STRANA LEŠINARSKA GRUPA

May 10, 2019

SKUPINA TVRTKI I OSOBA KOJE SU REGISTRIRANE I ŽIVE IZVAN RH, A ISPLANIRALI SU OTIMANJE AGROKORA

„Strana lešinarska grupa“

Poštovani čitatelji,

u tekstu i prilogu Vam dostavljam dio informacija na temelju novih dokaza koje smo prikupili, o tvrtkama, s fokusom na zaposlenike tih tvrtki, koji su godinama povezani međusobno (ali i s političarima iz zemalja u kojima su djelovali) te koji su već i ranije sličnim postupanjima otimali i pljačkali važne kompanije.

Primarno bi za kriminal optužili vlasnika kompanije, te potom izrežirali političku i medijsku "akciju", kako bi se stvorili preduvjeti za otimanje radi osobnih interesa.

Vjerujem da znate da je Agrokor bio izuzetno vrijedna kompanija (preko 50 milijardi kn prihoda), sa 60.000 zaposlenika, odličnim industrijama, da je jedan dio kompanije bio pripremljen za izlazak na Londonsku burzu s evaluacijom od 2.5 mlrd. EUR-a, dok se preostali dio kompanije restrukturirao i priprema za burzu u narednom razdoblju.

„Strana lešinarska grupa“ se povezala (uz support svojih "savjetnika" i ortaka) s najvažnijim osobama u Hrvatskoj politici s kojima su kasnije, protupravnim i kriminalnim radnjama, oteli kompaniju Agrokor, opljačkali je, te je sada planiraju potpuno likvidirati.

Da bi uspjeli provesti otimanje i pljačku, morali su provesti ozbiljan Due diligence u samom Agrokoru.

Pronašli su krticu (korumpirali ga), i preko njega nagovorili vlasnika da uzme savjetnika za tobože "financijsko restrukturiranje", tvrtku - Houlihan Lokey, a onda i Kirkland & Ellis.

Kako su osobe koje su ih uspjele uvesti u Agrokor radile u odjelu Financija i strategije, upravo na taj su način imali otvorena vrata do gotovo svakog dokumenta.

Centralna ličnost i tvrtka koja je zaradila najviše novaca u ovom otimanju, kao što vam je poznato, jest lešinarski fond Knighthead Capital LLC.

Thomas Wagner iz Knighthead-a upravljao je procesom pripreme i planiranja otimanja Agrokora. Kada su sve prvotno zacrtano uspjeli vrlo brzo i lako realizirati s premijerom Plenkovićem, Knightheadu je na osnovu zakonskih odredbi koje je sam pripremio, a pogotovo na osnovu Roll-up ugovora, predan Agrokor na potpuno upravljanje.

Poslužili se se dakle Due diligence-om koji je za njih izradio Kirkland & Ellis (Leo Plank) i Houlihan Lockey (Gijs de Reuver).

Knighthead (Thomas Wagner) je imao značajnu podršku PJT-a (Romain Lanier), Hogan Lovells-a (Tom Astle) i, vrlo važnog u cijeloj kriminalnoj shemi - Hrvatskog odvjetnika Tina Doličkog.

Alix Partners (Alastair Beveridge) je po njihovom međusobnom dogovoru dobio savjetnički ugovor za restrukturiranje kompanije nakon što je donesen zakon Lex Agrokor (ranije prezentiran dokazni materijal). Za upravitelja otete kompanije imenovan je njihov zajednički partner, prijatelj.

Značajnu ulogu u cijelom procesu otimanja sve do izglasavanja zakona, a i kasnije, imala je i VTB banka (Yuri Solovljev).

Prije nego je Agrokor otet, u prijateljskim odnosima s hrvatskom politikom bili su Tin Dolički, VTB Banka, PJT Partners kao i izvanredni povjerenik Agrokora Ante Ramljak.

Od strane Hrvatske politike, s organizacijom koja je otela Agrokor, komunikaciju su vodile četiri osobe : premijer Plenković, potpredsjednica Dalić, ministar Božinović i guverner HNB-a Vujčić.

Također, važno je primijetiti medijske aktivnosti dva ambasadora u Hrvatskoj, Ambasadora Ruske federacije Anvara Azimova i Ambasadorice Amerike Julliete Valls Noyes.

Iako je Republika Hrvatska članica EU, njenu najveću kompaniju, 100% vlasništvo Hrvatskoga kapitala, otimaju uz support ambasadorice USA i ambasadora Ruske Federacije pod vodstvom lešinarskog fonda Knighthead, te kako spominje sama ambasadorica USA-e, u suradnji s VTB bankom Ruske Federacije, postupanjem protiv pravnih propisa RH i EU.

U narednim ću danima po prvi puta prezentirati sve nove, ključne dokaze, dokumente koje smo moj tim i ja prikupili, a koji su već poslani nadležnim međunarodnim tijelima.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/azimov-nadam-se-da-ce-agrokor-ispuniti-obveze-prema-sberbanku-agrokor-nema-zahtjeva-za-novu-izlozenost-ruskih-investitora-prema-agrokoru/5618675/

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/ruski-veleposlanik-vise-nećemo-davati-kredite-agrokoru-20170210

https://net.hr/danas/hrvatska/ruski-veleposlanik-porucio-todoricu-dali-smo-vam-puno-kredita-ali-vise-ne-planiramo-pomagati-agrokoru/



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS