OVDJE STVARNO TREBA PSIHIJATAR

Jan 17, 2019

Plenkoviću, kako te nije sram, kao da si slijep pa ne vidiš kuda vodiš našu domovinu!? Suočen s činjenicama, dokazima i argumentima uvaženih zastupnica i zastupnika u Hrvatskom saboru koji upozoravaju na neodrživo stanje ekonomske i društvene stvarnosti, ti gledaš ispred sebe i šutiš?. Kako ti nije jasno da nemaš odgovora i da je čitava država taoc nesposobnosti tvoje Vlade. Ovo što se trenutno dešava to nije ništa, tek ćeš vidjeti u koji ćeš pakao uvesti Republiku Hrvatsku, a onda sebe i svoje ortake. Prekini tu farsu!

Poštovani čitatelji, nekoliko puta sam u zadnje vrijeme pisao o ekonomskom i društvenom sumraku Republike Hrvatske. Nakon današnjeg Plenkovićevog izlaganja u Saboru RH, prisiljen sam još jednom se vratiti na istu temu, koju je sad iznio i Plenković.

Dakle, upravo je nevjerojatno koje su to manipulacije koje iznosi premijer Plenković. Sve to izgleda kao da nekome treba vrhunski psihijatar, naravno ili nama, onima koji se iseljavaju… ili ipak premijeru Vlade RH - Andreju Plenkoviću i njegovim ortacima?.

Plenković si je uzeo pravo da priča svoju priču i otprilike nas stavlja u poziciju kao da mi ne govorimo istinu. Ali, kada govori sto posto drugačije i od osobe koja je do jučer bila najodgovornija u Vladi RH za ekonomsku politiku - Martine Dalić - onda nešto stvarno nije u redu. Zato Plenkovića i njegove ortake želim još jednom uputiti što je u svojoj knjizi “Agrokor - Slom ortačkog kapitalizma” str. 10, Martina Dalić napisala:

“Hrvatska je nezadovoljna svojim ekonomskom položajem. Posebno je nezadovoljna što gubi korak s drugima, gubi bitku usporednih odnosa. Moguće da će nas preteći i Bugarska. Nešto tu očito nije u redu s ekonomskim i društvenim menadžmentom.”

A sada ja pravo pitam da li je Martina Dalić dala pravu sliku ekonomskog i društvenog stanja RH ili je prava slika ono što Plenković u svom izlaganju u Saboru RH dana, 16.01.2019. g. govori?

Dalić piše:

1. Hrvatska je nezadovoljna svojim ekonomskim položajem.

Moj komentar:

Potvrđujem i potvrđuju statistike iseljavanja Hrvata u druge države.

2. Hrvatska gubi korak s drugim zemljama u EU, gubi bitku usporednih odnosa.

Moj komentar:

Potvrđujem i potvrđuju statistike Eurostata i drugih relevantnih međunarodnih institucija.

3. Moguće da će nas preteći i Bugarska.

Moj komentar:

Potvrđujem -naravno to će se sigurno dogoditi ako ostane ova Vlada RH

4. Nešto nije u redu s ekonomskim i društvenim managementom.

Moj komentar:

Kad bilo koji tim, bez obzira je li gospodarski, sportski ili neki drugi, ako nema rezultate vlasnici ga mijenjaju (vjerojatno će se sada promijeniti i trener Real Madrida jer nema rezultata).

Martina Dalić u svojoj knjizi sama upućuje da nešto nije u redu s ekonomskim i društvenim managementom, čime sugerira da ga treba mijenjati.

Moj komentar:

Siguran sam da se hitno treba promijeniti.

Plenković u svom izlaganju kaže:

“….. 12. mjesec je bio dobar…….”, nakon ovoga moje je pitanje da li Plenković zna da je premijer Vlade RH, jedne od država članica EU? Očito da pred zastupnicima Sabora RH ne zna što da kaže ne zna što da kaže (zbog katastrofalnih rezultata) pa priča gluposti, pokušava manipulirati.

Umjesto da kao državnik nastupi i kaže da RH na bazi podataka “Eurostata” u 2018. godini ima ekonomske  društvene rezultate:

  1. RH je imala treći najslabiji rast u EU, od RH slabiji rast BDP-a su imale Švicarska i Grčka (države koje i tako imaju veći BDP od RH).
  2. Po visini BDP-a po glavi stanovnika smo na 27. mjestu. Jedino je Bugarska lošija od Republike Hrvatske…

Umjesto toga Plenković govori o rastu BDP-a u RH od 2.8%, što je nešto što nas vodi na put bez povratka, u mračnu budućnost.

Da ja sada ne bi vadio mnoštvo tablica (koje nažalost Hrvatskih građana pokazuju katastrofalnu ekonomsku i društvenu sliku RH) upućujem na izvore podataka Eurostata koje koristi i HGK, gdje možemo vidjeti sve usporedne pokazatelje članica EU.

Činjenice su takve da ih  članovi HDZ-a očito nisu svjesni, a prava istina je da je Republika Hrvatska u katastrofalnom položaju u odnosu na ostale članice EU. Jedan od razloga ovakvog katastrofalnog ekonomskog i društvenog stanja su upravo sakrivanje istine pod tepih, krivo informiranje građana, manipulacije koje iznosi premijer Plenković, zajedničko djelovanje kumova i prijatelja, korupcija, slom pravne države …

Nažalost, pokazatelji našeg ekonomskoga i društvenoga stanja su upravo kako ih je opisala gđa. Dalić “moguće da će nas prijeći i Bugarska”!

Slobodan sam zaključiti da ako Republika Hrvatska hitno ne promijeni ekonomski i društveni menadžment USKORO SMO PO SVEMU ZADNJI! A tada će doista sve više građana odlaziti kod psihijatra!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS