TIN DOLIČKI

Dec 17, 2018

U Hrvatskoj je očito sve moguće!

Poštovani čitatelji,

želim Vas upoznati sa nekoliko protuzakonitih, kriminalnih radnji osobe iz naslova, koje će biti ključne u konačnom izvršenju zločinačkog plana otimanja Agrokora.

TIN DOLIČKI RADI ŠTO GOD HOĆE, I TO PRED NAŠIM OČIMA, SVAKODNEVNO

Dakle, Tin Dolički je radio za lešinarski fond Knighthead na otkupu Agrokorovih obveznica (da, tih spornih obveznica, danas kristalno jasno, uz sve javne + ostale dokaze, kupljenih Insider tradingom):

  • poslije čega je u ime TOG ISTOG lešinarskog fonda Knighthead bio član Privremenog vjerovničkog vijeća (nezakonito PVV) Agrokora
  • nakon toga je "napustio" tu funkciju u kojoj RADI ZA KNIGHTHEAD i prešao raditi na kontra stranu --> za sam Agrokor!
  • Nakon tog “transfera”, odvjetnički ured iz Londona Hogan Lovells (PARTNER DOLIČKOG) za klijenta Knighthead, te Tin Dolički, sada za Agrokor - pišu tobože kao suprotne strane, takozvani “ROLL-UP” ugovor o kreditu.

NO, potrebno im je prije toga izdati koliko toliko uvjerljiv dokument (bilo što je bilo dovoljno za gđu. Dalić i Plenkovića, kada su ionako sve već unaprijed dogovorili), tzv. mišljenje o Roll-up ugovoru za Vladu Republike Hrvatske, ključnu političku instituciju.

Kako u Hrvatskoj nitko od naših najjačih, profesionalnih i mudrih odvjetničkih ureda ne želi dati pozitivno mišljenje (a tvrdim da ih kao i financijskih eksperata ima sto puta kvalitetnijih od ovih koji su trenutno u Agrokoru, izglasanih od nelegalnog PVV-a, predloženih od Altere i Texa) na ovaj tzv. ROLL-UP ugovor kojim se otkupljuju bezvrijedne obveznice od Knightheada po 100% vrijednosti, moraju poduzeti druge korake.

I tako eto naš dragi Tin Dolički, sam, tj. formalno - odvjetničko društvo Dolički i partneri - izdaje to pristrano pozitivno mišljenje o kriminalnom ugovoru kojeg Plenković i Martina Dalić prihvaćaju! (začudo?)

Da, radi se o istom ugovoru čiju je mogućnost uklapanja u jedan zakon Republike Hrvatske - Lex Agrokor - unio Branimir Bricelj u 03 sata u noći dan prije sjednice Vlade Republike Hrvatske!

Ovo ne da je protupravno, kriminalno, ovo zaista ne postoji baš nigdje u svijetu.

Pitam, koliko se to novca mora isplatiti u Hong Kongu da bi netko mogao izvršiti ovoliku količinu kriminala (kaznenih radnji)?

Da li je moguće da na ovakve činjenice nadležne institucije Republike Hrvatske šute? Pitam profesore Pravnih fakulteta u Republici Hrvatskoj, zašto i oni šute? (isprika nekolicini profesionalnih hrabrih profesora)

Ovakav, nacionalno preznačajan pravni slučaj RH još nije imala i može biti ozbiljna prekretnica, a pravna struka se ne uključuje?                 

Iz mojih istupa se vidi moj stav, kao i brojni argumenti, dokumenti, no nikako ne očekujem da se to samo potvrđuje i odobrava. No, dragi sugrađani, ne samo da je donesen protuustavan “zakon” (vidimo na koji način) nego i čitav niz dodatnih dokumenata, te vrlo upitne i u tom trenutku, na temelju premalo saznanja donesene sudske odluke.

Hogan Lovells-u i Tinu Doličkom DOPUSTILI SU ODREDBU U UGOVOR O TZV. Roll-UP KREDITU KOJIM SE “NE SMIJU OSPORITI JAMSTVA”!

                                    U Hrvatskoj je očito baš sve moguće.                         

Nadalje, da bi se cijeli ovaj kriminal oko otimanja Agrokora dalje dovršio, treba provesti još pokoju protupravnu radnju, kriminal, i namjerno protuzakonito oštetiti tisuće dionika Agrokora, pa i samu RH.

Lešinarski fond Knighthead, “Borg Grupa” i ortaci donijeli su odluku da se potpuno nevažeća jamstva Agrokorovih kompanija kćeri proknjiže suprotno zakonu kao važeća.

Ukupan dug Agrokora nakon 30 godina za koji su jamstva izdana, iznosio je 18 milijardi KN (prihod Agrokora = preko 50 milijardi kuna)! Ključ kriminalnog plana oko tih jamstava jest da se svaku Agrokorovu kompaniju kćer tereti sa 18 milijardi KN, što je u konačnosti značilo da je grupa Agrokor za DUG OD 18 milijardi KN proknjižila obaveze od oko 180 milijardi KN.

Sada pazite ovo: DUG koji je Knighthead zapravo izmislio, pa onda kroz Roll-up proveo, u iznosu od 7.5 milijardi KN, sve da bi mogao do kraja pokrasti Agrokor, sada istim načinom = uvećanjem jamstva terete grupu Agrokor sa novih 190 milijardi KN.

Grupa Agrokor je bila toliko zdrava, uspješna, strateška kompanija koja je ujedno i najjača regionalna kompanija, a DOLAZI NAIME IZ HRVATSKE, da bez knjiženja obaveza po nepostojećim jamstvima i to 15 puta većih od stvarnog duga nisu mogli Agrokorove operativne kompanije gurnuti u insolventnost!

Siguran sam da je danas svima jasno koji je kriminal izveden nad AGROKOROM.

Ovdje jednako tako, niti jedan odvjetnički ured osim Doličkog ne želi dati mišljenje kojim bi se izreklo da ta jamstva ne treba osporiti. Tim više, treba napomenuti da su neki članovi PVV-a od svojih odvjetničkih ureda dobili mišljenje da jamstva nisu valjana i da se moraju osporiti. Da, poštovani čitatelji, članovi PVV-a su imali pravna mišljenja o nevaljanosti jamstava.

Stav najuglednijih odvjetnika u RH i inozemstvu jest da se jamstva trebaju osporiti jer sadrže klauzule o OGRANIČENJU!

No, Knighthead i cijela kriminalna družina aktivirali su politiku, Plenkovića i Dalić koji su tjednima pritiskali autonomne uprave operativnih kompanija koncerna Agrokor kako bi se jamstva, iako suprotno zakonu, proknjižila, te su tim činom kumovali stečaju strateških kompanija Republike Hrvatske. 

Navedeno je u potpunoj suprotnsti sa IFRS (međunarodnim knjigovodstvenim standardima), prema kojima apsolutno nigdje nije dopušteno knjiženje jamstava.

A što je napravio Knighthead?  Dao je Hogan Lovells-u i Tinu Doličkom da u ugovor o tzv. Roll-UP kreditu uđe odredba koja kaže da se pazite - baš NE SMIJU OSPORITI JAMSTVA. 

Naravno, i za taj prljav posao se angažira Tin Dolički.

Evo odredbe kriminalnog Roll-upa koja kaže da će nastupiti događaj koji čini cijeli ROLL-UP dospjelim na naplatu (neviđena zaštita za Knighthead) ukoliko dođe do:

Poštovani čitatelji, kakva je ovo država? Gdje mi to živimo da se jedna mala, špekulantska, zloglasna financijska zločinačka skupina uspjela dovesti u poziciju da na javnoj sceni vrši kaznena djela bez posljedica? Što rade nadležne institucije Republike Hrvatske? Dokle se ovo može dopustiti? 

KOLIKO (I ZA KOGA) NOVCA MORA BITI PREBAČENO U HONG KONG DA BI SE OVAKVO KRIMINALNO DJELO DO KRAJA IZVRŠILO? I KOLIKO OD TOGA PRIPADA POLITICI KAKO BI POKUŠALA BLOKIRATI PRAVOSUDNE ORGANE I DIO MEDIJA?




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS