PLENKOVIĆ NE UNIŠTAVA SAMO LIKU NEGO SVE NAS

Mar 07, 2019

Nikada u povijesti Republike Hrvatske nije se dogodilo ono što se događa danas - privatizacija vlasti ucijenjenog premjera Andrije Plenkovića.

Svjedoci smo zlouporaba koje su dovele do toga da se sva sredstva mogu upotrijebiti kako bi se prikrio kriminal.
Upravo činovi toleriranja kaznenih djela postaju nužnost za opstanak Andrije Plenkovića i HDZ-a. Jer kako drugačije protumačiti njegov rječnik, kad on evidentni kriminal naziva „netransparentnošću“. Evidentno kršenje zakona je „nepostupnost“, dok nepripadajuća dobit dobivena zlouporabama i krađama je samo „neetičnost“. Zajedništvu takvog novog rječnika,o tome svemu jedino što ima reći Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, da gurne kriminal pod tepih, je da je sve „passe“.

Činjenice naime govore potpuno suprotno. Manipulacije i lažni izračuni glasova o Nagodbi također govore o tome.. Svaka stranica tog kriminalnog dokumenta je protivna hrvatskom pozitivnom zakonu i pravnom sustavu vrijednosti. Dokumenti koji sve te zloupotrebe evidentiraju upućuju na protupravne radnje. Unatoč tome, vjerujte mi, Plenković i njegova grupa čine sve, i spremni su na sve – od prijetnji sucima, rušiti pravni sustav, korumpirati, sve u cilju samo da spasi samog sebe.

Hrvatska javnost to jasno vidi, to vide stručnjaci, nepotkupljivi javni eksperti, to se više ne može sakriti, to je ispred vaših očiju, u javnoj domeni: To sve instruira, pokriva i čini hrvatski Premijer Andrej Plenković!

Samo one činjenice koje su danas javno poznate, koje su nepobitne, i ponavljam - koje se nalaze u javnom prostoru, vezane uz aferu Agrokor, sastavljene od niza izjava, dokumenata, mailovi iz Hotmail afere, autentična svjedočenja Martine Dalić i Ante Ramljaka neupitno dokazuju da je centralnu ulogu u otimanju Agrokora imao sam premijer Vlade RH Plenković. Andrej Plenković igra najcrnju ulogu za budućnost nacionalnog gospodarstva, planirajući sa svojim pomoćnicima urušavanje vrijednosti nacionalne kompanije Agrokor predajući ga u ruke lešinarskim fondovima i bankama.

Andrej Plenković zapravo ovim držanjem ruši i sam HDZ, kojem prijeti urušavanje iz unutra, kao da je kula od karata. A tek će se vidjeti kakvi skandali će se dogoditi nakon toga, samo tada će na žalost, sve biti kasno. Rekao sam i prije, a vjerujte mi znam i sad, istina izlazi, i oni ne mogu to spriječiti. A istina će, vjerujem, iznenaditi čini mi se i one najveće skeptike.

Tko razuman više spori da je Lex Agrokor napravljen za „njih“, za interesne skupine, da je došlo do kriminalnih kumulativnih zarada, da je Knighthead igrao korupcijsku igru s državnim dužnosnicima, da je Izvanredna Uprava radila protivno interesa Agrokora i države? Tko više može sakriti da se manipulira bilancama da bi oteli Agrokor? Tko razuman može negirati da se prijetilo dobavljačima, ucjene Agrokorovim partnerima policama i regresnim mjenicama? Tko više može negirati isplate stotinama milijuna Plenkovićevim prijateljima za uništavanje oponenata? Ovakvoj putanji pitanja gotovo da nema kraja.

Da rezimiram, jednu jasnu i čvrstu spoznaju i stvar - bez utjecaja politike Agrokor nije mogao biti srušen! Napadali bi ga možda fondovi, Korunić, Texo, Ramljaci, Alixi, Škegro i slični lešinari. Pregovarao bi i dogovorio sve (kako i je!) s bankama, pregovarao bi s partnerima, igrao bi tržišnu utakmicu, i nitko mu ne bi mogao ništa. Za sve što se dogodilo Agrokoru, presudna uloga i nažalost uništavajuća uloga bila je upravo uloga vladajuće strukture, hrvatske državne politike. Na čelu projekta otimanja Agrokora bio je A. Plenković, otimanje je omogućio svojim sponzorstvom i podrškom.

Plenković je pri tome zloupotrijebio svoj mandat i odgovoran je za kaznena dijela počinjena oko predmeta Agrokor, isto kao što je i BORG grupa zlouporabom svojih položaja stekla protupravnu korist. Sada, kad je razotkriven,ja ga pozivam da vrati svoj premijerski mandate kako ne bi više ekonomski i društveno štetio državi. Tada se može prošetati do DORH-a, pa neka onda dokaže da je čiste savjesti i čistih ruku.
Želimo ovom prigodom podsjetiti Hrvatsku i svjetsku javnost I ukazati na ulogu i neosporene činjenice oko ključne uloge premijera RH Andreja Plenkovića u slučaju Agrokor:

1. Bez Andreja Plenković izvaninstitucionalna BORG grupa ne bi postojala. On je osnivač BORG grupe i motor pokretač ključne političke uloge u kriminalnom otimanje Agrokora.

2. Bez politike Andreja Plenkovića, ne bi bilo ni destabilizacije Agrokora

Obratimo samo pažnju i ukazat ćemo na sljedeće činjenice i informacije koje su javno dostupne koje omogućuju razvidne zaključke:
- Da su Andrej Plenković i Martina Dalić manipulirali i kontrolirali medije ;
- Da su organizirani sastanci predstavnika BORG grupe i Vlade RH sa Sberbank i to najmanje tri puta paralelno dok Agrokor pregovara o kreditu sa Sberbank i VTB ;
- Da su organizirani sastanci predstavnika BORG grupe i Vlade RH s VTB bankom, opet dok Agrokor pregovara o kreditu ;

Da su organizirani sastanci i da su se slale insajderske informacije putem Šavorića osobnim kreditorima Ivice Todorića (takozvani PIK kredit, koji je dan Ivici Todoriću) ;

- Da su namjerno odavani tajni podaci i sabotirani Agrokorovi poslovi, ili drugim riječima oni su „šurovali sa Staljinom..:“ (riječi Borisa Šavorića koji je odavao tajne podatke Plenkovićevoj grupi) ;

- Da je cilj bio da se stvori situacija da se sve „oči okrenu prema njima“ (riječi Martine Dalić) ;
- Da su namjerno koristili bivše zaposlenike Agrokora i to pravnike kako bi uvidjeli „slabe točke“ koje se mogu iskoristiti da se Agrokor otme. Pa tako se osmislio plan da se jamstva upotrijebe nezakonito ;
- Da su stranim financijskim institucijama slati nacrti Lex Agrokora, tj. planovi intervencije ;
- Da su banke i druge kompanije utjecale na sadržaj Lex Agrokora, pa tako i na odredbu o „najstarijoj tražbini“ i dr.
Nije teško izvući zaključak da nijedna tvrtka ne bi preživjela ovu koruptivno-političku-konspirativnu sabotažu, pod pritiskom ovog političkog djelovanja, dirigirano iz hrvatske vlade, koje je Agrokor neminovno vodilo da padne na koljena.

3. Bez protupravnih radnji Andreja Plenkovića i njegovih grupa, Agrokor bi dovršio Standstill i refinanciranje

Čak u najvećem jeku političke kampanje, Agrokor je postigao 30. ožujka 2017. takozvani Standstill aranžman koji je značio da su banke stale iza Agrokora.

U najvećem pritisku svih interesnih struktura dobavljači Agrokora, njih nešto više od 40, koji su činili 90% financijskog volumena nabave, dali su na sastanku 27. ožujka 2017., bezrezervnu podršku Agrokoru.

4. Sve radnje, procesi, djelovanja vezano za Agrokor se odigravaju „uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje“, a možda jedan od najvažnijih je ROLL-UP:

Roll-up je bio apsolutno nepotreban Agrokoru. Milijardu eura opterećenja na Agrokoru je bilo apsolutno ciljano izmišljeno, kako bi došlo do ovisnosti Agrokora prema Knightheadu.
Roll-up je prouzročio nemjerljive štete dioničarima Agrokora i Republici Hrvatskoj! Pa tako isto i sama Nagodba, koja zapravo uništava Agrokor i situira ga u Nizozemsku. koja je dovela konačno do preko 90 žalbi .Agrokor je postao apsolutno ovisan o željama jednog lešinarskog fonda.
Andrej Plenković je zapravo morao izbaciti Most iz Vlade RH, da bi kriminalno klupko moglo biti što manje vidljivo.

5. Bez političke podrške Andreja Plenkovića nema nepripadajuće protupravne dobiti lešinarima, savjetnicima, BORG grupi, Tedeschiju, Vidaković, prijateljima, kumovima.

6. Bez političke podrške Andreja Plenkovića nema Lex Agrokora, pravnog divljaštva, prijetnji sucima, Guinnessovskih sutkinja, zlouporabe državnih organa

Politička infrastruktura Andreja Plenkovića svakodnevno zlouporabama daje na uslugu svoje mandate radi realizacije projekta otimanja Agrokora. Gase se povjerenstva, vrši se pritisak na sudove da „potvrde“ Nagodbu, vrši se pritisak na tužilaštva da odbace prijave, daju se izjave koje prejudiciraju rad državnih organa i povjerenstava. Cijeli hrvatski pravni i vladajući sustav dat je na raspolaganje nekim interesima, koji su Predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića ubacili u mrežu svojih insajderskih trgovina i zloupotreba.

Prijeti se stručnjacima, upravama društava i ucjenjuju ljudi da sprovedu protupravne radnje koje su nužne da bi kriminalni projekt otimanja Agrokor uspio.

Premijer RH izgleda nije čuo ni za zakon, iako je sam pravnik, što znatno otežava njegovu poziciju u svemu ovome.

7. Bez politike Andreja Plenkovića nema kriminalne Nagodbe, nema otimanja dionica manjinskim dioničarima, nema otimanja imovine braniteljima, nema odlaska Agrokora u Nizozemsku, koji je zasnovan na nezakonitim pravnim konstrukcijama.

Ne samo da se ogromna šteta predlaže tom Nagodbom, nego je to jedna umišljena tvorevina, Ona ne može biti ništa drugo, nego upravo ono što i jest

– unaprijed osmišljen plan preuzimanja Agrokora koristeći političke zlouporabe bez kojih se ništa od ovoga ne bi moglo dogoditi.

Zaključak:

Sve ukazuje na samo jednog čovjeka koji zloupotrebama, pred očima svih uništava hrvatsko gospodarstvo, Agrokor i hrvatsku državu. Jedan čovjek ne dozvoljava funkcioniranje države prava, kako bi institucije pravne države trebale djelovati. Mi se nalazimo u paradoksalnoj situaciji da jedan čovjek koji vodi Vladu RH ima politički, osoban i neke druge interese da zaštiti kriminalce. Jedan čovjek drži tu političku moć koja je pokretač svih kaznenih dijela u Agrokoru.

Jedan čovjek je postao sinonim za bespravlje država, bespravlje u Agrokoru, bespravlje u Nagodbi o Agrokoru i on se zove Andrej Plenković.
Stručna javnost, gospodarska i pravna, treba i mora podići svoj glas. Zakon, konačno mora vladati, a bezakonju treba stati na kraj, jer ništa ne može opravdati protuzakonite radnje!

Tužilaštvo i sudstvo moraju reagirati bez pritisaka, sudeći po slovu zakona. A to je nemoguće, sve dok se jedna personifikacija svog zla nalazi na čelu izvršne vlasti Vlade RH, dovodeći i same temelje države u upitnost i opstojnost, dovodeći u upitnost pravni sustav države, uništavajući ekonomske i društvene interese Hrvatske države!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS