Što bi se dogodilo da Ustavni sud ukine Lex Agrokor?

Apr 06, 2018

Agrokor Izvanredna uprava, bolje rečeno lešinarski fond Knighthead, ne izdaje nikakve brojke, niti detalje o nagodbi u javnosti. Ja ću biti slobodan da i sam budem oprezan u iznošenju detalja i brojeva.

Svjestan sam događanja oko Agrokora i mene koja su obilježila posljednjih godinu dana. Međutim, kao čovjek, koji je od nule, zajedno sa svojim menadžmentom i zaposlenicima stvorio ovako moćnu industriju, a sada nažalost gledam kako se ona uništava, imam obvezu reagirati.

U ovoj fazi o budućnosti Agrokora odlučuju vjerovnici, pa se obraćam njima u ime Radne skupine dioničara (SWG)* , a u svome sljedećem blogu iznijeti ću  prijedlog-ponudu pod naslovom „Postoji nagodba Agrokorovih dionika gdje nitko ne gubi ništa-industrija ostaje i razvija se“.

Ja tvrdim da nagodba koju predlaže, i cijelim procesom upravlja Knighthead, nije jedino rješenje za Agrokor. Predložena nagodba izvanredne uprave je pljačka i uništenje Agrokorove industrije i ogromna šteta za sve dionike Agrokora.

Eventualna odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske kojom bi se ukinuo lex Agrokor omogućila bi:

a.     Potpuni povrat uloženog novca vjerovnika

b.     Daljni opstanak i razvoj industrije Agrokora

Takvom odlukom bi hrvatska država odmaknula od pravne provincije i pokazala bi upravo suprotno - da Hrvatska ima snagu štititi svoj ustavni i pravni poredak. To je iznimno važno za građane, ukupnu stabilnost i napredak, te međunarodni ugled Hrvatske države.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS