SVA VRIJEDNA IMOVINA AGROKORA ODLAZI KNIGHTHEADU U HONG KONG

Apr 21, 2018

Nakon što je hrvatska država odobrila sklapanje roll up ugovora o kreditu između Agrokora izvanredne uprave i Knighthead-a, stvarno i formalno je Agrokor predan Knighthead-u i Dalićki. Zašto?

Kako prije potpisivanja roll up ugovora, tako i poslije najveći dio aktivnosti sprovodi se kriminalnim radnjama: pisanje Lex-a, imenovanje izvanrednog povjerenika, vjerovničkog vijeća, sklapanje roll up ugovora, financijska izvješća za 2015. i 2016.g., zaobilaženje suda, povlaštene informacije, kriminalni sukob interesa, izrade bilanci za 2017.g., nejednako tretiranje vjerovnika, protupravne radnje oko procedura nagodbe,...

Knighthead i Dalić tobože guraju nagodbu? Pred nekoliko mjeseci sam pisao tekst nakon analize roll up ugovora (onu dokumentaciju koja je dostupna) gdje procjenjuem da se Knighthead-u više isplati stečaj jer bi na taj način bio potpuni vlasnik i najviše pokrao! Očekujem da će prva opcija biti stečaj jer u tom slučaju sva vrijedna imovina Agrokora, nažalost, odlazi Knightheadu u Hong Kong!

S druge strane ne smije se zaboraviti koliko su Plenković i Dalić bili protiv ruskih investitora. Koju količinu poruka sam na tu temu dobio! Kroz stečaj bi se država najlakše riješila ruskih i nekih drugih investitora i ostvarili bi tezu iz prijetnji koje su mi se konstantno slale sa najviših instanci - "Ne idi s Rusima"!

Dakle, Plenković, Božinović i Dalić spremni su sve učiniti da bi realizirali glavni cilj nagodbe (ili stečaj) kako bi sačuvali Knighthead i roll up ugovor kojim bi se omogućilo opljačkati ogroman novac.

U prilogu dostavljam i još neobjavljen dokument koji ukazuje da je roll-up izvorno zaključen samo da bi se zaštitio otkup obveznica. Dakle, dokumentacija koju Knightead skriva pokazuje da je ugovor o “kreditu”  8. lipnja jednostavno fikcija – ovaj ugovor je ugovor o otkupu obveznica, a svega 4 dana nakon ovog ugovora radi se aneks koji otkriva da je Knightead:

a) izmislio iznos od 200 milijuna EUR u originalnom ugovoru (PRILOG 1 – odredbe originalnog ugovora) jer Knighteadove firme, kad se saberu, su se upisale samo na 100 milijuna EUR (usporediti “Total” sa zbrojem navodnog Knighteadovog kredita), da bi otkupio obveznice u cijelom iznosu od 100 milijuna i

b) da je tek po završetku ove transakcije zamijenio sva poduzeća koji su navodno kreditori (Original Lenders) i zaštitio se na teret Agrokora u punom iznosu na najvrijednijoj Agrokorovoj imovini, i zaštitio se kroz klauzule u ugovoru da će kontrolirati cijeli proces izvanredne uprave (PRILOG 2 – aneks ugovora).

Napominjem još jednom, jedina alternativa koja štiti nastavak poslovanja Agrokora kao sistema, zaštita radnih mjesta, dugoročne industrije, investicija, konkurentnosti, ali i: PRAVNO I  PRAVEDNO RJEŠENJE; je da se ukine Lex Agrokor i da se skloni omča koja visi nad kompanijom i hrvatskom državom, a koju su organizirali Knighthead, Dalić i Plenković. Radna Grupa Dioničara (SWG) je svoj prijedlog izradila i taj prijedlog jedini može stati na put protuustavnom i protuzakonitom rješenju. 

PRILOG 1 – odredbe originalnog ugovora

PRILOG 2 – aneks ugovora



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS