PRISILNA UPRAVA ŽELI PRISILNU NAGODBU

May 02, 2018

Nepoštivanje temeljnih pravnih postulata države, evidentna kršenja Ustava i zakona, potpuno neuobičajena poslovna praksa i sveopća grabež bez ikakve kontrole, obilježila su godinu od samog donošenja neustavnog Lex Agrokora i rada vladine Izvanredne uprave.  Na takve, vidljive devijacije, nikada viđene u suvremenoj Europi, mjesecima upozoravam u svojim blogovima, a nažalost, i najnovije je Rješenje Visokog trgovačkog suda potvrdilo da su sve moje tvrdnje potpuno točne.

Nagodba, kojoj je temelj netransparentnost i pogodovanje lešinarskim fondovima pod sponzorstvom vladajuće politike, silovanje je svih uobičajenih zakonskih i poslovnih normi čime se suspendiraju prava  vlasnika i vjerovnika i dobavljača Agrokora. Takvi postupci, na koje opetovano upozoravam, već su rezultirali nenadoknadivom štetom i Agrokoru i cjelokupnom hrvatskom gospodarstvu, a krajnji učinci nerazumnih radnji  Vlade i Izvanredne uprave bit će katastrofalni i nepopravljivi. Agrokor je, pod lažnom krinkom spašavanja, otet pri čemu su vlasniku ali i vjerovnicima u cijelosti suspendirana zakonska i ustavna prava  isključivo zbog privatnih interesa i zgrtanja nepripadne financijske koristi.

Tek sada, kada je Izvanredna uprava Rješenjem Visokog trgovačkog suda primorana dostaviti sve dokumente vezene uz roll up kredit, vidjet će se ono što uporno sakrivaju - stvarnu cijenu tog nepotrebnog financijskog aranžmana i raskrinkati akteri koji su na tome povlaštenom poslu već zgrnuli milijune i transferirali ih iz Hrvatske. U prilogu možete pročitati i Rješenje Visokog trgovačkog suda koje vraća povjerenje u pravnu državu u kojoj je sudbena vlast u potpunosti odjeljena od utjecaja politike : 



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS