Slovenska Vlada želi izvući Mercator iz "zagrljaja" otetog Agrokora

Feb 05, 2019

Ministar gospodarstva Slovenije, Zdravko Počivalšek u razgovoru od subote 02.02.2019. za mariborski list “Večer” izjavio je slijedeće:

"Želimo osigurati Mercatoru stabilniju poslovnu budućnost, stvoriti uvjete da dobije novog vlasnika koji će ga restrukturirati, no slovenska država ga neće kupovati kako su ovih dana neki nagađali.”

Poštovani čitatelji,

SLOVENIJA ŠTITI SVOJE INTERESE DOK HDZ-ova VLADA RASPRODAJE I RASELJAVA HRVATSKU  

Nakon nacionalizacije Agrokora putem katastrofalnog LEX-a, Slovenska država je osporila taj akt te time onemogućila Plenkoviću i njegovim ortacima da upravljaju kompanijom.

To je osiguralo Mercatoru da nastavi samostalni rad, neovisan od IU Agrokora. Rezultat te odluke je slijedeći: rast prihoda Mercatora koji je u 2016.g imao ukupni prihod od oko 16 mlrd kuna te u 2017. slijedi isti pozitivan trend sa preko 16 mlrd kuna, da bi 2018. godinu završio sa uvećanim prometom od 5% u odnosu na 2017. godinu. 

U isto to vrijeme, Agrokor grupa oteta od strane Plenkovićevih ortaka bilježi pad prometa oko 30% u odnosu na 2016. god.  Vidljivo je da u istom periodu Mercator RASTE.!

Slovenska država, kao i tamošnji gospodarstvenici vide izuzetnu važnost održanja Mercatora kao jedinstvenog trgovačkog lanca, čak do te mjere da bi im i Slovenski investitori bili najpoželjniji vlasnik, a sve iz interesa da njihova domaća proizvodnja ima osiguran što bolji i veći plasman na vlastito tržište.

Konzum, najveći domaći trgovački lanac, su Plenković i njegovi ortaci u potpunosti uništili tako da će već drugom polovicom 2019.g. biti poklonjen i neće egzistirati.

Kako je moguće da ove dvije države imaju diametralno suprotan nacionalni interes?

HDZ na čelu sa Plenkovićevom Vladom očito smatra da domaću industriju treba uništiti ili eventualno predati strancima. Danas sve razvijene zemlje u svijetu vuku upravo suprotne poteze i ojačavaju nacionalnu ekonomiju. U isto vrijeme nacionalni interes HDZ-a je rasprodaja i raseljavanje Hrvatske!



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS