POLITIKA KAOSA I RASTAKANJA HRVATSKIH VRIJEDNOSTI

Jul 15, 2019

Poštovani čitatelji, 

iza mene su stotine objavljenih dokumenata i dokaza nedvojbene korupcije Andreja Plenkovića i njegovih, kako oslovljava članove svoje zločinačke organizacije, ministara. Rušenje tih takozvanih ministara, kao i na proziran način iznuđene njihove nevoljke ostavke, samo su dokaz neodržive politike sazdane na kriminalu za kojeg je, naravno, znao i onaj tko ih je predložio i imenovao ministrima - premijer Plenković.

Danas, kada se Plenkovićeva vlada, najlošija od samostalnosti Hrvatske, ruši kao kula od karata, nevjerojetno je gledati šutnju onih koji bi morali jamčiti zakonitost i pravdu, oni koji bi trebali štititi pojedinca, cijeli narod i njegovu imovinu - toliko spominjanih "institucija pravne države".

Najočitiji kriminal, najveći u ovom dijelu Europe, najlakše dokazivi kriminal, ne procesuira se jer Plenković preko ministra unutarnjih poslova kontrolira one koji bi, kao u svakoj demokratskoj zemlji, trebali kontrolirati njih same.

Stoga i ne čudi da nije sam smijenio takozvane ministre optužene za sumnju u ozbiljna kriminalna djela. Nije ih smijenio jer su oni njegova slika, slika koja silaskom s trona prestaje biti zaštićena političkim plaštom premijera već postaje lovina i meta. A pitanje je tko će pristati biti meta i štititi svojeg pokrovitelja i političkog zaštitnika.

Uvjeren sam da će većina spomenutih postati pokajnici i otvarati potpuno nove i još nepoznate kriminalne stranice iza kojih stoji premijer zemlje s najlošijim ekonomskim i socijalnim pokazateljima u EU.

Politička i ekonomska zbivanja kojih smo posljednih mjeseci svjedoci, nisu ništa drugo nego nacionalna i međunarodna sramota! Složit ćete se da je posljednjih mjeseci zavladao dosad neviđeni politički kaos, no, izgleda da opet svi samo promatramo kao da nas se to ne tiče.

Svakom normalnom su prozirne i jadne laži i neistine koje premijer Plenković i njegovi ortaci javno iznose preko njima sklonih medija, prešle sve granice, u zadnje vrijeme puno spominjane "zdrave pameti".

Politički gledano, vladajućoj stranci potpora nezaustavljivo pada. Ima i zašto. Koalicijski partner koji je održava na životu se, pazite, ispričava svojim biračima što podupire spomenutu, još uvijek (vjerujem vrlo kratko) vladajuću stranku. I na to gledam kao na potez još jednog očajnika koji ne prelazi niti 2% potpore punoljetnih građana Republike Hrvatske, no još uvijek se, zbog političke trgovine nalazi u poziciji u kojoj odlučuje o budućnosti obrazovanja naše djece.

Današnja većina u Saboru niti izbliza ne predstvalja volju građana, već je čista prevara birača, besramna kupovina glasova kakvu nikada do sada nismo vidjeli. DNO.

Rejting premijera je najlošiji u povijesti, najgori od svih prethodnih šefova HDZ-a, ikada. Zamjenik predsjednika stranke je pod istragom USKOK-a, politički tajnik stranke je pod istragom USKOK-a, osumnjičeni informatičar Franjo Varga traži da se o situaciji oko prisluškivanja obavijesti njegov kontakt - glavni tajnik vladajuće stranke i predsjednik Hrvatskog Sabora…

HDZ-ovi ministri u vladi redom Damir Krstičević, Gabrijela Žalac, Zdravko Marić, Martina Dalić, Goran Marić, Lovro Kuščević, Tomislav Tolušić jedni za drugim prepuni su afera s ozbiljnim naznakama kriminalnih radnji. Svi su oni redom osobni izbor premijera Plenkovića.

Za Gorana Marića se u zadnji trenutak izmislio ministarstvo, i ne samo to, ne zaboravimo da je upravo Goran Marić bio jedan od 4 ministara koji su bili uz bok Plenkoviću kod primopredaje vlasti. Danas, taj čovjek, koji je pod svaku cijenu morao postati ministar (prije tri godine predstavljen kao ministar bez portfelja), sam daje neopozivu ostavku. Pa kako to?

Nažalost, no srećom po Plenkovića,  javnost je zauzeta ranije spomenutim, zaista brojnim aferama i afericama HDZ-ovih ministara, a sve se tiše govori o daleko najvećoj korupcijskoj aferi u povijesti ovog dijela Europe - aferi Borg. Uvjeren sam ne zadugo.

Jer, naime, prema riječima same Martine Dalić, još jedne ministrice koja je zbog ozbiljnih naznaka kriminala i korupcije podnijela neopozivu ostavku, upravo Plenković je taj koji je od prvog dana ne samo sve znao, već organizirao i upravljao grupom Borg.

Andrej Plenković je organizirao izvaninstitucionalnu zločinačku organizaciju Borg i počinio dosad najveću društveno političku i ekonomsku štetu Republici Hrvatskoj. Veću od svih ovih afera i aferica zajedno, 100 puta veću. Sve to je učinjeno isključivo i jedino kako bi on osobno i njegovi ortaci stekli ogromnu nepripadnu imovinsku korist (brojeno u milijardama kuna).

Zašto premijer nije istovremeno reagirao na indicije o kriminalu Martine Dalić, Lovre Kuščevića i Gorana Marića ali i na ozbiljne dokaze protiv Gabrijele Žalac i Tomislava Tolušića? Ponavljam odgovor koji je vrlo jednostavan i jasan - zato jer oni znaju za kreiranje Grupe Borg, znaju za otimanje milijardi (i državnih i mojih i novaca malih dioničara) kroz neviđeni, bestijalni kriminal u Agrokoru.

Znaju na koji je način, pod obilatim političkim pokroviteljstvom Andreja Plenkovića, interesno i intimno prijateljski povezana skupina doslovno otuđila i obezvrijedila milijarde eura koje su morale ostati u Hrvatskoj i služiti njezinom razvoju i novim perspektivama. Te su milijarde (i one koje bi pristigle u RH kroz IPO Agrokora u Londonu u rekordnoj godini na tržištima kapitala) morale biti jamstvo i motor razvoja koji bi jamčio ne samo ostanak nego i povratak iseljenih Hrvata kojima je ova vlada doslovno ukrala budućnost, prvenstveno radi ostvarivanja nepripadne imovinske koristi pohlepnih pojedinaca ogrezlih u kriminal.

Uništavaju jedinu nam Hrvatsku, njeno tkivo, njeno gospodarstvo i industriju. Naravno da ljudi odlaze, narod nije glup, Hrvatski građani nisu ovce.

Najavljena rekonstrukcija Vlade nije rekonstrukcija, nego kapitulacija (misle tako i brojni analitičari). No, s obzirom da će Plenković ponovo biti taj koji odabire ljude, biti će to njegov zadnji udarac opstojnosti Hrvatske Države.

Ovo nije početak kraja Plenkovića, to je kraj. Andrej Plenković je u užasnom strahu jer će se vrlo brzo morati suočiti s činjenicama i preuzeti odgovornost za zločin koji je počinio nad Hrvatskim narodom i Državom. Gospodine Plenkoviću za kriminal ćete odgovarati i zato jer kriminal nije stranka, kriminalci imaju ime i prezime, njihova su djela samo njihova. I vaša neće biti zaboravljena, makar u mandatu neke druge vlade u vremenu koje dolazi. A o zastari niti ne razmišljajte - za ono što ste učinili u Agrokoru nastupit će tek za 18 godina. A pravda će vas stići kao što pomalo stiže i vaše, tvrde mediji, korumpirane suradnike.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS