NEODRŽIVU NAGODBU BRANE LAŽIMA

Jun 27, 2018

Plenković i  Grupa Borg su u panici, na tankom ledu, vide da im nagodba ne može proći  pa onda ova ogromna količina marketinga, pritisaka i laži. Konstruiraju se priče o meni, Plenković je aktivan preko nekoliko kontinenata, trenutno je u Africi, a Peruško govori o fantastičnim rezultatima.    

Ono što ja mogu osobno kazati o tekućem poslovanju Agrokora i njegovom statusu i stanju – razorili su Agrokor,  ukupnu strukturu,  viziju, strategiju, sinergije, poslovanje  su doveli pred kolaps. Srećom ne upravljaju Mercatorom pa je tu na neki način stabilno stanje. 

Stalno sam se pazio da o poslovanju Agrokora govorim što manje, da ne bi štetio kompaniji. Današnje izjave Izvanredne uprave su tolike laži, neistine,  manipulacija, kontradiktornost, pa da ja ne govorim  o činjenicama,  u ( prilogu 1) Izvještaja Izvanredne uprave o Nacrtu nagodbe   od  25.05.2018. na  65. stranici, pročitati ćete što je sama Izvanredna uprava  napisala, a što su deseci  svjetskih banaka rekli o trenutnom stanju u Agrokoru.

Sedamdesetak banaka ima takvo strašno nepovjerenje prema Plenkoviću, nagodbi, Hrvatskoj da je to nevjerojatno, ne daju novac niti po 15%. A Plenković kaže „novo povjerenje u Agrokor, kaže da banke stoje u redu“ , što sada na to kažeš Plenkoviću? 

76 banaka vide da su to nesposobnjakovići i lažovi samo mi ne vidimo. Pogledajte najrazorniju kritiku Izvanredne uprave Agrokora vezanu uz način poslovanja  koji su sami napisali! -->

str 65. Nacrta "nagodbe"

Nastavno na analizu kapaciteta zaduženja, financijski savjetnici su proveli proces testiranja tržišta radi ocjene interesa ulagatelja te radi pozivanja na dostavu Dužniku indikativnih uvjeta kredita za refinanciranje SPFA-a („Izlazni kredit“). Ovaj proces je proveden tijekom ožujka i travnja 2018. tijekom kojeg je kontaktirano 76 financijskih institucija, uključujući komercijalne banke, investicijske banke, izravne zajmodavce i hedge fondove. Od kontaktiranih financijskih institucija, jedanaest od njih je podnijelo indikativne ponude koje su, između ostalih uvjeta i zahtjeva, sadržavale naznaku željene strukture, cijenu, naknade i iznose raspoloživih sredstava. Potencijalni zajmodavci Izlaznog kredita su istaknuli više problema, uključujući: visoki stupanj zaduženosti (čime je potvrđeno da Agrokor grupa nema daljnjeg kapaciteta zaduženja); snižena EBITDA i novčani tijek u odnosu na ranije predstavljena predviđanja; nesigurnost oko tekućih pregovora oko Konzumovih zakupa; nedostatak trajnog upravljačkog tima; politički i pravni rizik vezan uz Republiku Hrvatsku i ZPIU; te prijenos imovine Novoj Grupi i zasnivanje osiguranja koja bi bila dana radi osiguranja obveza Nove grupe po Izlaznom kreditu. Ti problemi su otežali refinanciranje SPFA-a prije Nagodbe i njegova dospijeća, te je stoga utvrđeno da je potrebno produženje roka dospijeća SPFA-a („Produženi SPFA“) za kojeg je namjera da naknadno bude podmiren Izlaznim kreditom. [Dužnik je SPFA agentu podnio zahtjev za produženje SPFA (vidi čl. 5.6.2 niže), uvjeti takvog produženja još nisu dogovoreni.]




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS