RAZOTKRIVENA LAŽ II. dio (350. BLOG)

Dec 08, 2018

Danas u Republici Hrvatskoj ne postoji ništa, niti Sabor, niti Vlada RH, državne institucije... Postoje samo Plenković i njegove ortačke skupine, postoji demografski i ekonomski uništena Republika Hrvatska, najneuspješnija, najgora, na dnu, od baš svih članica EU!

Iskaz USKOK-u, ST 15, gda. Dalić: „Ekspertna radna skupina nije formalizirana u smislu neke odluke Vlade na papiru, ali je bila rezultat koalicijskog dogovora“

Premijer Vlade Republike Hravatske A. Plenković je sakrivao, izmišljao i lagao da bi prikrio protuzakonite radnje kojima je po nizu dokaza i sam upravljao!

 

Poštovani čitatelji,

Nakon održane sjednice Povjerenstva za sukob interesa vezane za Zdravka Marića i Martinu Dalić dobili smo čitav niz novih dokaza, a koji nepobitno dokazuju na manipupacije i laži sakrivanja istine od građana, a u konačnosti potvrđuju vaninstitucionalno udruživanje Andreja Plenkovića, M. Dalić i ortačkih skupina, radi otimanja Agrokora. Razotkrivaju se njihove koordinirane laži i ostaju izolirani u zagrljaju lešinarsko-ortačke grupe, koju danas znamo kao grupu BORG. Sve nas upućuje na zaključak da oni zajedno zloupotrebljavaju institucije države, zajedno i sa namjerom su kršili zakon, i zajednički su djelovali u najvećoj korupcijsko-kriminalnoj aferi u povijesti Hrvatske. 

Počeo bih sa par opservacija oko Andreja Plenkovića. Prve sastanke koje je vodio vezane uz Agrokor, a da za njih znamo (iako se može ustvrditi da je Plenković bio već sredinom 2016.g. involviran u projekt otimanja Agrokor, dokaze kojima raspolazemo datiraju iz 2. mjeseca 2017.g.  kada se je Plenković  prvi put pojavio na sluzbenim sastancina, a komentirajući Agrokor u medijima zapoceo je u 3. mjesecu 2017.g. Od tog trenutka Plenković, slobodno se može kazati, na dnevnoj bazi komentira o Agrokoru, brani otimanje Agrokora, čitav niz protupravnih radnji, laže javnost, manipulira, sakriva istinu obmanjujući narod koji ga je izabrao. Andrej Plenković je za sve znao i sa time upravljao, a sa druge strane, sve izvrtao, druge uvaljivao, građane lagao!          

Jasni dokazi iz inkriminirajućih iskaza Martine Dalić date USKOK-u:

  • Iskaz gđe. Dalić USKOK-u, strana 1.
    • “Mi smo primili na znanje rečeno i 22. veljače 2017. održan je sastanak na kojem se raspravljalo o osnivanju radne skupine, sve kroz pripremu za sastanak između premijera Plenkovića i Ivice Todorića” “Na sastanku su bili osim guvernera, premijer Plenković, ministri Goran Marić, Zdravko Marić…”
  • Iskaz gđe. Dalić USKOK-u, strana 4.
    • „Također moram kazati da se ovaj sastanak kao i drugi sastanci odvijali uz znanje predsjednika Vlade RH, njegovo odobrenje i kasnije izvještavanje”

Ortaci, Plenković i Dalić kada su osjetili opasnost razotkrivanja njihovog djelovanja i protupravnih radnji, pogotovo nakon Hotmail afere, uložili su ogroman napor zlouporljujući institucije RH i koristeći Dalićkin, u velikoj mjeri lažni iskaz DORH-u kako bi stavili točku i zatvorili knjigu predmeta njihovog kriminalnog vaninstitucionalnog organiziranja, a vezano za otimanje Agrokora (čije organiziranje počinje vrlo vjerojatno od sredine 2016. g., kada se radio početni plan otimanja Agrokora). Naime, mi ovdje govorimo i o vaninstitucionalnom organiziranju „Grupe Borg“ sa potpunim dokazima!

Međutim, ja tvrdim i upućujem da sve počinje davno prije (najkasnije sredinom 2016.g.) nama poznatog prvog sastanka Grupe BORG što se svakim danom potvrđuje. 

Nakon Dalićkinog iskaza USKOK-u, Plenković je dao politički nalog da se prijava odbaci kao neosnovana vezano za nezakonito udruživanje i djelovanje „Borg Grupe“!

No, već sljedećih dana pa sve do danas otkrivaju se nove teške afere vezane uz vaninstitucionalno udruživanje radi stjecanja osobne koristi. Doznajemo nove činjenice vezane uz aferu Agrokor koje  dokazuju nevjerojatan kriminal, npr. „AFERA BRICELJ“ te posljednje izmjene Lex Agrokora, što je sve zajedno kriminal neslućenih razmjera. Da ne ponavljam poznate nam činjenice.  

Sada bih se referirao konkretno na sjednicu Povjerenstva za sukob interesa od 03.12.2018.g.

Iskazi i svjedočenja dani na Povjerenstvu, i to pogotovo od strane Bože Petrova i Zdravka Marića, otkrivaju nesuglasice i kontradiktornosti u čitavom nizu izjavama Martine Dalić i Andreja Plenkovića. Direktno podrivaju lažne teze koje su Martina Dalić i Andrej Plenković pokušali plasirati kroz niz medijskih nastupa ali, i u slučaju Dalić i iskaza datih pravosudnim organima.  

Upravo nam Božo Petrov i Zdravko Marić daju nove nepobitne dokaze o istinitosti planskog organiziranog vaninstitucionalnog udruženja za otimanje Agrokora nazvanog „Borg Grupa!“

Ukazao bih na dva ključna momenta:

Prvo, Zdravko Marić, nakon što mu je Povjerenstvo ukazalo na sadržaj iskaza Martine Dalić pred USKOK-om (kao i na sadržaj iskaza Zorana Besak-a) kaže:

 "Zatečen sam dobrim dijelom iskaza koje ste pročitali. Radi se o netočnim informacijama..“.  

Nadalje, Zdravko Marić govori o tome kako je njegova uloga bila upravo suprotna onome što je Martina Dalić tvrdila!

Drugo,

Božo Petrov nam otkriva da je koalicijski dogovor isključivo bio TO da se formira grupa koja bi pripremila dokumente i analize potrebne za pripremu sastanka s Ivicom Todorićem. On i njegova stranka MOST, nisu odobravali formiranje nikakvih drugih grupa, niti su za njih znali!

Petrov nam ključno otkriva da su HDZ, Plenković, Dalić i ortaci nakon što su otkriveni lažno pokušali uvući koalicijskog partnera u njihove nelegitimne, vaninstitucionalne, kriminalne aktivnosti.


 

Da zaključimo – Božo Petrov i Zdravko Marić su jednostavnin hrvatskim jezikom rekli – Dalić i Plenković lažu.  

 

Nadalje, čovjek se zapita da li su te laži i taj kriminal naši pravosudni organi prešutili? Što je sa vladavinom prava? Kako USKOK može provesti toliko važnu istragu bez da se provede temeljito, npr. da se ne saslušaju najvažniji svjedoci? Zašto se Martina Dalić usudila u iskazu danom USKOK-u (strana 15) lagati kada je kazala: 

„Ekspertna radna skupina nije formalizirana u smislu neke odluke Vlade na papiru, ali je bila rezultat koalicijskog dogovora“,

Danas vidimo da upravo najvažniji svjedoci, Marić i Petrov, govore suprotno.

Nije bilo „koalicijskog dogovora“!  Da vaninstitucionalnu grupu nije imenovao, niti za nju znao „državni vrh“. Da je postojao samo Plenković, Dalić, ortaci i BORG Grupa sa svojim dodatnim ortacima!

Dakle, nakon sjednice Povjerenstva imamo nepobitan dokaz, kao što to već mjesecima dokazujemo, da je grupa BORG jedna privatna tajna skupina koja je funkcionirala vaninstitucionalno, sa jasnom i isplaniranom namjerom takvog tajnog djelovanja. Imamo priznanje da su određeni državni dužnosnici simulirali razlog okupljanja nekih pojedinaca, a sa druge strane, tajno formirali ortačku „Grupu BORG“ koja je za zadatak imala isplanirano otimanje Agrokora.

Postavlja se pitanje, kako je HDZ mogao odobriti ovakvu otimačinu i antinacionalno postupanje?!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS