PLENKOVIĆ & ŠAVORIĆ

Jul 12, 2019

Premijer Plenković je u Studenom mjesecu 2017. godine na pitanje jednog zastupnika u Saboru o tome tko su pisci zakona Republike Hrvatske poznatog pod nazivom Lex Agrokor, odgovorio sljedeće:

 "TO TRAŽE samo oni koji žele destabilizirati zemlju" (??)

Iz dokumentacije i mailova koje je objavio portal Index, kroz novinarsku priču istraživačkih novinara Ilka Čimića i Oriane Ivković Novokmet, za koju su dobili godišnju nagradu Hrvatskog novinarskog društva, jasno je vidljivo da su Andrej Plenković i Martina Dalić iskoristili svoj položaj i namjerno obmanjivali hrvatsku javnost šireći neistine o stanju u Agrokoru, kako bi organizirali posebnu grupu prijatelja i ortaka, a da bi isti pritom masno zaradili na "poslovima" u Agrokoru nakon odlaska Ivice Todorića.

Nakon što je Index objavio MAILOVE novinari su Plenkovića pitali kako to komentira. On je kazao:

"NI JEDAN e-mail nije poslan meni. Ne osjećam se odgovornim" (??)

Iako je Plenković u trenutku izjave znao da je kroz mailove dokazano da je prisustvovao i upravljao sastancima grupe BORG .

Nevjerojatna je činjenica da je premijeru koji je navodno struči pravnik, promakla slučajnost - da se ljudi koji "besplatno" rade za Vladu kao grupa BORG naplaćuju u Agrokoru multimilijunskim ugovorima. (?)

Evo što smo nakon dugog sakrivanja istine Plenkovića i ortaka uspijeli saznati:                                                                                                                     

  • Pogledajte dramatičnost iskaza tadašnjeg ministra Unutarnjih poslova Vlahe Orepića:   

“…. Povjerava se rješavanje tog problema nekakvoj grupi Borg, koji ne bi smjeli ni znati o tom problemu. I tu opet dolazimo do sigurnosnog sustava koji ne reagira. Sva resorna ministarstva su tada zaobiđena. Čak i od mene kao ministar unutarnjih poslova su se sastanci krili, tajni sastanci po noći u zgradi Vlade." 

  • U svome iskazu USKOK-u bivša ministrica M. Dalić svjedoči o nepoštivanju zakona i drugih akata RH sa strane premijera Plenkovića (štoviše, i sama se čudi).         

“Iste te večeri održan je sastanak na kojem su bili prisutni premijer Plenković... ali i četiri osobe Vitoria Svić, Danijel Klobučar, Boris Šavorić i Goran llej za koje sam saznala da su pravnici. Nemam saznanja po čijem nalogu i iz kojeg razloga su pozvani niti sam isto propitivala obzirom se sastanak održavao u sobi užeg kabineta Vlade RH pod predsjedanjem premijera koji je za te osobe naveo da su to pravni stručnjaci”.

(Iskaz Martine Dalić USKOK-u ST. 3 odlomak2. -  Sastanak je održan 26.02.2017 g. navečer)

EVO TKO JE PISAO ZAKON LEX AGROKOR

Dokazi: (Index MAILOVI, izkaz M.Dalić USKOK-u, svjedočanstva aktera) koje posjedujemo potvrđuju kako je Boris Šavorić u teškom sukobu sa zakonom. On je u kriminalu i kriminalnim sukobima interesa i to zbog sljedećih činjenica:

Na adresi poslovnih prostora (ureda) advokata B.Šavorića krajem ljeta 2016. g. A. Plenković je snimao predizborni spot HDZ-a za kampanju parlamentarnih izbora 2016 g. RH “vjerodostojno”.  

1. Na adresi poslovnih prostora (ureda) odvjetnika B.Šavorića u vrijeme pisanja zakona RH Lex Agrokor registrirana je tvrtka A. Ramljaka:

  1. Ante ramljak kao član “grupe BORG” piše zajedno sa B. Šavoricem zakon Lex Agrokor.

  2. Nakon izglasavanja zakona Lex Agrokor A. Ramljak je imenovan za Izvanrednog povjerenika Agrokora

2. Ono što je najdramatičnije, Boris Šavorić (u suradnji sa svojim kolegama i sa članovima “grupe BORG” u svom uredu (gdje se snimao spot za A. Plenkovića) pisao je zakon Republike Hrvatske - Lex Agrokor (na početku ovoga teksta imamo izjavu tadašnjega ministra unutarnjih poslova gospodina Orepića) Šavoriću je privatno pisanje zakona povjerio osobno premijer RH Plenković!


  1. Boris Šavorić je advokat VTB banke, za VTB banku radio je na due diligence Agrokora  (U ISTO VRIJEME PIŠE ZAKON LEX) 3. mj 2017. god.

  2. Po iskazu Dalić već  28.02.2017 g. Boris Šavorić imao je prijedlog ugovora po kojem bi I. Todorić svoju imovinu u konačnosti "poklonio" na neki SPV, u konačnici bi to bio lešinarski fond Knighthead.  (U ISTO VRIJEME  PIŠE ZAKON LEX) 

  3. Dana 10.03.2017.g. Boris Šavorić šalje mail u kojem daje povjerljivu informaciju vlastitog klijenta VTB-a, ali i Sberbank - članu Vlade RH Martini Dalić i ostalima u „Grupi Borg“ i to da će VTB i Sberbanka „ dati još para Agrokoru!“ Sve to radi (U ISTO VRIJEME PIŠE ZAKON LEX)  

  4. Šavorić je djelovao zajedno sa grupom BORG i Martinom Dalić na stvaranju nepovjerenja prema Agrokoru sa ciljem neprijateljskoga preuzimanja Agrokora, napravio je tom prilikom čitav niz teških kaznenih djela. (U ISTO VRIJEME PIŠE ZAKON LEX).  

PREZENTIRAM NEKOLIKO MAILOVA, no predlažem da se pogledaju svi ostali “MAILOVI”, kako bi se u potpunosti prepoznao zločin koji je napravio odvjetnik Boris Šavorić.

PRIMJER 1:                                                                                                                    

u svome  iskazu USKOK-u na st. 6.- M. Dalić izjavljuje: 

“…15.03.2017 g. …. Ja sam toga dana u večernjim satima predsjednika Plenkovića, Jandrokovića i Božinovića obavijestila o ovoj mogućnosti i ideji, te sam u dogovoru s njima sljedećeg dana 16. Ožujka 2017. otišla na sastanak s Ivicom Todorićem „u četiri oka"

“…te sam mu još jednom kazala da ako želi, da se može razmotriti i razgovarati o prijenosu vlasništva na SPV, kod javnog bilježnika pa bi bilježnik po ugovoru držao dionice dok se ne vidi stanje i struktura vlasništva”,

Kako je Dalić prems svom iskazu USKOK-u Šavorića prvi puta vidjela 26.02.2017 g., a opet prema iskazu Dalić B.Šavorić 28.02.2017 g. donosi prijedlog ugovora sa I.Todorićem na sastanak na razmatranje, sa sigurnošću se može kazati da su "prijedlog" Plenković i Šavorić dobili od AlixPartnersa, jer ja Boris Šavorić je odavao tajne svojih klijenata (I PIŠE ZAKON LEX) Ruskih banaka.

Dokaz:

Alix Partners je tu identičnu kriminalnu shemu već primjenjivao u Bugarskoj.        

POGLEDAJ VIDEOhttps://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/277765/plenkovic-iz-sofije-pozvao-borgovce-da-vrate-novac-i-institucije-da-rasciste-situaciju/                                                                                                  

PRIMJER 2:                                                                                                                    

Dana 10.03.2017.g. Boris Šavorić šalje mail u kojem daje povjerljivu informaciju vlastitog klijenta VTB-a, ali i njegovog partnera - članu Vlade RH Martini Dalić i ostalima u „Grupi Borg“ i to da će VTB i Sberbanka „ dati još para Agrokoru!“ 

Dalić razumije poruku, zna što treba raditi, “to se mora onemogućiti”, to se ne smije dogoditi! Dakle, Boris Šavorić direktno sudjeluje u nastojanju da spriječi Agrokor u realizaciji vlastitih poslovnih rješenja za uspješno poslovanje.

https://www.ivicatodoric.hr/upload/editor/image_6868935721534862709077_QPnhsC1UqZ.png

https://ip.index.hr/remote/indexnew.s3.index.hr/images2/agrokor01SAVORIC-logo.jpg

PRIMJER  3:                                                                                                                              

Šavorić je djelovao zajedno s grupom BORG i Martinom Dalić na stvaranju nepovjerenja prema Agrokoru sa ciljem neprijateljskog preuzimanja Agrokora  (I PIŠE ZAKON LEX).

Boris Šavorić dogovara s članom Vlade RH, M. Dalić - čitaj Plenkovićem - koji su koraci, kako će se ponašati, kako napraviti što veću štetu da bi oteli Agrokor grupu i meni osobno, mojoj obtelji i svim ostalim vlasnicima Agrokora nanijeli materijalnu štetu. 

Pogledajte obmanu koju Šavorić i Martina Dalić šire početkom 3.mj. 2017.godine, a sve kako bi se potvrdila njihova LAŽ da je Agrokor u nekim problemima! Pa NE! Oni su nam stvorili probleme!!                                                                                                                                      

Martina Dalić u jednom od mailova podučava Šavorića što da kaže bankarima kako bi naštetio Agrokoru (I U TO VRIJEME PIŠE ZAKON LEX):

https://www.ivicatodoric.hr/upload/editor/00012344577575.jpg

UBACITE BUBU DA BI BILO MUDRO USPOSTAVITI NEKI KONTAKT SA DRŽAVOM - TIPA UVIJEK JE DOBRO U OVAKVIM DRŽAVAMA KAO HRVATSKA BITI U NEKOM KONTAKTU SA DRŽAVOM. NIJE OVO USA.”

Plenković, Šavorić i ortaci koristeći novostečenu političku moć doveli su protuzakonitim radnjama Agrokor grupu  u problem, a zatim ga neprijateljski preuzeli i opljačkali! 

HOTMAIL

https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-hoce-li-plenkovic-i-nakon-ovog-tvrditi-da-nije-nista-znao/1045176.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-grupa-borg-napravila-je-izdajnicki-zakon-na-stetu-svih-nas-plenkovic-je-sve-znao/1044645.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-mailove-martine-dalic-ovo-je-dokaz-da-je-plenkovic-znao-bas-sve-o-agrokoru/1043184.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-tko-je-odabrao-glavne-savjetnike-za-spas-agrokora-pa-dalickini-momci-s-hotmaila/1043886.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-dalicka-laze-da-nema-nikakve-veze-sa-savoricem/1044153.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-plenkovicev-ured-ih-dobio-na-dan-kad-je-vlada-hitno-izglasala-lex-agrokor/1044553.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-broker-iz-lexa-martini-dalic-to-moramo-bolje-osvijestiti-kod-andreja/1046262.aspx
https://www.index.hr/vijesti/clanak/objavljujemo-nove-mailove-ono-sto-plenkovic-zove-sjajnim-poslom-bilo-je-pogodovanje-povlastenima/2000074.aspx

KLJUČNA PITANJA

https://www.telegram.hr/price/9-kljucnih-pitanja-na-koje-ce-bez-obzira-na-rasplet-s-dalic-i-ramljakom-netko-morati-odgovoriti/

https://www.telegram.hr/price/zasto-su-najveci-roll-up-kreditori-agrokora-naprasno-poceli-bjezati/

https://www.telegram.hr/price/kako-su-klinci-iz-slabopoznatih-americkih-strvinarskih-fondova-zbog-agrokora-usli-u-visoku-hrvatsku-politiku/

https://www.telegram.hr/price/tko-je-osim-glavnog-trgovca-obveznicama-knightheada-znao-za-moguci-roll-up-kredit-agrokora/

https://www.telegram.hr/price/kako-su-decki-iz-lesinarskih-fondova-uvjerili-maricu-vidakovic-da-u-agrokoru-progura-dubinski-problematicni-roll-up/

https://www.telegram.hr/price/kako-su-sefovi-lesinarskih-fondova-dva-mjeseca-radili-na-tome-da-agrokoru-uvale-kredit-od-milijardu-dolara/

https://www.telegram.hr/price/agrokoru-uopce-nije-trebao-problematicni-roll-up-kredit-od-milijardu-eura-zasto-ga-je-onda-uzeo/

https://www.telegram.hr/price/zasto-vlada-nije-naprosto-prodala-agrokor-u-dijelovima-nego-je-izlozila-cijelu-rh-golemom-riziku/

https://www.telegram.hr/price/zasto-je-sberbank-pustio-pricu-da-zeli-van-i-sto-ce-se-dogadati-ako-rusi-zbilja-izadu-iz-agrokora/

https://www.telegram.hr/price/zasto-je-sberbank-pustio-pricu-da-zeli-van-i-sto-ce-se-dogadati-ako-rusi-zbilja-izadu-iz-agrokora/

https://www.telegram.hr/price/glavni-savjetnici-agrokora-u-litvi-su-spasavali-banku-zavrsila-je-u-likvidaciji-iz-portorika-su-ih-potjerali/

https://www.telegram.hr/price/kome-je-agrokor-uopce-duzan/




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS