PRIJEVARA, OTIMANJE, POKLONI, LIKVIDACIJA I PLJAČKA

Oct 11, 2018

Danas je potpuno jasno da je Sabor RH izglasao zakon Lex Agrokor koji je proizveo i omogućio velik broj protupravnih radnji, a u dubokoj suprotnosti s interesima Republike Hrvatske!
Nagodbom bi trebalo omogućiti ogromno protupravno stjecanje imovine grupama i pojedincima, što je i bio osnovni cilj afere Agrokor. To bi se trebalo realizirati na način stvaranja „dva Agrokora“, evo kako bi to izgledalo:

⦁ Nizozemski Agrokor - koji služi otimanju, i uzimanju svega „dobrog“ i odnosi sve u Nizozemsku
⦁ Hrvatski Agrokor - koji će biti ostavljen poreznim obveznicima Hrvatske, a na svojoj bilanci će imati samo teret – dugove, tužbene zahtjeve, terete, neplaćen porez i sl.

Agrokor grupa Hrvatska je išla u restrukturiranje, vjerovnici su apsolutno sve dugove otpisali! Pazite, Hrvatska kompanija Agrokor bez ikakvog duga.!

Umjesto Agrokora Hrvatska, taj otpis je preuzeo Agrokor Nizozemska (da bi mogli bez kontrole uzeti milijarde) koji nema nikakve veze s Agrokorom Hrvatska i koja sada, iako mu je dug otpisan, i dalje duguje, ali sada Agrokoru Nizozemska. Sada će Agrokor Hrvatska pod Izvanrednom upravom Agrokora imati dalje još veći dug iz kojega će razloga sva poduzeća poslati u stečaj!! I to na teret poreznih obveznika!

Tom se transakcijom trenutno gube deseci milijardi KN poreza, gubi se dobar dio industrije, regionalne sinergije, ogromne investicije, itd. To je rezultat svih kriminalnih radnji što su Plenković i njegove Grupe vezano uz aferu Agrokor učinili, a želi okruniti s isto tako potpuno nezakonitom „Nagodbom“.

Zašto nije otpis išao Agrokoru Hrvatska koji je, usput rečeno, i dobio otpis? Firme bi bile bez duga ogromno vrijedne i punile budžet RH, a ako bi tada netko želio prodavati Agrokor, proračun RH bi dobio ogromni novac.

Poštovani čitatelji, za ovakvu nagodbu već nekoliko mjeseci nesmiljeno se bore samo premijer RH Andrej Plenković i njegove kriminalne grupe!! Ovo je prijevara hrvatskog naroda i zastupnika u Saboru RH.

To je nacionalna izdaja Republike Hrvatske!

OVO JE PLENKOVIĆ OTEO

Andrej Plenković je u ime Vlade RH predložio zakon (Lex Agrokor), pod parolom navodnog sprječavanja od propasti, tj. stečaja Agrokora, tvrtke od “nacionalnog interesa” i spašavanja hrvatskog gospodarstva od uništenja. Međutim, Plenković evidentno laže pred cijelom hrvatskom i svjetskom javnošću bez srama, već mjesecima od kada je stupio u Banske dvore, pa čak i prije!

Ukupni poslovni prihodi grupe Agrokor na dan 31.12.2016. godine iznosili su 46.20 milijarde KN, ukupan dug oko 38.00 milijardi KN, vrijednost Agrokora je, da kažem, jednostavno veća od duga, narednih godinu i pol dana bili smo bez značajnijih dospijeća duga, u kompaniji je radilo oko 60.000 zaposlenika.

Bila je to svjetski konkurentna tvrtka, najveća tvrtka tog profila u jugoistočnoj Europi, nositelj razvoja, pokretač investicija i mnogobrojnih inovacija. Tvrtka je imala stalni rast prihoda sve do momenta kada nas je hrvatska Vlada otvoreno napala u veljači 2017. godine - sve te tvrtke u sklopu Agrokora, bisere hrvatskog gospodarstva i regionalne industrije, Plenković želi uz pomoć ovakve nagodbe, protuzakonitim radnjama, oteti dioničarima, većini vjerovnika, Republici Hrvatskoj.

Privatnu imovinu dijeli unaprijed odabranima, sve kako bi platio svoj politički probitak.

OTETO


OVO JE PLENKOVIĆ LIKVIDIRAO

HRVATSKI AGROKOR - Agrokor je redovno poslovao do trenutka u kojem ga je napala Vlada RH početkom 2. mjeseca 2017.g. na čelu s Plenkovićem. Davao je čitav niz kriminalnih naloga “Borg Grupi”, izvanrednoj upravi Agrokora i ostalim grupama, suprotno zakonu, da npr. prisile menadžment operativnih kompanija da neosporiva jamstva koje je izdala Agrokor grupa, knjiže u bilance, kako bi natjerali 50 Agrokorovih kompanija u insolventnost, likvidaciju. Da li to možete uopće zamisliti?

Tako da su poduzeća: Zvijezda, Ledo, Jamnica, Belje, Konzum, Tisak i drugih 40 kompanija ostale u kaosu, insolventna, bez imovine, operativnoga posla (biznisa), zaposlenika, s ogromnim dugovima i to pod izvanrednom upravom Agrokora (dakle upravljanjem RH). Sva ta poduzeća Plenković drži pod izvanrednom upravom dok će to odgovarati interesnim skupinama sakrivenim u Nizozemskoj, a onda idu u likvidaciju.

LIKVIDIRANO

OVO JE PLENKOVIĆ POKLONIO

NIZOZEMSKI AGROKOR - ključan uvjet potpore kriminalnih grupa Plenkoviću za dobivanje mandata predsjednika Vlade RH bio da za njih i sebe likvidira Agrokor i Ivicu Todorića, kao i cijeli postojeći menadžment Agrokora i operativnih kompanija grupe, ljude koji su stvorili ovu kompaniju uz podršku 15.000 malih dioničara. Nagodbom je omogućeno da se otme i sva imovina Agrokora, da se kapital hrvatskih poduzeća prenese u Nizozemsku. U Nizozemskoj postaje kapital nizozemskih poduzeća! RH taj kapital gubi!

Interesne skupine se uknjižavaju na hrvatske tvornice, brendove, preuzimaju operativan posao (biznis), zaposlenike, pokretnine, jednom riječju uzeli su sve! I odlučivanje o budućim investicijama, konkurentnosti i porezima koji će se plaćati u Hrvatskoj. Nagodbom svi vjerovnici otpisuju u potpunosti potraživanja od Agrokora! Međutim, ne predaju tražbine Agrokoru, već vlasnici svih tražbina postaju nizozemska poduzeća nove Aisle grupe! Vrijednost od oko 40.00 milijardi KN seli u Nizozemsku. Manipulacijama nizozemska poduzeća sada od grupe Agrokor potražuje još oko 183 milijardi KN! Nevjerojatne vrijednosti odlaze u Nizozemsku! Koliko će se tu zaraditi na umanjenju poreza može i do 30.00 milijardi KN.

A upravo se on, protiv kojeg su već sada podnesene kaznene prijave za otimačinu privatne imovine uz pomoć uzurpacije vlasti, poziva na uspostavljanje pravne države!? Tko je tu lud?

POKLONJENO




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS