PROSVJEDI, PRAVOSUĐE I KORUPCIJA - IZDAJNIČKI LANAC ANDREJA PLENKOVIĆA NA LEĐIMA HRVATSKE NACIJE

Oct 12, 2018

Poštovani čitatelji,

danas smo dobili objavu Europske komisije o učinkovitosti pravosuđa (CEPEJ), koje označuje da je u Republici Hrvatskoj alarmantno stanje sa pravosuđem, jednom riječju katastrofa. Doduše, s tim se ocjenama nije teško složiti, što više, jer brojni to osjećamo i na vlastitoj koži. Početkom mandata ove Vlade RH struka je upozoravala na stanje stvari, međutim svi su takovi glasovi razuma ušutkani, izuzev rijetkih izuzetaka koji se i dalje bore za uspostavu vladavine prava, kao primjerice prof. dr. Kregar i nekolicina drugih stručnjaka.

Međutim, tom stanju se ne treba čuditi, kad vidite tko nam piše zakone, kojekakvi Plenkovićevi kumovi, Plenkovićevi prijatelji, Borg Grupa, muljatori svih boja, koji odaju i svjedoče, ne o slici pravne države, prava, već slike pravnog kaosa, nereda, silovanje pravnih i zakonskih formi, pravnih standarda pravne države!

Istovremeno, DORH kaže kako je to sve ok. Naprosto za ne vjerovati, jer se o spomenutom stanju stvari i događanja, propitkuju i europske institucije!

Što je sa stanjem u gospodarstvu, koje iz mjesec za mjesecom sve dublje pokazuje znakove slabosti? Jedina osoba koji to stanje crta i boja u rosa koloritu, a ne u dubokom dnu je samodostatni i bahati premijer Vlade RH, koji nas samo uspavljuje i priča o svojim lažnim uspjesima.

Svakim danom Hrvatska gubi konkurentnost, tržište, a mladost i obrazovani bježe. Nacionalna bogatstva se poklanjaju u opskurnim tajnim kabinetima gdje korupcija i privatni dogovori s kumovima određuju sudbinu našeg naroda. Hrvatske tvrtke se uništavaju, a uvoze se neki novi kolonizatori našeg bogatstva na zadnja vrata. Netko nam je nametnuo mantru da je hrvatsko loše, a da je lešinarsko, korupcijsko i kriminalno dobro, ako ga je nametnuo briselski dečko, Plenković.

Perspektiva se urušava svaki dan. Imamo katastrofalan odljev mozgova i stručne radne snage. U Hrvatskoj, koja je opterećena onima koji ne mogu stvoriti ništa, i koji svoje pozicije drže zbog kumovskih veza, zato što su ljubavnice ili bliski prijatelji iz djetinjstva zauzeli upravljačke poluge, naši najbolji kadrovi ne mogu naći svoje mjesto da daju svoj stvaralački obol Domovini.

Našem narodu, kojem je obećana pomoć i koji je zaslužio poštovanje i maksimalnu skrb države, prema njemu imaju samo bezočan prezir.

U REPUBLICI HRVATSKOJ, KADA VUKOVAR ZOVE DA PREDSJEDNIK VLADE REPUBLIKE HRVATSKE JAVNO ISTUPI I KAŽE NE NASILJU NAD PRAVICOM, NE NASILJU NAD ŽRTVAMA, DA LI TAJ ČOVJEK RAZUMIJE ŠTO RADI? PA DA SU TI HEROJI I U KRIVU, ŠTO NIJE SLUČAJ, TKO TO MOŽE IGNORIRATI?!

Od njih se oduzimaju novci, oduzimaju im se udjeli u tvrtkama, fondovi katastrofalno posluju i cijeli sustav zaboravlja one koje se ne smije zaboraviti. Branitelji, mirovinski fondovi – oni gube, ali zato neki, koji su u sukobima interesa i s premijerom u ljubavnom zagrljaju, dobivaju.

Današnja gorka istina je, da je naša država ucijenjena. Hrvatska je postala talac uslijed korupcije najviših dužnosnika. Ucijenjena je, jer nam se na vrhu države nalaze korumpirani ljudi, i premijer RH, za koga u ladicama postoje dokazi najveće korupcijske afere u hrvatskoj povijesti. U toj ucjeni, država Hrvatska uvijek gubi, jer se naši nacionalni interesi trguju za potrebe opstanka nekih uhljeba i karijernih birokrata na vlasti. To su i čvrsti razlozi da te uhljebe treba izbaciti iz njihovog sedla, osloboditi hrvatski narod iz tog smrtnog ucjenjivačkog zagrljaja, kako bi definitivno nastavio svoj pobjednički slijed, na ponos svih vukovarskih i svih drugih hrvatskih pobjednika!

Od dolaska Andreja Plenkovića na vlast, nacionalni interesi Hrvatske se izdaju svakim danom sve više. Naši nacionalni interesi se izdaju da bi netko mogao izvlačiti novce iz sustava, da bi netko mogao pisati zakone za privatan profit, da bi netko mogao kontrolirati državu iz tajnih soba KOS-ovih nasljednika, da bi netko sakrivao na dnevnoj razini, kriminal.

Institucije nam ne funkcioniraju. Procesi se vode po političkoj naredbi, a ne po osnovama pravu. Nepodobnima se sudi u izmišljenim procesima. Za podobne se optužnice kriju po ladicama, ili se dossieri gube. Poltroni, tajnice, i izdajnički kapital dobivaju privilegije, i dokazi protiv njih se skrivaju. Danas ministri trče uokolo i brišu poruke, mailove i stvarne kriminalne dokaze, paralelno falsificiraju, ucjenjuju, potkupljuju, izmišljaju i lažu. Ruše elementarne stupove jedne države za koju su mnogi hrvatski građani dali časno svoje živote.

Poštovani čitatelji, hrvatski narode, kada jedan čovjek na čelu države i njegova skupina korupcijsko-interesnih grupa, hobotnica poltrona, kumova i lešinara postanu identificirani kao rak naše nacije, što naša nacija mora uraditi?

Ova država ima izbor, ili će se urušiti u rukama ovakvih grupa, i to veoma brzo, ili će napraviti ključan iskorak i uzeti nacionalne interese kao primaran cilj u svoje ruke, uzeti razvoj vrijednosti kao zvijezdu vodilju prema kojoj stremimo, i odstraniti strana tijela koja vrše destrukciju naše, vaše, moje, tvoje, i hrvatske budućnosti!

Ivica Todorić, 12. listopada, 2018.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS