ZLOČINAČKI PLAN OTIMANJA AGROKORA

Mar 03, 2019

KAKO BI MOGLI OTETI AGROKOR, MORALI SU SRUŠITI REJTING KOMPANIJE I ONEMOGUĆITI NAM IZLAZAK NA LONDONSKU BURZU

Nakon dvije godine rada na otkrivanju istine, u ovom ću blogu (395. po redu) iznijeti činjenice koje bi trebale biti dodatni dokazi.

S ostalim dioničarima Agrokora sam, kao i sa svojim suradnicima, zaposlenicima i partnerima izgradio modernu, konkurentnu, najveću kompaniju u ovom djelu EU.

U 30 godina vođenja Agrokora zajedno s autonomnim menadžmentima koncerna imao sam jasan, čvrst poslovni plan za konkurentnost, rast i razvoj kompanije, koji se na najbolji mogući način i realizirao. Početkom 2017. godine, ponavljam, nisu bili nikakvi posebni izvanredni događaji, imali smo redovno i uspješno poslovanje u Agrokoru, svidjelo se to nekome ili ne, no to su činjenice.

Znam da je financijska mafija sredinom 2016. pustila "patku" u javnost, u kuluare, kako Agrokor navodno ima neki problem. To je podmukla laž i fake news na koji su očito mnogi nasjeli.

Tek nakon što smo bili ciljano, neargumentirano prozvani za "tobože neke probleme", od strane veleposlanika Ruske Federacije počeli su se kumulirati realni problemi.

STANJE, PLAN - PREHRAMBENA INDUSTRIJA AGROKORA NA LONODNSKU BURZU

Sada prikazujem činjenice o stvarnom stanju Agrokora za period: kraj 2016. godine i početak 2017. godine, kao i nekoliko važnih stvari iz 2014. godinu kada je kupljen Mercator.

Agrokor je u cijelom periodu razvoja od 30 godina pa tako i nakon kupnje Mercatora 2014. god. imao jasan poslovni plan razvoja.

Vraćam se na dokument iz tog perioda prilog 1 :

U skladu s planom za 2015. godinu, odabrali smo partnera - kompaniju Rothschild za pomoć kod izlaska Agrokor prehrambene industrije na burzu u Londonu, isto tako izabran je BCG partner za izradu “Operativnog modela”. Deloitte Touche je izabran za revidiranje financijskoga poslovanja Agrokora zadnje tri godine.

Uz njih, odabrano je desetak najvećih globalnih banaka za rad na poslovima za izlazak na Londonsku burzu.

Nakon što je BCG partner izradio “operativni model”, Deloitte Touche završio svoju reviziju protekle tri godine, banke koje su dobile mandate napravile su svoje modele, te je u srpnju mjesecu 2016. Rothschild došao sa svojom prezentacijom - ponudom Enterprise value range (E m)1 i EV/EBITDA multiple range.

Agrokoru je ponuda bila prihvatljiva i dogovorilo se da se krene u završnu fazu procesa izlaska na burzu. Krajem 11. mj 2016. godine, tri banke koordinatori procesa izlaska Agrokora na burzu, CREDIT SUISSE, J.P. MORGAN i GOLDMAN SACHS došli su managementu Agrokora prezentirati stanje procesa.

Izraženo je zadovoljstvo obavljenim poslom, ostalo je nekoliko tehničkih stvari za odraditi. Zaključeno je da se očekuje da će se Agrokorovim dionicama trgovati na Londonskoj burzi od 1. svibnja 2017. godine kao što se vidi iz gore priloženog dokumenta.

Uz procese koje sam Vam opisao, danas je očito da se paralelno odvija i jedna druga aktivnost, nama poznate strane i domaće grupe, potpomognute utjecajem novopečenih političara Plenković, Božinović, Dalić i guvernerom Vujčićem, koji ovdje vide ogromnu zaradu za sebe osobno ako uspiju oteti Agrokor, krenule su u realizaciju svog unaprijed dogovorenog kriminalnog plana.

Navedeni se vrlo dobro organiziraju kako bi spriječili ogroman uspjeh Agrokora, koji kada se dogodi, njima nikada više neće omogučiti pljačku stoljeća koju su planirali mjesecima, godinama (izvjesno iz prikupljene dokazne dokumentacije).

GRUPE KOJE PODUZIMAJU SVE DA SE SRUŠI IPO U LONDONU

Grupe, strane i domaće, kao i političari koji su pratili razvoj situacije u Agrokoru, radi svojih osobnih interesa, očito shvativši za njih izuzetno loše vijesti da je Agrokor reprogramirao kratkoročni dug, da se praktički već nalazimo na Londonskoj burzi, kreću u kriminalne aktivnosti i hvataju zadnju mogućnost da probaju rušiti glavnu regionalnu kompaniju.

Preko svojih ortaka me nagovaraju i podvaljuju mi da Agrokor izađe na tržište i uzme sindicirani kredit od 300 milijuna Eura (moja ključna pogreška koju priznajem, iako sam ozbiljno sumnjao). Tako im se otvara prostor da budu u komunikaciji s raiting agencijama vezano uz Agrokor, što koriste za slanje loših, neistinitih vijesti o Agrokoru, ključan dio za početak provedbe kriminalnog plana Borg grupe.

Uglavnom ta komunikacija ide prema agenciji MOODY'S koja upravo u to vrijeme biva kažnjena za falsificiranje ratinga koji su uzrokovali globalnu financijsku krizu. Sve u svojoj moći čine kako bi se Agrokoru skinuo raiting.

"Interesantno" ponašanje MARTINE DALIĆ:

Sada bih se vratio na bivšu ministricu Dalić koja je očito bila jedan od ključnih izvršnih koordinatora procesa otimanja Agrokora.

20.12.2016. na sjednici NO HABOR-a gdje se raspravljalo o davanju kredita nekim od članica Agrokor grupe, Dalić je izjavila sljedeće:

“....što ako se dogodi inicijalna javna ponuda, transakcija koja se spominje u javnosti...”

Dalić je potpredsjednica Vlade RH za ekonomiju, samim time naravno ima informaciju da Agrokor izlazi na BURZU, te očito ubrzava pokušaje rušenja Agrokora, jer vjerujte mi, tu osobu NACIONALNI INTERESI NE INTERESIRAJU.!

Dalić je jedna od ključnih osoba iz zločinačke organizacije Borg koja je planirala otimanje Agrokora već i prije tog 12. mjeseca 2016. godine.!

BORIS VUJČIĆ:

Nažalost, ispao je jedna tragična osoba, samo neka pročita ovaj blog pa će vidjeti što je propustio, namjerno "propustio" iz vlastitih financijskih interesa.

Propustio je Republici Hrvatskoj i njenim građanima osigurati život dostojan čovjeku, jer izlazak Agrokora na londonsku burzu u REKORDNOJ GODINI na međunarodnim tržištima kapitala, za naše gospodarstvo bi značilo ogroman "boost", snažan poriv, no, on nas je radije sve zajedno, u suradnji s Plenkovićem, bacio u njihovu mračnu, prljavu močvaru!

Dana 22.2.2017.g. na sastanku u Vladi RH gdje se osniva “grupa BORG” guverner Vujčić (koji je također znao: da Agrokor izlazi na IPO s prehrambenom industrijom, da je Agrokoru 2015./2016. g. dug rastao svega 2.5%, inflacija 1%, znači 1.5%, da je reprogramiran kratkoročni dug, da rastu prihodi!) na sastanku zlonamjerno govori o dugu Agrokora netočno i uveličavajući ga.

On isto tako vrlo dobro zna da Agrokor nema nikakve obaveze vezane uz dug Mercatora! U konačnosti, Izvanredna uprava je utvrdila, a VTS potvrdio priznate tražbine od oko 38 milijardi KN, što je točno. Toliki je bio ukupan duga Agrokor grupe, glavne multinacionalne kompanije u jugoistočnoj europi, koja godišnje prihoduje kao pola državnog proračuna Republike Hrvatske!

PLENKOVIĆ:

Kako se vidi iz objavljenih mailova, premjer Plenković je sve znao i svime rukovodio. Dakle, Plenković i njegovi ortaci su također jako dobro znali da Agrokor treba biti izlistan na londonskoj burzi krajem 4., početkom 5. mjeseca 2017. godine, ali danas je očito da su donijeli odluku da nas u tome spriječe, jer su, naravno,  imali svoj plan pljačke i otimanja vlasništva koji im je "puno bolje zvučao", za njih osobno. Nema to ljudi veze nikakve s nacionalnim interesima niti sistemskim rizicima, za koje uostalom Vijeće za financijsku stabilnost govori da NISU POSTOJALI U 2016. I 2017. GODINI. Stranica 4. dokumenta na linku --> http://www.vfs.hr/dokumenti/izvjestaji/h-gi-2016.pdf

Bilo je dovoljno samo da ne napadaju Agrokor i Agrokor bi donio neviđene iznose novca Republici Hrvatskoj, neviđeni rejting, dizanje Hrvatskih burzi, industrije, investicija.

Plenković i ortaci su znali da je samo oko 30% Agrokora vrijedilo 2.5 mlrd Eura. Plenković i ortaci su znali da izlaskom na burzu vlasnici Agrokora postaju internacionalne osobe i institucije. Bili su svjesni, ali su namjerno, iz osobnih intreresa žmirili na činjenicu da bi Agrokor donio više milijardi EUR-a, dizanje rejtinga RH, dizanje burzi, dizanje povjerenja investitora.

Sve je to zbog vlastitih materijalnih interesa nekolicine gurnuto u provaliju, a Hrvatske građane otjeralo na dno Europe prema svim relevantnim parametrima.

Još jednom ću ponoviti, u sklopu svega što sam kazao o tome da je Agrokor do kraja 1. mjeseca 2017.godine, sve dok nas nisu napali preko Ruskog veleposlanika Azimova, imao stalan rast prihoda.

Za to imam i konkretne dokaze koje sam već nekoliko puta objavio, jer, kao što se iz prikazane dokumentacije vidi, tek u 2. mjesecu 2017. pojavljuje se, ne preveliki, ali ipak pad prometa u Agrokor grupi:

Iz prikazanih podataka jasno se vidi da je Agrokor imao 2015./2016. poslovne godine, kao i u 1. mjesecu 2017. godine - stabilno, redovno poslovanje i rast prihoda. Tek kada nas je neargumentirano napao veleposlanik Ruske Federacije u 2. mjesecu 2017. godine, počeli su problemi.

Iz prikazanih podataka se vidi da su Agrokoru, prosječno, u posljednih 5 godina poslovni prihodi porasli za 2.7 milijardi EUR-a (oko 20 milijardi KN).

Da samo napomenem i upitam za kraj, pa nije li upravo suradnja s Rusijom bio ključan argument za rušenje Karamarka? A što danas gledamo? Nevjerojatno je da neki imaju toliko kratko pamćenje.




POVEZANI ČLANCI

PRETPLATITE SE NA NOVOSTI


SOCIAL

 

 

 

RSS