Lažni iskaz Zdravka Marića pred Povjerenstvom za odlučivanje o sukobu interesa

Jan 30, 2020

Tijekom postupka provjere sukoba interesa Zdravka Marića, a u vezi s njegovim osobnim učešćem u aferi „Agrokor“, ministar financija je pod punom odgovornošću Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa dao sljedeći iskaz:

„ostajem pri svojim pisanim očitovanjima, u smislu da se nisam aktivno uključivao u rješavanje problema u koncernu Agrokor niti sam sudjelovao u donošenju bilo kakvih odluka ili zaključaka niti sam se na bilo koji drugi način uključio u rješavanje problema u koncernu Agrokor.“

U skladu s dokazima (mailovima koje prilažem u ovoj prezentaciji), ali i iskazu M. Dalić USKOK-u, gore navedeno očitovanje je flagrantni primer davanja lažnog iskaza organima Republike Hrvatske.

Naime, ministar financija Republike Hrvatske Zdravko Marić je bio od samog početka upućen u planiranje, organizaciju i sve radnje (protuzakonite) usmjerene ka neprijateljskom, mafijaškom otimanju glavne regionalne kompanije Agrokor.

Marić je bio na sastancima vezno na temu afere Agrokor, uključivao se u rad, donošenje odluka, pri tome koristeći email ministarstva financija. Marić je bio u komunikacijama koje se odnose na izradu i implementaciju plana otimanja privatne imovine najveće hrvatske i regionalne kompanije. Marić je također bio svjestan ucjena protiv mene i moje obitelji.

Ovako je to izgledalo:

*Korunić u jednom dijelu naravno piše ono što najbolje odgovara interesima grupe Borg (ponavljam da je njegov Intercapital  jedini investicijski fond u RH koji je u 2017. godini bilježio dobit, i to popriličnu dobit, sve na temelju INSAJDERSKIH informacija, a što je naime kriminal)

Dakle, s obzirom na priloženo, činjenica je da je ministar financija Republike Hrvatske Zdravko Marić radio s grupom BORG, s ciljem otimanja Agrokora! Članovi „Borg“ grupe obraćaju se Mariću „na ti“, šalju mu mailove, izvještavaju ga i traže mišljenja, a sve vezano za nezakonito otimanje privatne imovine Agrokora.

Zdravko Marić je također slao brojne email-ove i potvrđeno sudjelovao na sastancima „Borg“ grupe. Ostaje izvan svake sumnje da je ministar financija Republike Hrvatske, Zdravko Marić bio uključen u aferu Agrokor i tom prilikom sam sudjelovao i uključivao se u otimanje Agrokora. Dokazi potvrđuju da je njegova izjava Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa lažni iskaz državnom organu kojega treba procesuirati u skladu sa zakonom.



POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS