NEVJEROJATNA EKONOMSKA, DRUŠTVENA I POLITIČKA NESTABILNOST U RH

Jan 19, 2019

Svjedoci smo kaosa u Republici Hrvatskoj koji je izazvan ekonomskim i društvenim neuspjehom managementa Vlade RH.

KAKVO NAM JE STANJE ?

Unatoč obmanama, Hrvatska se prema EKONOMSKIM I DRUŠTVENIM pokazateljima nalazi na dnu Europe, ali i s izvjesnom tendencijom daljnjeg pada.

Kako je Hrvatska zbog lošeg ekonomskog i društvenog stanja nevjerojatno nestabilna, investitori su se potpuno povukli. Kada se na to doda da u RH nema vladavine prava, kao i mnogobrojne svakodnevne afere:

  • AFERA AVIONI u kojoj sudjeluje premijer Plenković i ministar obrane Krstičević
  • AFERA SMS gdje sudjeluje zamjenik predsjednika HDZ-a i drugi uvaženi članovi
  • AFERA BORG, KNIGHTHEAD, AGROKOR, sigurno povijesno najveća koruptivna, politička, ekonomska i društvena afera u ovom dijelu EU
  • AFERA INA - MOL
  • AFERA SUKOB INTERESA (ministar Marić i bivša ministrica Dalić povrijedili su načelo obnašanja javne dužnosti)
  • AFERA 3. maj, ULJANIK, Rafinerija Sisak

One koji još nisu dospjele u javnost, također. Imamo korupciju u gotovo svim javnim poduzećima, sudovima, državnoj upravi, lokalnim samoupravama

Na sve to predsjednik Vlade Republike Hrvatske, radi izrečene i upućene mu kritike, želi se na krajnje neprimjeren način obračunati sa zastupnikom u Saboru. Sve je to još jedan novi teret na i tako gotovo bezizlazno stanje za Vladu Republike Hrvatske.

Štetne posljedice svega ovog za Republiku Hrvatsku su već sada goleme, kako za međunarodni ugled Hrvatske, tako i financijski. U konačnosti sve se to vidi kroz ekonomsko i društveno stanje usporedivih rejtinga članica EU.

Jedino što možemo zaključiti jest to da je pred RH jedno nevjerojatno nestabilno razdoblje, koje će neminovno dovesti do čitavog niza negativnih ekonomskih, društvenih i političkih posljedica.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS