OVA PODUZEĆA SU PREŽIVJELA RATOVE, DOŠAO PLENKOVIĆ - NAREĐUJE LIKVIDACIJU

Jul 06, 2018

PREDMET:  „Nagodba“ u Postupku izvanredne uprave nad Agrokorom d.d. i dr., spis ima oko 7000 stranica, kako bi Plenković i društvo pokazali svoju moć, popis koga likvidirati stavili su na stranicu - 1 -  pod naslovom: DUŽNČIKA I NEODRŽIVA DRUŠTVA POD IZVANREDNOM UPRAVOM  -  LIKVIDIRATI  kako slijedi :

KONZUM D.D.

AGROKOR D.D.

JAMNICA D.D.

ZVIJEZDA D.D.

AGROKOR-TRGOVINA D.D.

PIK-VINKOVCI D.D.

BELJE D.D. DARDA

LEDO D.D.

VUKOVARSKI POLJOPRIVREDNO INDUSTRIJSKI KOMBINAT D.D.

PIK VRBOVEC-MESNA INDUSTRIJA D.D.

TISAK D.D.

VELPRO-CENTAR D.O.O.

PROJEKTGRADNJA D.O.O.

MSTART D.O.O.

DALMARINA D.O.O.

ATLAS D.D.

ADRIATICA.NET D.O.O.

SOJARA D.O.O.

MLIJEČNO GOVEDARSTVO KLISA D.O.O.

LATERE TERRAM D.O.O.

VINKA D.D.

TERRA ARGENTA D.O.O.

BELJE AGRO-VET D.O.O.

RIVIJERA D.D.

360 MARKETING D.O.O.

BACKSTAGE D.O.O.

KRKA D.O.O.

SK-735 D.O.O.

MLADINA D.D.

ROTO ULAGANJA D.O.O.

FELIX D.O.O. VINKOVCI

PHOTO BOUTIQUE D.O.O.

EKO BIOGRAD D.O.O.

Ovo je spisak Hrvatskih industrijskih bisera koji po nalogu Plenkovića i Borg Grupe „moraju nestati“!

Borba Plenkovića i društva za otimanje, dovela ih je do toga da bi do kraja oteli i opljačkali Agrokor moraju 33 najvažnije kompanije odvesti u likvidaciju!!! A teza je cijelo vrijeme bila da meni uzimaju Agrokor DA GA SPASE OD STEČAJA!?! Ovo postaje toliko apsurdno da je smiješno.

Osnova za likvidaciju društava su izdane garancije, koje su osporene i mogu se pobiti!

Thomas Wagner, AlixPartners, Grupa Borg i društvo čitavi model „nagodbe“ su zasnovali na GARANCIJAMA koje su izdale firme iz grupe Agrokor, a za kredite koje je uzeo Agrokor d.d. (izdane su korporativne garancije). Inače u takvim procesima, kada dođe do okolnosti poput ove, osnovna je bitka oko valjanosti garancija, a što su oni (Wagner i društvo) koji su planirali ovaj nakaradni model nagodbe, jako dobro znali!

Tu je ključ čitave priče, trebalo je proknjižiti garancije za uspjeh projekta i ZA TO SU TREBALI  POLITIČKU PODRŠKU KOJU SU I DOBILI - ovo je bila uloga Dalić i niza njenih sastanaka sa menadžmentom, podrške i lobiranja u PWC-u. Direktna povezanost privatnih interesa i politike omogućila je ono što je protivno interesima Agrokora i države Hrvatske.

Kompanije, menadžmenti iz grupe Agrokor nisu pristale na 31.12.2017. g. proknjižiti garancije kao svoju obavezu unatoč ogromnim pritiscima. Uprkos Dalićki, pa onda redom Plenkovićevoga društva,  očito iz razloga da ne bi nanijeli štetu svojim društvima i sami izvršili protupravne radnje, odbili su proknjižiti protuzakonito. 

No, protupravne radnje preuzelo je Plenkovićevo društvo koje je po političkom dekretu odlučilo priznati garancije i likvidirati kompanije. Gledamo, dakle, i ne vjerujemo za što se zalaže, za koju opciju maksimalno aktivno radi hrvatska Vlada!! Očito je sada, uz podršku HDZ-a. Njihovi partneri javno govore „kako su se sve dogovorili“. PA ZAR TO NIJE SRAMOTA! Kakva je to država?

Ipak Plenković, Dalić ili bilo tko od nas će obilježiti jedno vremensko razdoblje na ovaj ili onaj način, ali politika jedne države bi trebala biti nešto drugo. I zato ja vjerujem da će netko dati nalog, samo treba jedna riječ: OSPORITE JAMSTVA I NEMOJMO DOPUSTITI da hrvatska država postane grobar svojih industrijskih bisera!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS