PODMETNUTA PRIJEVARA HRVATSKOM NARODU

Jul 06, 2018

Hrvatski narod ne smije pristati na prijevaru koja je podmetnuta od strane Plenkovića i njegovih bandita – otimača Agrokora. 

Nakaradna nagodba je izglasana i ona je jedna, kako pravna tako i financijska sramota.   Izrađena od Knighteada koji, iako OSPORENA TRAŽBINA uz suradnju svojih članova Ramljakovog privremenog vijeća, dobio pravo glasa (predstavljajući sve obveznice) i uspio progurati nagodbu na ročištu za glasanje. On je vratio to Ramljakovom vijeću istom mjerom, iskoristivši bezvrijedne garancije da pokuša zauvijek oteti Agrokor. Ovo je iskoristio time što je sve ovlasti Lex Agrokora dobio roll-up ugovorom, i skrojio “nagodbu” koja nastoji stvoriti katastrofalne učinke za Agrokor i Hrvatsku. Cijeli model otimanja, izrađen je u cilju da se razvlasti hrvatski kapital i da zarade interesne strukture i povezani prijatelji. Uostalom, to je bio plan mnogo prije donošenja Lex Agrokora, kako nam je afera Hotmail pokazala. BORG vlada i danas.

Rekli su da je Agrokor društvo od sistemskog značaja, a donošenje zakona i provedba zakona će spriječiti takve rizike u budućnosti!? NIJE TOČNO, jer da je točno onda nikada s nagodbom ne bi Agrokor ostao jedno tijelo već bi ga raskomadali! Ovako, ovom nagodbom, ako je Agrokor društvo od sistemskog značaja, onda je samo upravljanje sustavom od sistemskog značaja predano u ruke stranaca! Zar je to ispunjavanje glavnog zadatka političkih lidera koje smo svi zajedno izabrali? Zar je tumačenje da se HITNOM izradom zakona od strane pomno birane privatne skupine ljudi čuvaju NACIONALNI INTERESI imalo za cilj NACIONALNE INTERESE i NACIONALNO GOSPODARSTVO predati u ruke strancima i lešinarima, a tokom procesa omogućiti svojim prijateljima zarade!?  Ovo je najgori oblik političke krađe koje je ovo podneblje vidjelo. 

Rekli su da je Agrokor imao dramatični problem likvidnosti i hitno se mora dignuti kredit za stabilizaciju likvidnosti, spašavanje dobavljača i očuvanje radnih mjesta! NIJE TOČNO, jer da je točno onda bi Izvanredna Uprava na čelu s banditom Ramljakom podigla kredit od 1,1 miljardu kuna umjesto 8,250 miljardi kuna! Zašto 1,1 miljardu kuna pitate se? Pa zato jer je sada iz dokumentacije nagodbe napokon jasno da je DOBAVLJAČIMA po starim dugovima isplaćeno toliko novaca! Zar nije to, tobože, bio najvažniji marketinški spin – “spasiti” dobavljače. Pitam se koji su to dobavljači spašeni. Svi zamo da su oni koji su bili najbliži grupi BORG i Plenkoviću – dobili ono što je potrebno da se kupe glasovi. Drugi su, na žalost, dobili ucjene i prijetnje.

Rekli su da  nitko nije htio dati kredit Agrokoru pa su morali posegnuti za ROLL – UP kreditiranjem! NIJE TOČNO! Uz svu medijsku hajku na Agrokor, kreditori su ponudili kreditiranje Izvanrednoj upravi, ali s kamatom od navodno previskokih 20%! U javnosti je prikazano da kreditori nude Agrokoru lihvarski kredit sa kamatom od 20%, ali da je Ramljak i društvo (isto ono koje je i pisalo zakon  - BORG) uspjelo ugovoriti puno povoljniji kredit sa spasiteljima, strvinarskim fondom Knighead UZ PUNO POVOLJNIJE UVJETE kreditiranja s 4% kamate! Uz poznavanje malo osnovnoškolske matematike, svakom će biti jasno slijedeće: - Dobavljačima je plaćeno 1,1 miljarda kuna (cca 150 milijuna EUR)  - da se željelo spasiti dobavljače, podigao bi se taj tobože lihvarski kredit sa kamatom 20% jer bi plaćanje 20% kamate na iznos od 150 milijuna EUR Agrokor KOŠTALO samo 30 milijuna EUR!!! BEZ PREDAJE OVLASTI KNIGHTEADU, BEZ OTKUPA OBVEZNICA PO 100% VRIJEDNOSTI; BEZ OPTEREĆENJA NAJVRIJEDNIJE IMOVINE AGROKORA. Pa dragi moj narode, 4% kamate na iznos od 1,060 Agrokor je KOŠTALO 42,4 milijuna EUR!!!??? Nitko više i ne spori da je roll-up bio nepotreban, jer je čak ni Izvanredna Uprava nije mogla smisliti što da radi sa novcem od istog – ostao je NEPOTROŠEN na računima Agrokora. Dakle, da rezimiram, da je Izvanredna Uprava uzela kredit s kamatom od 20% kod kreditnih institucija Agrokor bi na plaćanje kamate potrošio 30 milijuna EUR, a ovako je u ROLL – UP-u na plaćanje kamate potrošio 42,4 milijuna EUR!   Međutim, tu leži ključ tog kredita, to je bio kredit koji je osigurao da se može sprovesti plan za otimanje Agrokora! Osigurao je prekomjerno opterećenje i poklonio izradu “nagodbe” jednoj skupini sa jasnim ciljem. Da je podignut redovan kredit tada bi današnja nagodba izgledala značajno drugačije i povoljnije za dobavljače kao vjerovnike kao i dioničare.

Međutim, svi znamo zašto i kako je došlo do kriminalnog ROLL-UP kredita – da bi netko zaradio 300%!!! ROLL – UP-om je Agrokor zadužen za 1,060 milijardi EUR, za dobavljače je potrošeno 150 milijuna EUR, ostatak je potrošen na unosne ugovore konzultanata i isplatu Knigheada i nekih od banaka! Na računima Agrokora ostali su nepotrošeni novci, a ogromne obaveze. Upravo je to i taktički razlog zašto su potraživanja Sberbanka na početku Izvanredne Uprave bila osporena od strane Ramljaka jer je privremeno izbacivanje Sberbanka iz igre bio jedini način da se uspješno realizira ROLL – UP kredit i nastavi s provedbom plana pod krinkom spašavanja i nacionalizacije i oduzimanja Agrokora.

Ovo je bila njihova bitka protiv hrvatskog kapitala i Ivice Todorića, i sva negativna dimenzija je stvorena o meni kako bi se u javnosti postavio temelj za sve što se radi. No ja sam vjerovatno djelomično i kriv za to, jer za razliku od njih, nisam se bavio marketingom i širenjem spinova. Ja sam radio. U svom poslovnom i životnom putu svega sam se nagledao i svašta proživio. Percepcija javnosti je nešto što sam zanemarivao jer sam dane i noći provodio radeći i stvarajući. Ipak, čak i moji kritičari kojih nije malo, moraju priznati da je neosporna činjenica da sam tijekom svih ovih godina rada uspio stvoriti Agrokor onakvim kakav je danas, kako kažu, firmu od sistemskog značaja za jednu državu! Moju Državu! Koncern koji spada u najveće kompanije u ovom dijelu Europe! Koncern za čiju kontrolu upravljanja se danas nadmudruju Rusi i Amerikanci! Čak uz sav trud za obezvrjeđivanje mog rada i rezultata, Agrokor je i po podacima iz nagodbe vrijedan 3 milijarde EUR! Uz gubitak 8.000 zaposlenih, on i dalje zapošljava 51.000 ljudi! Zar bi se toga trebao sramiti? Zar bi se trebao sramiti da sam maltretirajući svoj menadžment i petcima i svetcima, subotama i nedjeljama radio i radio i stvarao!? Da sam okupio tim i stvorio koncern od kojeg su svih ovih godina SVE vlade ove moje države tražile da preuzme i spašava i PIK i BELJE i VUPIK i sve ono što nisu znali što da s tim rade!? I da, preuzimao sam i ulagao i stvarao i zapošljavao i plaćao poreze! Ni jedne kune poreza država, moja država, nikada nije bila zakinuta!  Po iznesenim podacima i lažno prikazanim gubicima preplatio sam više od 2 milijarde kuna poreza! Zašto ste, gospodo, onda uopće dizali bilo kakve kredite kad vam je država mogla samo vratiti tih 2 milijarde preplaćenog poreza, a vi ste mogli s tim novcem odmah isplatiti sve dobavljače!? Zar bi se trebao sramiti što sam se usudio pokrenuti ulaganja u Slavoniju kada su je se svi odrekli!? Zapošljavati, ulagati, razvijati !? NE! Niti se sramim, niti ću se sramiti! Upravo obrnuto! Boriti ću se i za svoju obitelj, sebe i svoja prava! Za pravdu i pravedan tretman svih onih s kojima smo godinama surađivali i stvarali! Borit ću se da se rad i uspjeh u mojoj državi ne kriminalizira! Da se skine stigma koju je politika godinama stvarala da je svaki uspješan poduzetnik lopov! Da se svoja neambicioznost, lijenost i nesposobnost više ne može pravdati kriminalizacijom tuđeg rada i uspjeha! I kao što je izjavio Dejan Lovren u Rusiji „Agrokor je u padu, a mi smo u usponu“ svi moraju znati da se će se borba za istinu, pravdu i pravičnost nastaviti i da je dosta bilo podmetnutih laži i prijevara!:!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS