PREVARA PLENKOVIĆEVE MAŠINERIJE LAŽI - 7 MILIJARDI KUNA manji PRIHOD

Dec 28, 2018

Izvanredna uprava Agrokora prezentirala je tzv. “Sažetak plana održivosti za Agrokor”, i to 30. listopada 2017. godine. (u daljnjem tekstu: "Plan Održivosti").

Dakle, taj "Plan Održivosti" je bio osnovni financijski dokument za sve dionike Agrokora pri odlučivanju vezano za nagodbu. Taj plan je pokazivao brojke Izvanredne Uprave na osnovu kojih se glasalo o nagodbi. Sutkinja Nevenka Sladi Ristić donijela je rješenje kojim se potvrđuje nagodba nad društvom Agrokor, dana 21.06.2018.g.

Međutim, u trenutku potvrde nagodbe, ovaj plan nije pokazivao realno stanje i svi su bili obmanuti. Upravo na taj dan, 21.06.2017., Izvanredna Uprava Agrokora je imala stvarnu realizaciju od 7 milijardi kuna MANJE u odnosnu na Plan prodaje koji je prezentiran dionicima Agrokora u okviru Plana Održivosti.

To nam vrlo egzaktno govore podaci koje je objavila sama Izvanredna Uprava. STRAHOTA!

Evo usporedbe:

Prihodi u mil. EUR

[2] http://nagodba.agrokor.hr/wp-content/uploads/2018/12/Agrokor-mjese%C4%8Dno-izvje%C5%A1%C4%87e-studeni-2018.pdf

Nadalje, ako se promatra plan za 2019. godinu, izvanredna uprava Agrokora je prognozirala oko 45 milijardi kuna ukupnog prihoda za tu godinu. No, sada je svima nama potpuno jasno da je to velika prevara i laž. Dogodit će se naime upravo suprotno.

Ono što investitori realno mogu očekivati u tom periodu, jest to da Agrokor izgubi najveći dio svoje vrijednosti. Ići će do te mjere, da investitori osim Knighthead-a uglavnom ne dobiju ništa. Ili, u slučaju da se snagom novog kapitala kompanija proba održati još neko kratko vrijeme, svakim danom će stvarati nove gubitke, a vrijednost će nestajati samo malo sporije.

PO by IU, prihodi nekonsolidirano u mil. EUR


Tko od investitora nakon ovoga može išta vjerovati Plenkoviću i njegovim ortacima?

Stvarno je stravično kojim se lažima i manipulacijama bave. A još gore od toga jest to što će se danom prekida kriminalne izvanredne uprave, Agrokorova vrijednost strmoglaviti, jer će hermetički uvjeti poslovanja prestati.

Iliti, oni do sada, prema Lexu, uopće nisu plaćali najveći dio obveza (tereta, potraživanja, dugova) kompanije. Samo zbog te spoznaje je svaka izjava kriminalnog PVV-a obična farsa, obmana i jalov pokušaj kratkoročnog prolongiranja (otprilike do parlamentarnih izbora, naravno) izlaska na vidjelo baš svih dokaza o uništenju HR industrije. Jedino što će onda biti prekasno.

!! https://vijesti.hrt.hr/480211/nastavljen-pad-industrijske-proizvodnje-3

Kao što sam već pisao, vrijednost Agrokora d.d. isključivo ovisi o vrijednosti poslovne grupe “Maloprodaja i veleprodaja”, njihovim profita i veličini sinergija koje se tu ostvaruju. Dolaskom najvećih i najuspiješnijih maloprodajnih lanaca iz EU na naša tržišta, jedina mogućnost konkuriranja jest - konsolidirati regionalni maloprodajni lanac Konzum – Mercator i tim sinergijama održati konkurentnost! – (vidi primjer Interspara Austrija).

Kako je Agrokor otet u trenutku snažnog restrukturiranja poslovne grupe Maloprodaje i veleprodaje, otimači (kriminalci) su na jedan dosta dramatičan način prekinuli spomenute procese restrukturiranja, te upravo tim činom dolazi do stvarnog pada vrijednosti Agrokora.

U trenutku prekida procesa Izvanredne uprave Agrokora, kompanija će biti dovedena u poziciju da se rasprodajom može naplatiti samo Roll-up, odnosno 1.5 milijardi prioritetnog paketa. Eventualno - plus vrijednost Mercatora, a to znaći da gotovo svi ostaju bez svega, Ruske banke također gube sve, odnosno, "ostalima" se dijeli vrijednost Agrokorovog udjela Mercatora na burzi.

Još jednom upućujem na usporedive godišnje konsolidirane prihode grupe Agrokor, izdane od strane izvanredne uprave Agrokora, kao i procjenu za 2018. godinu. (2016. je na čelu bila uprava I. Todorića)

Iz prezentiranih pokazatelja jasno se vidi da je konsolidirani prihod “Agrokora d.d. Izvanredne uprave” (bez Mercatora) u 2016.g iznosio 30 milijardi KN, a da će 2018.g. iznositi oko 20 milijardi KN s time da će prihod u Republici Hrvatskoj biti samo oko 16.5 milijardi KN.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS