PREMIJER RH ANDREJ PLENKOVIĆ JE POLITIČKO-PRAVNA BOMBA ZA KOMISIJU EU

Jun 25, 2019

Danas se s pravom možemo zapitati kako je moguće da Premijer RH Andrija Plenković može sjediti uz gospođu kancelarku Merkel, igrati tobože neku važnu ulogu u Komisiji EU, kada se zna, da je taj isti čovjek odveo Hrvatsku na dno EU, po svim mjerilima Eurostata.

Razorio je Republiku Hrvatsku prema svim ekonomskim, društvenim i socijalnim elementima, tako je u potpunosti suspendirao pravnu državu. Premijer RH Plenković može biti samo Europska nada korupcije, kriminala, afera i uništenja! Plenković i njegove radnje su postale političko-pravna bomba, kako za RH, isto tako i za EU.

Poštovani,

Cilj mog pisma je da Vas upoznam s činjenicom da se danas u 21. stoljeću u jednoj državi koja je članica Europske unije, konkretno Hrvatskoj, odvija korupcija i kriminal nevjerojatnih razmjera. A sve to pod pritiskom nekoliko političara, (predvođenih Premijerom Andrejem Plenkovićem, bivšom potpredsjednicom Vlade Martinom Dalić, ministrom Božinovićem i guvernerom HNB-a Borisom Vujčićem), koji su suspendirali pravnu državu na račun partikularnih interesa.

Primjer: Bivša potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić izjavila je u iskazu danom USKOK-u (Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala) vezano uz najveću aferu u RH – Agrokor, da je Premijer Plenković sve znao i da je s cijelim procesom i upravljao.

S obzirom na razmjere korupcije, koja se mjeri u milijardama eura, koja je uništila nekoliko hrvatskih industrija, hrvatska ulaganja u domaće i regionalno tržište, desetke tisuća radnih mjesta... podnio smo dvije tužbe Europskoj komisiji koja je zaprimila moju dokumentaciju. Iz povratnih informacija je vidljivo da se ona analizira, što mi je i potvrđeno.

Kao čovjek koji pripada Europskoj Uniji i kao građanin Europske Unije samo tražim, kao i najveći dio građana RH da se postupa po zakonu. Sada ću Vam predstaviti neke od dokaza, predlažem da se provjeri istinitost navoda, a pogotovo iz sljedećih razloga:

  1. Što su u aferama, protupravnim radnjama, uništenju Republike Hrvatske aktivno uključeni političari, članovi najviših tijela Europske komisije;
  2. Da se zaštiti vladavina prava u EU, kao jedina garancija opstojnosti EU.

U prilogu Vam šaljem dokaze, izvor Eurostat, o tom koliko je brutalno Premijer RH Plenković sa svojim prijateljima ekonomski i društveno uništio RH:

EKONOMSKI:

1. Hrvatska je u 2018. godini bila u skupini zemalja Europske unije s najnižom razinom potrošnje po stanovniku,
2. Hrvatska je uz Rumunjsku i Bugarsku ponovo na dnu ljestvice sa
BDP-om po stanovniku 37 % ispod prosjeka EU. Hrvatska uz to bilježi najnižu prosječnu godišnju stopu rasta BDP-a u EU u razdoblju od 2007.-2018. godine – samo 1,43%.
3. Industrijska je proizvodnja, prema kalendarski prilagođenim podacima, smanjena za 6,6 posto u odnosu na isti mjesec godinu dana ranije i ima tendenciju smanjenja. A i tako smo na dnu EU.

DRUŠTVENO:

1. Indeks slobode medija, za 2018. godinu Hrvatska se u redovitom godišnjem izvješću Reportera bez granica (RSF) našla na 69.mjestu, Slovenija je zauzela 32. mjesto, BiH 62.
2. Hrvatska je po indeksu percepcije korupcije, odnosno na IPK ljestvici za 2018. ostvarila rezultat od 48 bodova, što je znatno lošije od prosjeka zapadne Europe i Europske unije (koji iznosi 66) i pokazuje da se korupcija u javnom sektoru u Hrvatskoj smatra raširenom pojavom. Ovime je nastavljen negativan trend Hrvatske u usporedbi s 2017. i 2016. godinom.

3. Prema rezultatima Eurobarometra o percepciji neovisnosti pravosuđa. Hrvatska je na zadnjem mjestu. Ukupno 76% posto ispitanih smatra da je stanje loše i prilično loše. Ocjenu vrlo dobro dalo je samo 4 posto, a prilično dobro 14 posto.
4. Indeks neovisnosti pravosuđa koji objavljuje Svjetska banka (WEF) pozicionira Hrvatsku (2,89) znatno iza Rumunjske (3,88), Bugarske (3), Mađarske (3,16) i Slovenije (3,72) u 2017. godini.
5. Hrvatska po Indeksa vladavine prava – ima samo 0,32 boda u 2019. godini (za usporedbu, u 2014. godini imala je 0,42 boda)

Postaje evidentno da Premijer RH A. Plenković svojom katastrofalnom politikom sustavno uništava Hrvatsku zbog partikularnih interesa. Upravo je zato stranka HDZ čiji je predsjednik, izgubila značajnu podršku građana. Tako je na izborima za EU parlament dobila potporu od svega 22% birača. A u EU parlament odlaze samo 4 parlamentarca iz HDZ-a, isto kao i kod oporbene stranka SDP. Partneri koji su do sada koalirali s HDZ-om dobili su od 1%-3%, praktički su nestali. S HDZ-om pod vodstvom Plenkovića više nitko ne želi koalirati!

Kako dakle takvu osobu poput Andreja Plenkovića netko može podržavati? Plenković je jedna europejska sramota! Zato se zapravo i sama EU nalazi u procijepu, ali I iz razloga sto tolerira javni kriminal, u kojem i čelnici EU institucija imaju svoje prste!

S ovim sam želio upoznati javnost, građane EU kako sutra ne bi mogao nitko kazati nismo znali! Prvo, što rade nadležne službe zemalja članica EU, da li stvarno taj veliki kriminal ne prepoznaju? Drugo, politički svi posjeduju usporedne društvene i ekonomske podatke Eurostata. Treće, kako bi nogometni klub Bayern stavljao najlošije igrače u tim?

EU može uspjeti samo ako formira tim osoba koje imaju ugled, poštenje, autoritet, znanje, viziju, koji će biti u stanju sve to staviti na stol I energično provesti jednu istinsku reformu.

EU MORA BITI SNAŽNA I UTJECAJNA, PREDVODITI SVIJET U NIZU DRUŠTVENIH, GOSPODARSKIH I ZNANSTVENIH PODRUČJA!
Prije svega treba biti moralna i pravična jer je to conditio sine qua non njenog uravnoteženja i postojanja i luč europske civilizacije, koja je uvijek predvodila najnapredniji svijet.

TO MOŽE I MORA BITI EU!

https://www.ivicatodoric.hr/blog/novosti/istina-o-plenkovicevom-kriminalu-zbog-kojeg-se-izbjegava-suociti-s-licem-pravde



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS