tehničke radnje, dotični Franjo Varga, suradnik FBI-a. https://goo.gl/fEx7sL

Ponovno želim pomoći i zato javno pitam: ako se složimo da su SMS-ovi falsifikati:

TKO JE AUTOR TEKSTOVA TIH SMS-ova? Ako SMS-ovi nisu istiniti onda je pisac teksta, autor sadržaja - glavna kriminalna osoba!

Zato je izuzetno važno još jednom proanalizirati što u navodnim SMS-ovima od 17.08.2017. doslovno piše kako bi lakše zaključili tko je autor:

⦁    PRVO:

Sada ću ispisati čitavu poruku kako bi analizirali dvije rečenice:

REČENICA Br. 1 „Rješimo se Ramljaka i pošaljimo nekog tko će uistinu uništiti dokaze a ne otkrivati afere“

Ja pitam:

⦁    Kako je netko već 17.8.2017. (ili najkasnije do 10. mjeseca iste godine) "uočio" ponašanje Ramljaka i u principu prepoznao šta će mu se dogoditi?  

Ante Ramljak je 21.02.2018. pismeno obavijestio premijera Plenkovića o slijedećem:

„Ovim pismom dajem neopozivu ostavku na mjesto izvanrednog povjerenika u Agrokoru.“… 

„… Danas međutim zbog dugog perioda tišine u kojoj se Vi kao predsjednik Vlade niste izjasnili vezano uz izvještaj o angažiranju savjetnika koje sam podnio 5. veljače, shvaćam da više nemam Vaše povjerenje…“

Ponavljam, kako je netko već 17.8.2017. (ili najkasnije do 10. mjeseca) "uočio" za njih neprihvatljivo ponašanje Ramljaka i u principu prepoznao šta će mu se dogoditi? 

REČENICA Br. 2

„Ako trag dovede do nas trag novca mi padamo.Ne samo ja već i ti. Ja uvijek mogu reći da si ti idejni začetnik“

Dakle, gospođa Dalić u SMS-u piše: “ja uvjek mogu reći da si ti idejni začetnik“.

Upravo Martina Dalić je u iskazu USKOK-u teško optužila premjera Plenkovića, iako su to sakrivali do trenutka njenog iskaza, da je upravo on sve znao, o svemu bio informiran i o svemu odlučivao, te tom prilikom kaže:

Održani su sastanci vezano na osnivanje BORG grupe, kao i njihovi radni sastanci na kojima je predsjedavao premijer Plenković, a isti bi se održavali u prostorijama užeg kabineta Vlade RH pod predsjedanjem premijera. Sastanci su održavani: 22.02.,2017., 23.02.2017, 24.02.2017.,26.02.2017 i dalje…

nakon čega gospođa Dalić dodatno iskazuje i slijedeće:

„Također moram kazati da se ovaj sastanak kao i drugi sastanci odvijaju uz znanje predsjednika Vlade Republike Hrvatske, njegovo odobravanje i kasnije izvršavanje“

Ako su SMS-ovi falsifikat, tko ih je onda napisao nekoliko mjeseci prije stvarnih događaja? Tko je mogao biti toliko vidovit? (moj blog je imao prvu objavu za javnost tek 22.9.2017.)

⦁    DRUGO :

Kome je ovakav kontekst uopće mogao pasti na pamet? Tko je bio vidovit i sposoban tako nešto napisati? Ako su to lažne poruke, svakako bi zbog nevjerojatne podudarnosti trebalo utvrditi tko je to pisao. Gotovo sam siguran da to nije mogla napisati osoba koja nije bila upletena u aferu Agrokor, a onda se ponovo postavlja pitanje kako je naša sigurnosno-obavještajna agencija obavila svoj posao?

Želim kazati da ako postoji osoba koja je dojavljivala, osoba koja je tehnički odradila posao, očito je da nam nedostaje pomagač koji je iste poruke pisao – taj veoma važan, ključan, kreator navodno lažnog sadžaja.

Zašto ti ljudi nisu poznati javnosti? Nadam se da to nije još jedan u nizu pokušaja obavještajno-političkog manipuliranja.? Khm.

ZAKLJUČAK: javnosti je danas poznato da su se radnje prisluškivanja i falsificiranja odvijale u cijelom periodu mandata ove Vlade. Plenković, koji je akter apsolutno svih afera i ovaj puta ništa nije znao. To što je istraga kasno krenula, što izgleda sporo.... ne bi trebao biti problem, ali vrlo je važno da se sve provede profesionalno kako bi javnost saznala pravu istinu, te da se prema odgovornima postupi po zakonu.!!

Kao što je to često pisano, kada se utvrdi da odgovornost ide prema Plenkoviću sve postaje „PASSE“. 

DOKLE MOŽEMO TAKO??



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS